Przepyszna i lekka propozycja śniadaniowa. Omlet z dodatkiem łososia wędzonego w połączeniu ze świeżą rukolą i awokado nie tylko smakuję wyśmienicie, ale jest też bardzo zdrowy. Omleta można doprawić ulubionymi przyprawami, u mnie była to bazylia i oregano, ale na pewno świetnie sprawdzą się inne przyprawy czy świeże zioła. Prawdziwe energetyczne fit śniadanie i świetna alternatywa(...)równomiernie rozprowadzić, smażyć pod przykryciem około 2-3 minuty, delikatnie przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze przez pół minuty. Zdjąć, ponownie posmarować olejem i wlać pozostałą masę. Omlety posmarować serkiem, położyć łososia, rukolę oraz plasterki papryki i awokado. Dokładnie zawinąć i przekroić na pół
Healthy food explorerDziś przepis na doskonały omlet mocno kakaowy, podany z pysznym rozpływającym się masłem orzechowym i orzeźwiającym lekko kwaskowatym dżemem wiśniowym. Dzięki dodatkowi słodkiego banana omlet jest wilgotny i nie ma potrzeba dodawania żadnego słodzika. Użyłam mąki kokosowej i mąki owsianej, ale myślę, że można użyć każdej innej np. ryżowej lub gryczanej. Nie dawałabym jednak 2 łyżek mąki kokosowej
Healthy food explorerOmlet z takimi składnikami już kiedyś pojawił się na blogu. Bardzo go lubię i często robię, jednak tym razem postanowiłam trochę zmienić wykonanie i dodatki od razu połączyć z jajkami. Po usmażeniu posmarowałam go lekkim serkiem i zawinęłam tworząc mini roladkę, którą następnie pokroiłam. W takiej wersji fajnie prezentuje się na talerzu i przyznam, że też lepiej smakuje. Szpinak, łosoś(...)awokado jako nadzienie sprawdzają się świetnie (zwłaszcza łosoś dużo zyskuje). Omlet jest bezglutenowy, nie użyłam żadnej mąki, więc można go zjeść jako śniadanie białkowo - tłuszczowe. Wyszedł dość puchaty, pewnie dlatego, że jajka chwilkę ubijałam za pomocą elektrycznej trzepaczki. Polecam na śniadanie, obiad i kolacje :) Składniki (1 porcja): 2 jajka szczypta kurkumy 30 g łososia wędzonego 1/3 dojrzałego awokado garść
Healthy food explorergotuje się bardzo krótko, ten późniejszy już trochę dłużej ale i tak jest smakowity. Polecam zajadać bób bo ma mnóstwo witamin. Tym razem wrzuciłam go do pysznego i puszystego omletu, wyszło smakowicie, polecam. Omlet biszkoptowy z bobem i koperkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesojowego, połowy oleju sezamowego, cukru trzcinowego i pieprzu robimy marynatę. Wrzucamy do niej ugotowany wcześniej makaron ryżowy, niech się marynuje. Z 2 roztrzepanych jajek ( beż żadnych dodatków! ) smażymy cienki omlet na odrobinie oleju sezamowego. Po usmażeniu kroimy w ukośne paseczki. UWAGA! Można usmażyć wszystko „na raz” albo każdą porcję oddzielnie. Na patelni ląduje makaron, przesmażona papryka, cebula, marchew(...)oraz zblanszowany szpinak, posiekamy czosnek, omlet, sezam oraz marynata spod makaronu ( nie musi być całość! ). Smażymy razem 2-3 minuty. Gotowe! Smacznego! Ps. już ostatnio mówiłam Wa trochę więcej na temat tej płyty ( tutaj ! ), no i zdanie podtrzymuję. Używam jej od wielu miesięcy i jest naprawdę fantastycznym sprzętem zdecydowanie wartym swojej ceny. Jeśli ktoś z Was zastanawia się nad wyborem
Ostra na SłodkoPrzygotowanie jest banalne, a finalny produkt (przygotowany wg instrukcji na opakowaniu) dostarcza 200 kcal i 29 g białka . Moim spostrzeżeniem i pewnie Wy też to zauważyliście to fakt, że omlet raczej nie urósł. Dlatego zalecam dodać od siebie trochę proszku do pieczenia lub/i po prostu jajko. Przez to omlet wyszedł nieco twardawy i suchy, bo zwyczajnie nie był puszysty
Zdrowie na języku :PTypowo letnie, lekkie śniadanie. Dużo zieleniny, jajka i szybko powstanie pyszny, zielony omlet, pachnący latem, świeżymi ziołami i delikatnym smaku. Polecam nie tylko na śniadanie ale i na lekki obiad. Zielony omlet. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemiesiąc na ostateczne wyniki, a w międzyczasie zająć się pracą i przygotowaniami do egzaminu wstępnego na studia. 🙈 Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na jeden z moich ulubionych omletów. Może nie wygląda jak dzieło kulinarnej sztuki, ale ja osobiście uważam, że ta jego estetyczna niesforność dodaje mu uroku! Ciasto jest bardzo wilgotne i przypomina smak mega czekoladowego brownie. Jogurt(...)miseczce ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Dosypujemy odżywkę białkową, mąkę, kakao i słodzidło. Dodajemy jajko i dokładnie mieszamy do uzyskania gęstego ciasta. W razie potrzeby podlewamy odrobiną mleka. Omlet smażymy z dwóch stron na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! 🍓 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube ✩✩✩ Wygląda na to, że całą
Kuchnia Ellieminutach, gdy szparagi są gotowe, dodajemy do nich masło. Gdy masło się rozpuści, na patelnię wlewamy jajka. Rozprowadzamy je równomiernie między szparagami. Patelnię przykrywamy i omlet podsmażamy, aż się zetnie. Trwa to około 4 minuty. Omleta nie trzymamy na patelni dłużej, ponieważ zrobi się suchy. Patelnia nie może być również za gorąca, bo omlet przypali się, zanim się
Smak mojego domuZdrowe, lekkie śniadanie na dobry początek dnia... biszkoptowy, bezglutenowy omlet z mąki gryczanej w wersji wytrawnej a'la pizza - idealny na rodzinne, weekendowe śniadanie. Jest on pieczony w piekarniku, dzięki temu jest mniej kaloryczny, a poza tym cała rodzina w jednym czasie może zjeść śniadanie 😉 Dodatki można komponować dowolnie - u mnie w wersji wegetariańskiej... z pieczarkami, papryką, cebulą
Kuchnia MagdaLenyOmlet to doskonały pomysł na szybkie i pożywne śniadanie. Ja proponuję warzywny omlet z szynką i zawierającymi mnóstwo witamin świeżymi warzywami, który dostarczy nam energii i pozwoli energicznie rozpocząć dzień. Składniki: 2 jajka 6 pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej papryki 3 pieczarki 1/2 cebuli 3 plasterki szynki szczypiorek oliwa sól pieprz Wykonanie: 1. Pomidorki, paprykę, szynkę i cebulę pokroić
Szalona Kuchnia EwelinyOmlet to doskonały pomysł na tanie, pożywne i szybkie śniadanie. Proponuję jajeczny przysmak ze szparagami, aromatyczną szynką i świeżymi pomidorkami, który dostarczy nam energii na cały dzień. Składniki: 2 jajka 1 łyżka mleka 3 białe szparagi 2 zielone szparagi 50g szynki wędzonej w plastrach 4 pomidorków cherry 2 łyżki posiekanej natki z pietruszki 1 łyżka masła szczypta gałki muszkatołowej(...)patelni rozgrzać masło, podsmażyć chwilę szparagi, pomidorki i szynkę. Następnie wlać masę jajeczną i usmażyć na złoty kolor z obydwu stron pomagając sobie drugą rozgrzaną patelnią. 5. Omlet oprószyć natką z pietruszki
Szalona Kuchnia EwelinyOstatnio przerzuciłam się z porannych owsianek na omlety w wersji na słodko. Zawsze te same proporcje, tylko rodzaje mąk zmieniam i dodatków 😄 Ale, niedawno wpadło w moje ręce wysokiej jakości waniliowe białko wegańskie Plantforce ze sklepu silaroslin.pl . Jest to białko, które pod względem smakowym zadowala w 100% i w ogóle nie poczujesz, że jest zrobione wyłączanie na bazie roślinnych składników(...)nawet słodzone stewią. Bardzo je lubię, więc zrobiłam z jego udziałem wegańską wersję omleta, dokładnie owsianego. Przepis bardzo prosty, przygotowanie tym bardziej. A efekt świetny! Omlet jest słodko-waniliowy dzięki obecności białka, chrupiący z wierzchu, a w środki odznacza się niecko kleistą konsystencją ❤ Składniki: 60 g mąki płatków owsianych 1 miarka (20 g) waniliowego białka roślinnego Plantforce (Siła Roślin
Zdrowie na języku :Pcynamon 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia/sody oczyszczonej olej kokosowy / masło klarowane do smażenia 1. Wszystkie składniki dokładnie zblendowałam. 2. Smażyłam na najmniejszym ogniu na lekko natłuszczonej patelni. Omlet jest bardzo delikatny, najlepiej byłoby go smażyć pod przykryciem. Jeśli wystąpi problem z obróceniem na drugą stronę, to radzę podzielić go na 4 części i każdą z osobna obrócić lub zsunąć omlet
Vroblewska-fitlifeCieszę się strasznie, bo nie jeden dzień przepłakałam za nią.😖 Nic nie poradzę, że jestem wrażliwą osóbką na takie tragedie😏 Z tej okazji wykonałam sobie moje ulubione danie, czyli omlet. Tym razem w wersji na słodko, z dodatkiem borówek i twarogu. Tak przy okazji, to właśnie moja Misia :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1 porcję: -3 jaja -1 łyżeczka kakao(...)kakao i dokładnie mieszamy. Na koniec wrzucamy pół garści borówek. 2. Masę wylewamy na patelnie z rozgrzanym tłuszczem i smażymy pod przykryciem z obu stron. 3. Na koniec smarujemy omlet twarogiem rozrobionym delikatnie z wodą i nakładamy resztę borówek (możecie twaróg zmiksować na mus z borówkami) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza: wersja BT 352 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzu