wielcy i strasznie się to rzuca w oczy. Poniżej wrzucam kilka zdjęć :) Dzisiaj pozwoliłam sobie na pizze, była przepyszna, lepsza niż niektóre włoskie. 2 dni temu jadłam owoce morza i sushi, pycha! A niżej moja kolacja (serek wiejski z warzywami), śniadanko (jogurt naturalny, płatki, borówki i truskawki) i sałatka którą sobie skomponowałam w pracy. Na koniec
Zgrabne Gotowaniemoja wina, że bardzo go lubię! Jest łatwy i szybki w przygotowaniu a do tego w przystępnej cenie. Postaram się następnym razem przygotować danie rybne, uwielbiam ryby i owoce morza a na blogu zdecydowanie brakuje tego typu potraw. Tymczasem dzisiaj znowu kurczak - w sosie śmietanowo ziołowym. Jest to jedno z ulubionych dań mojego chłopaka. Najbardziej lubi jak podaję
Zgrabne Gotowaniesłodkie chili kojarzy mi się przede wszystkim z kuchnią azjatycką. Idealnie nadaje się do sajgonek. Ale pasuje też na przykład do kurczaka panierowanego i innych mięs, a także owoców morza. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu tak samo jak mi :) SOS SŁODKIE CHILI Składniki: - 4 papryczki chili - 3 ząbki czosnku - 150 ml wody - 80 ml octu jabłkowego
Zgrabne GotowanieSzybko, lekko i pysznie! Mniam! :) SKŁADNIKI: 1 dojrzałe awokado 1 łyżka soku z cytryny, ok. 100 g sera mozzarella 10 szt krewetek królewskich sól Nagrzać piekarnik
Blondynka GotujeCi wszyscy, którzy nie przepadają za krewetkami powinni spróbować tego!!! SKŁADNIKI na 2 porcje: • 8 krewetek Black Tiger • 2 porcje makaronu spaghetti (100 g) • 70
Blondynka GotujeKrewetki, krewetki, baaardzo je lubimy:) Składniki: 250 g krewetek Królewskich 1/4 kostki masła sok z połowy cytryny skórka starta z jednej cytryny 2 łyżki posiekanej
Blondynka GotujeTo danie ekspresowe bo jego przygotowanie zajmuje niewiele więcej ponad 10 minut. Oczywiście jeśli mamy wszystkie składniki m.in. mrożone, oczyszczone wcześniej, krewetki. No to co, zaczynamy
Smaczna PyzaNoodle to kolejne z tych dań, które może mieć milion wersji smakowych i nigdy mi się nie znudzi. W dodatku jest syte i robi się je
Fabryka pomysłówPost Sałatka z grillowanymi kalmarami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojeulubiony letni owoc. Słusznie mi tu zaraz wytkniecie, że mając cukrzycę należy pamiętać, że zawiera naturalnie występujące cukry, a więc może wpłynąć na glikemię! Z tabeli indeksu glikemicznego wynika, że nie powinnam go spożywać ze względu na jego wysoki IG. Jednak w praktyce arbuz zawiera bardzo dużo wody i w porcji 130-150 g owocu, nie ma morza węglowodanów
Dietologulubiony letni owoc. Słusznie mi tu zaraz wytkniecie, że mając cukrzycę należy pamiętać, że zawiera naturalnie występujące cukry, a więc może wpłynąć na glikemię! Z tabeli indeksu glikemicznego wynika, że nie powinnam go spożywać ze względu na jego wysoki IG. Jednak w praktyce arbuz zawiera bardzo dużo wody i w porcji 130-150 g owocu, nie ma morza węglowodanów
Dietologczas jest ważny. Im mniej go upłynie od zbioru, tym mniej owoc straci cennych minerałów. Przeprowadź selekcję i wybieraj do mrożenia jedynie owoce jędrne oraz bez uszkodzonej skórki – Najważniejsze, aby owoce nie były np. nadpsute. Co więcej, jeżeli dostrzeżemy pleśń, należy taki owoc wyrzucić. Pleśń potrafi rozprzestrzeniać się wewnątrz produktu, zatem nawet odkrojenie minimalnie nadpsutej części(...)spory i w zasadzie można znaleźć każdy rodzaj owoców, jaki chcemy. Co można zrobić z owoców mrożonych Skoro już wiemy jak prawidłowo obchodzić się z mrożonymi owocami, czas przejść do tego, gdzie można je wykorzystać. Otóż możliwości jest naprawdę całkiem sporo. Poniżej znajdziesz kilka przepisów z wykorzystaniem owoców mrożonych! Lody borówkowe z bananami Zaczniemy od pysznego
Słodkie okruszkiGofry każdy zna i nie znam nikogo kto ich nie lubi. Pamiętam z dzieciństwa gofry z marmoladą, z kolei nad morzem jadłam z bitą śmietana i owocami. Wszystkie pyszne, ale najbardziej lubię po prostu z cukrem pudrem :) Teraz możemy zrobić je w domu, kiedyś nie było tej możliwości. Gofrownice nie były dla wszystkich dostępne. Pewnie każdy ma swój przepis
Agusiowe smakołykiPozornie wydaje się, że wybór jest duży: smażone ryby, frytki, zapiekanki, kebaby, szaszłyki, gofry z bitą śmietaną… jednak z ich jakością bywa różnie, ale mimo wszystko turyści wypoczywający nad morzem są w stanie trafić na jedzenie dobrej jakości. A jak mają sobie poradzić turyści-weganie? Z pozoru sprawa wydaje się trudna, ale okazuje się że tylko z pozoru, ponieważ weganom(...)gdzie każdego ranka można było kupić świeże warzywa: bób, fasolkę szparagową, dojrzałe pomidory, cukinie oraz papryki na grilla, a także pyszne i świeże owoce na śniadanie. I oczywiście ciężko sobie wyobrazić wakacje nad morzem bez GOFRÓW. Mogłabym objadać się nimi bez końca, od razu założyłam jednak, że takich wegańskich próżno szukać nad polskim morzem, dlatego gofrownicę oraz wszystkie
Roślinna - blog wegański