Przepis na : deser
Znane są pod nazwą pączki wiedeńskie lub gniazdka. Przepis na nie pochodzi ze strony Moje Wypieki . Robiłam pierwszy raz i wyszły super. Mięciutkie, długo utrzymywały świeżość, a przede wszystkim smakowały Emilce ;). Składniki: szklanka wody 100g masła lub margaryny szczypta soli 200 g mąki pszennej 4 jajka tłuszcz do smażenia Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy masło i sól, podgrzewamy aż do roztopienia. Na koniec zmniejszamy ogień i wsypujemy mąkę, cały czas mieszając aż do momentu kiedy ciasto stanie się gład... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...