orzechy - 16941 przepisów (strona:485/1130)

Brzoskwiniowe wydmy wg Siostry Anastazji 165

Składniki: Ciasto 8 białek 20 dag cukru kryształu 3 żółtka 10 dag orzechów mielonych 10 dag orzechów krojonych 5 dag kokosu 10 dag rodzynek 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 1 puszka brzoskwiń cukier kryształ do smaku 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 25 dag masła Dodatkowo 2 paczki delicji o smaku owocowym 2 galaretki pomarańczowe Wykonanie: Ciasto

Pychotkaaa
Sałatka z kurczakiem i orzechami wg Siostry Anastazji 234

Składniki: piersi z kurczaka puszka kukurydzy słoik selera marynowanego duża garść rodzynek duża garść orzechów włoskich puszka białej fasoli średni słoik pieczarek marynowanych 4 jajka ugotowane na twardo szczypiorek majonez sól pieprz Wykonanie: Piersi kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Rodzynki sparzyć, orzechy przyrumienić na patelni następnie pokroić. Pieczarki, jajka i szczypiorek drobno pokroić w kostkę. Selera

Pychotkaaa
Snickers ciasto bez pieczenia 373

Składniki: duża paczka herbatników 2 budynie śmietankowe jeżeli bez cukru to dodać 4 łyżki 800 ml mleka 1,5 kostki miękkiego masła mała puszka kajmaku orzechy włoskie Wykonanie: Ugotować budyń, odstawić go do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć i dodawać po łyżce budyniu dalej miksując. W blaszce wyłożyć co najmniej jedną warstwę folii aluminiowej a na nią jedną warstwę herbatników(...)masy, przykryć herbatnikami następną 1/3 masy przykryć herbatnikami i pozostałą masą wszystko zakryć herbatnikami. Na wierzch ciasta wylać kajmak i posypać posiekanymi orzechami. Przechowywać w lodówce

Pychotkaaa
Gofry dyniowe 170

jeszcze korzystać z dobrodziejstw jesieni. Dziś na tapecie dynia i gofry z puree dyniowym. Puszyste, ale chrupkie z zewnątrz, wspaniale pachną cynamonem. Najlepiej smakują z jogurtem naturalnym i posiekanymi orzechami włoskimi, oblane miodem. Bardzo polecam! :) Składniki: 180 ml wody 200 ml mleka 200 g puree z dyni 2 jajka 1,5 łyżki brązowego cukru szczypta soli 250 g mąki pszennej(...)Zmiksować i odłożyć na około 30 minut. Białka ubić na sztywno, delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasto nakładać do gofrownicy, piec na złoty kolor. Podawać z jogurtem naturalnym, miodem i orzechami włoskimi. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciastka pina colada 194

zakupionych kilka lat temu foremkach na ciastka orzeszki. Wrzuciłam je wtedy na tył kuchennej szuflady i - wstyd się przyznać - zapomniałam o nich. A ponieważ naszła mnie ogromna ochota na orzechy, postanowiłam upiec niektóre z ciastek właśnie w tych formach. Może, jak zjem ciacha, to ochota na orzechy przejdzie ;) Muszę to jakoś obejść ze względu na alergię. Składniki : Ciasto

Weekendy w domu i ogrodzie
Jabłecznik z orzechową kruszonką 177

100g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku bez cukru 2 łyżki bułki tartej Ciasto: 330g mąki pszennej (użyłam tortowej) szczypta soli 150g cukru 180g masła 100g poszatkowanych orzechów włoskich 2 żółtka     Nadzienie: 1. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić na kawałeczki. Przełożyć je do garnka i skropić sokiem z cytryny. Wsypać cukier, cukier wanilinowy, wlać 600ml(...)gotować go jeszcze przez 1 minutę. Zdjąć z ognia. 3. Do gorącego budyniu dodać jabłka i wymieszać, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ciasto: 4. Wymieszać razem mąkę, sól, cukier i orzechy. Dodać żółtka, posiekane masło i rękoma wyrobić k ruszonkę. 2/3 kruszonki przełożyć do formy ceramicznej posmarowanej masłem lub do tortownicy o średnicy 26cm. Równomiernie ją rozprowadzić i docisnąć dłonią, robiąc

Mała Cukierenka
Ciasto „Dziwaczek” z bakaliami, ptasim mleczkiem i kremem kawowym 863

cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Biszkopt II: 6 jajek osobno żółtka i białka 1 łyżka ciemnego kakao bez cukru 3/4 szklanki cukru 100g poszatkowanych orzechów włoskich 70g rodzynek 6 łyżek mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 4 żółtka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 3/4 szklanki(...)blaszki, zdjąć papier do pieczenia i biszkopt włożyć z powrotem do blaszki (patrz FILM ). Biszkopt II: 6. Wszystko dokładnie przygotowujemy, jak przy „biszkopcie I”, tylko wraz z mąką dodajemy orzechy i rodzynki. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg

Mała Cukierenka
11 pysznych dodatków do pieczywa 120

zabrakło nam pieczywa, warto zrobić takie last minute, z patelni. Znacie chlebki flatbread ? Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Gremolata Masło z orzechów włoskich Oliwa z oliwek aromatyzowana czosnkiem, oregano i chili Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pesto z pieczonej dyni

Moja smaczna kuchnia
Muffinki marchewkowe 138

szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy korzennej do pierników 1/2 szklanki oleju 2 jajka 2 garści posiekanych orzechów brazylijskich 1 szklanka startej marchewki 1 starta gruszka Przygotowanie: W jednym naczyniu mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, przyprawy i orzechy. W drugim naczyniu mieszamy lekko roztrzepane

Smakowity Blog Kulinarny
Najlepsze buraczane brownie – wegańskie i paleo. 110

odtworzyć. Ostatnie 3 dni spędziłam więc w kuchni z kilogramem buraków… I udało się! Brownie nie jest twarde – jest bardzo wilgotne i rozpływa się w ustach! Jest bez orzechów, glutenu, nabiału – szczególnie zależało mi na czymś bez orzechów, by mogli się nim rozkoszować także alergicy. PS. Ciasto możecie posypać ostrą papryczką dodając mu odrobinę pikanterii! Składniki: Masa: 250g upieczonego/ugotowanego

Fill The Bowl
Rogale Świętomarcińskie 147

Nadzienie z białego maku:   250 g białego maku 250 g miodu lipowego Kłos- Pol  50 g migdałów 40 g żurawiny suszonej  morele 100 g orzechy laskowe 50 g migdały 50 g 40 g masła 2 jaja   Lukier:   200 g cukru pudru sok z połowy pomarańcza  migdały płatki do posypania rogali(...)czajniku i wlałam do maku ( tyle by zakryło go) . Zostawiłam pod przykryciem na 25 minut . Mak doszedł do siebie( sparzył  się ) . Zmieliłam mak trzykrotnie razem z migdałami , orzechami ,morelą i żurawiną  . W garnku rozpuściłam masło i dodałam do niego miód. zalałam przygotowany farsz , wymieszałam . Wbiłam dwa jaja i wymieszałam masę do połączenia składników . Masa powinna być zwarta

Różowa kuchnia
CZEKOLADOWY TORCIK 103

biszkopt: 140g margaryny 140g cukru 10g cukru waniliowego 6 jajek 140g orzechów włoskich 50g gorzkiej czekolady 30g kakao 30 ml rumu lub kahuli krem: 125g masła 125g cukru pudru 10g cukru waniliowego 50g gorzkiej czekolady 2 jajka 20g kakao  polewa: 30g gorzkiej czekolady 20 g masła  konfitura truskawkowa Cukier, cukier waniliowy i margarynę miksujemy, dodajemy po jednym żółtku(...)cały czas miksując.Następnie dodajemy kakao, czekoladę roztopioną w kąpieli wodnej i posiekane drobno orzechy . Teraz ubijamy białka na sztywną pianę ( dodaj szczyptę soli lepiej się ubije) Łączymy obie masy, pianę dodajemy do kremu i dokładnie mieszamy.  Wylewamy do tortownicy, u mnie 25 cm średnicy. Nagrzewamy piekarnik do 230 stopni i pieczemy przez 10 minut następnie zmniejszamy temperaturę

KuchcikoweLove
Sałatka owocowa z krewetkami, surimi i orzeszkami nerkowca 104

znajomych, rodzinie lub naszej drugiej połówce. To gwarancja sukcesu, zbierająca zachwyty na każdej imprezie na jakiej się pojawi. Sama na początku miałam pewne obiekcje: krewetki… do tego owoce, orzechy i majonez?? Nie wiedziałam czy takie połączenie trafi w moje kubki smakowe. Jednak, gdy jej spróbowałam moje wszelkie obawy zniknęły w oka mgnieniu! Sałatka jest przepyszna, doskonale wyważona. Słodycz owoców przeplata(...)majonez - wieńczą dzieło. To taki sałatkowy MUST EAT. Polecam! Składniki: 250 g krewetek koktajlowych (możemy dodać więcej) ok. 300 g winogron ciemnych ok. 300 g winogron jasnych 100 g orzechów nerkowca (solonych lub niesolonych) 200-250 g paluszków krabowych surimi (mrożonych lub świeżych – mrożone najpierw należy rozmrozić) ogórek zielony (długi) duża puszka mieszanki koktajlowej puszka ananasa pokrojonego w kawałki kilka

MyCookBook.pl
Mini-mazurki z masą czekoladowo-jogurtową 113

pary dla babki musi być mazurek (nazywany także… dziadem )! Mazurki na naszych polskich stołach wielkanocnych zagościły już w XVII w. Słodkie i suto zdobione bakaliami, orzechami, lukrem, czy czekoladą miały być nagrodą za wyrzeczenia w trakcie wielkiego postu. Z autopsji wiem, że mają zarówno swoich zwolenników jak i przeciwników. Jeden kawałeczek tego zazwyczaj bardzo słodkiego wypieku i mamy już dość(...)misie miksera i miksując na wolnych obrotach powoli dodajemy płynną czekoladę. Odstawiamy do lekkiego zgęstnienia. Nasze mazurkowe spody smarujemy masą czekoladowo-jogurtową nie wychodząc poza brzeg. Dowolnie dekorujemy (bakaliami, orzechami, cukrowymi posypkami). Gotowe mini-mazurki odstawiamy w chłodne miejsce (nie do lodówki) do całkowitego stężenia masy. Jeśli planujemy dać je komuś w prezencie lub włożyć do koszyczka wielkanocnego, wówczas każdą

MyCookBook.pl
Ciasto czekoladowe z cukinią 119

nadmiaru wody) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki esencji waniliowej Dodatkowo: ok. 100 g posiekanych orzechów włoskich gotowa polewa czekoladowa (użyłam deserowej) lub 100 g deserowej czekolady Wykonanie: Do dużej miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodajemy przesiane kakao oraz sól(...)minut i dopiero wyjmujemy z formy. Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. Na koniec polewamy ciasto gotową polewą czekoladową lub roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania