Szarlotka z bezą

Szarlotka z bezą

Szarlotka z bezą

Przepis na : deser

Przepis na tę szarlotkę pochodzi ze strony wiszniowka.pl . Niby zwykła szarlotka ale bez kruszonki na wierzchu i przez to lepiej się prezentuje a i lepiej smakuje ;). Szybciej znika z talerza niż się robi ;). Polecam Składniki na ciasto (blacha 20×33): 2,5 szklanki mąki pszennej 200 g zimnego masła lub margaryny 5 żółtek 3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagnieść ciasto. Wyłożyć je na wyłożonej papierem do pieczenie blaszkę. Podpiec w 180 stopniach Celsjusza (góra-dół) prze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mam apetyt na ...

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.