pączki z piekarnika - 2353 przepisów (strona:101/157)

Granola II 84

Czas czytania: 2 min Granola II Granola II to pyszny dodatek do śniadania i zdrowa pożywna chrupiąca przekąska. Taki prosty dodatek z powodzeniem każdy może

SprawdzonaKuchnia.pl
Pyszne rogaliki z podsmażonymi wiśniami 137

Kolejny przepis od mojej siostrzyczki. Rogaliki pyszne, znikają w mgnieniu oka. Dziękuję. Wykonanie ciasta – drożdże pokruszyć do kubka zalać małą ilością letniego mleka, dodać łyżeczkę

Kuchnia Pokoleń
Sernik Złota rosa 63

rodziną lub przyjaciółmi. Zapraszam do przepisu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z rosą – składniki Składniki na kruchy spód : 125 gram masła 2 szklanki mąki pszennej ( 300 g ) 1 paczka cukru waniliowego ( 16 g) 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 1 żółtko 1 całe jajko Składniki na masę serową: 1 kg twarogu 3 – krotnie mielonego ( dobrej(...)mlekiem i stopniowo dodawać do masy twarogowej. Na koniec dodać olej i miksować do połączenia się składników. Masa będzie rzadka, ale taka ma być. Masę wylać na podpieczony spód. Piekarnik nagrzać do 180 st. C i piec sernik około 50 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia przygotować bezę. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę

Olcia gotuje!
Mozzarella zapiekana w pełnoziarnistej polencie z czerwoną quinoą i soczyste warzywa 152

wiem jak Wy, ale ja uwielbiam rozpływającą się w ustach zapiekaną mozzarellę. Znalazłam w szafce paczkę pełnoziarnistej włoskiej polenty i postanowiłam połączyć ją z mozzarellą i ziarenkami quinoy. Taka zapiekana polenta z kuleczką roztopionej mozzarelli w środku idealnie komponuje się z podduszoną na oliwie cukinią, pomidorkami koktajlowymi i oliwkami, jeszcze tylko trochę bazylii i danie gotowe. Prawdziwe włoskie smaki. Przepis(...)wysmarowanych tłuszczem, w środek wciskamy kuleczkę mozzarelli i przykrywamy kolejną warstwą polenty, aby wypełnić foremki. Odstawiamy na parę godzin, aby danie zgęstniało, a następnie wkładamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Cukinię kroimy w kostkę i dusimy razem z przeciśnietym przez praskę czosnkiem na oliwie, gdy zacznie mięknąć, ale wciąż

Quinoa Raz!
Razowe buleczki czosnkowe 164

końcu się udało i tak oto powstały fantastyczne bułeczki razowe z mocno czosnkowym akcentem. CIASTO: 200 g mąki pszennej typ 650 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850 1/2 paczki suchych drożdży (4 g) 30 g roztopionego masła w temperaturze pokojowej 1 czubata łyżka cukru (20 g) 1/2 łyżeczki soli 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka czosnku granulowanego mleko do posmarowania(...)ostrym nożem nacinamy środek, spłaszczamy. Bułeczka powinna przypominać łódeczkę. Nakładamy po łyżeczce czosnkowej pasty i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, aby podrosły przez 15 - 20 minut. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni, funkcja góra - dół. Bułeczki smarujemy mlekiem i pieczemy przez 15 minut do zrumienienia. Studzimy na kratce. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Szarlotka z wiórkami kokosowymi 88

Czas czytania: 2 min Szarlotka z wiórkami kokosowymi Macie czasami ochotę na szarlotkę? My tak, bardzo je lubimy i to wszelkiego rodzaju i z różnymi dodatkami

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb żytni ze słonecznikiem 92

Czas czytania: 2 min Chleb żytni ze słonecznikiem na zakwasie jak większość tego typu chlebów potrzebuje czasu! Poza tym, to bardzo łatwy przepis wymaga od nas

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb 18 godzinny 110

Chlebek smakuje wybornie, chrupka skórka, mięciutki w środku i bardzo apetycznie wygląda. Znika równie szybko, proponuję podwoić porcję. Jak nazwa wskazuje czeka się na chlebek dość

gotuj ze mną
Makowiec 83

się składa, że mąż dostał w paczce świątecznej gotową masę makową, którą musiałam jakoś wykorzystać. Zdecydowałam się na zrobienie makowca. Osobiście wolę jednak robić nadzienie makowe samodzielnie.  Strucla to tradycyjne ciasto wigilijne. Przeważnie robi się ją z ciasta drożdżowego, ale ja zrobiłam z ciasta kruchego z twarogiem. Mimo to, makowiec wyszedł bardzo dobry i nie odczuwam różnicy pomiędzy tymi(...)prostokąta (najlepiej o wymiarach blachy na której będziemy piec). Ciasto posmarować masą makową i zawinąć strucle.  4. Tak przygotowane ciasto przełożyć razem z papierem na blachę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175st.C. i piec około 40-45 minut. Ostudzoną strucle udekorować według uznania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Tort Kinder 531

powoli dodawać ciepłą wodę, a następnie olej. Na koniec dodać kakao i dokładnie zmiksować. Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 22cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 50-60 minut. Po upieczeniu, na kilka minut pozostawić ciasto w tortownicy, a następnie wyjąć i studzić na kratce. W tym czasie można(...)połówkami czekoladowych jajek Kinder. Gotowy tort przechowywać w lodówce. * Dobrze jest przed położeniem kremu każdy krążek ciasta nasączyć. Najprościej można w 3/4 szklanki gorącej wody rozpuścić około pół małej paczki landrynek owocowych, dodać trochę soku z cytryny żeby nie było za mdłe i tym nasączyć lekko biszkopt

kuchnia doski
Żytnie bajgle 164

Miałam w planie zrobić żytnie pączki jednak ciasto bardziej nadawało się na bajgle ;) Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ;) Wczoraj buszowałam po IKEI ;) niestety ostatnio doskwiera mi bezsenność więc chodziłam po sklepie jak zombie, ale to nie przeszkodziło mi w kupieniu: silikonowej łopatki, silikonowego pędzelka, przegródek do pokrywek dla mojej mamy i mini stolika dla mojej(...)obręcze tak przygotowane ciasto wykładamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy ziarenkami znów odstawiamy na około 20 minut aż ciasto urośnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 minut (pilnujcie żeby się góra nie spaliła) polecam ciepłe z dżemem ;) SMACZNEGO ! ! ! :) PS. teraz zdjęcia będą jeszcze gorszej jakości bo byłam zmuszona przerzucić

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Jabłecznik z kruszonką i karmelizowanymi migdałami 166

średnicy 24 cm: Ciasto kruche: 250 g mąki tortowej 0,5 kostki masła 1 jajko 0,5 szkl. cukru 1-2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 paczki cukru waniliowego Składniki na kruszonkę: 1/4 kostki masła 1/2 szklanki brązowego cukru  3/4 szklanki mąki Migdały: ·         Około 75 g migdałów(...)jest sypka dodaję jeszcze mąkę aż uzyskam zadowalającą konsystencję. Ciasto przekładamy do tortownicy. Wykładamy całe jej dno oraz boki na wysokość około 1-2 cm.  Podpiekamy w nagrzanym piekarniku przez około 10 minut w temperaturze 200°C. Na końcu  przygotowujemy migdały. W rondlu należy rozpuszczamy masło ,dodajemy cukier i miód. Czekamy aż się rozpuści, cały czas mieszając

Mania Gotowania
Serniczek migdałowy 99

Czas czytania: 2 min Najtrudniejszą sprawą było nadanie temu smakołykowi jakiejś krótkiej i trafnej nazwy 😉 Serniczek migdałowy to chyba dobry strzał, choć nie jest to klasyczny

SprawdzonaKuchnia.pl
Żeberka w marynacie z jabłek 85

Czas czytania: 2 min Żeberka palce lizać, tak powiedziała największa zjadaczka żeberek, czyli moja najstarsza córka! Żeberka w marynacie z jabłek z dodatkiem cebuli, sosu sojowego

SprawdzonaKuchnia.pl
Pieczona polędwica 87

Czas czytania: 2 min W dzisiejszych czasach kupienie dobrej wędliny graniczy z cudem! Te różowe szyneczki, soczyste, pachnące w miodowo – brązowej skórce to niestety produkty

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z kremem truskawkowym 82

Czas czytania: 2 min Delikatna wiosenna tarta z soczystymi truskawkami w roli głównej. Spód tarty jest z bardzo delikatnego ciasta bezglutenowego, na którym zapiekłam masę truskawkowo

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z borówkami 88

Czas czytania: 2 min Pyszna tarta z borówkami amerykańskimi! Ciasto jest fantastyczne, bardzo delikatne, kruche i to właśnie ono decyduje, czy tara będzie smaczna, czy nie

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania