omlet - 4564 przepisów (strona:87/305)

Omlet z kurkami, mozzarellą i szczypiorkiem! 52

Szybki pomysł na sezonowe śniadanie- omlet z kurkami z patelni. Zrobisz go w kilka minut. Na patelni na maśle i oliwie, podsmażamy wcześniej oczyszczone kurki, możesz dodać odrobinę cebulki, ale moim zdaniem cebula tutaj zabije kompletnie smak grzybów i zdominuje danie, odradzam. Lepszym rozwiązaniem będzie dodatek szczypiorku. Do podsmażonych kurek dodaje mieszankę włoskich przypraw: suszone pomidory, oregano, bazylia, czosnek(...)jaja, rozbijam i mieszam widelcem w miseczce aż staną się luźne, wylewam na kurki, układam na wierzch kawałki mozzarelli, przykrywam pokrywką i smażę 2 minuty to już max. Z omletem jest dokładnie tak jak z jajecznicą, jedni lubią kiedy na wierzchu jest jeszcze troszkę luźny, a inni preferują całkowicie ścięty. Wykładam na talerz, wystarczy, że go zsuniesz z patelni, dodaje

SMYKWKUCHNI
Omlet z jagodami 106

Przepyszny sezonowy omlet z leśnymi borówkami. Naprawdę prawdziwa uczta dla podniebienia 😋😉🙂 Składniki: 2 jajka szczypta soli  2 łyżeczki cukru 2 łyżki mąki pszennej jogurt naturalny typu greckiego borówki leśne masło do smażenia  Sposób przygotowania: 1. Białka oddzielić od żółtek, ubić ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i ubić. Dodać żółtka i mąkę, delikatnie połączyć.  2. Na patelni(...)ogniu - przez 2-4 minutki. Uwaga, by nie przypalić. Odwrócić na drugą stronę, najlepiej za pomocą dwóch łopatek, albo jednej szerokiej. Z drugiej strony smażyć nieco krócej. 3. Gotowy omlet przełożyć na talerz. Posmarować jogurtem naturalnym, posypać jagodami i udekorować. Od razu podawać.  Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Co zjeść na szybkie śniadanie, by nie czuć za chwilę głodu? 50

owocami czy z orzechami i włożyć je na całą noc do lodówki, by napęczniały. Dzięki temu rano będziemy cieszyć się posiłkiem, który zapewni nam sytość na wiele godzin. Omlet – prosty i szybki pomysł na pożywne śniadanie Dobrym sposobem na szybkie i sycące śniadanie jest również przygotowanie wytrawnego omleta z jajek, które dostarczą naszemu organizmowi witaminy B12, witaminy(...)zawartość patelni solą i pieprzem, zmniejszamy ogień i nakładamy pokrywkę. Po kilku minutach mamy gotowe śniadanie, po zjedzeniu którego długo nie będziemy głodni. Oczywiście możemy też zdecydować się na omlet w wydaniu na słodko, jednak ten jest nieco bardziej czasochłonny, ponieważ wymaga ubicia osobno białek i żółtek, a następnie połączenia ich podczas delikatnego mieszania. Jakie produkty spożywcze warto mieć

I LOVE LIFE
Fasola z pomidorami a'la omlet 49

Przepis pochodzi z książki Jamiego Olivera "Superfood na co dzień" . Taki omlet szybko i sprawnie zrobicie na śniadanie czy obiad, polecam. Jest pożywny, odżywczy i super pyszny. Fasola z pomidorami jako omlet. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Puszysty omlet biszkoptowy 58

już rano przeciągniecie się i opuścicie pościel pora pomyśleć o pożywnym śniadaniu, najlepiej takim, które przygotujecie w kilka chwil. I taki smakowity pomysł chciałam Wam dziś zaprezentować, a mianowicie omlet biszkoptowy, którego sekret tkwi w starannym ubiciu piany z białek, a cała reszta to już tylko kwestia dodatków. Bo do tego puszystego omletu pasuje wszystko co  macie na kuchennych

Cynamonowe szczęście
Omlet z cukinią i pomidorem 60

mieszamy. Na patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki cukinię, razem z pomidorem. Po ok 3-4 min wylewamy jajka i rozprowadzamy na całą patelnię. Zmniejszamy ogień i pod przykryciem doprowadzamy omlet do ścięcia się jajek Omlet gotowy, Można posypać jeszcze szczypiorkiem i kiełkami

Gotowanie jest łatwe
Omlet cesarski 102

Omlet cesarski Niezwykle puszysty i delikatny Składniki 2 jajka 2 łyżeczki cukru pudru 2 płaski łyżki mąki 2 łyżki mleka szczyota soli po łyżce masła i oleju   dodatkowo: ulubiona … Czytaj dalej Omlet cesarski

czarrna od kuchni
Rolowany omlet z cukinią 72

Przepis na to cudo znalazłam u Moniki w jej Sio smutki. Omlet jest pyszny, piękny wizualnie, oczy jedzą same. Ale nie tylko oczy jedzą bo i buzia obraca kęs po kęsie bo jest pyszny. Trochę z nim zabawy jest ale warto się pokusić i zjeść pyszne śniadanie. Jest to przepis kuchni azjatyckiej. Rolowany omlet z cukinią. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Omlet graham ze szczypiorkiem i oliwkami 42

Dajemy sól, pieprz i bazylię Rozgrzewamy patelnię, lekko natłuszczamy. Wylewamy naszą masę jajeczną na cienką warstwę Kładziemy plastry szynki, sera, oliwki posypujemy szczypiorkiem Przykrywamy. Na małym ogniu pozwalamy, by omlet się ściął. I już Smacznego! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Omlet graham ze szczypiorkiem i oliwkami first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Projekt Śniadanie: Omlet z rydzami i Mimolette 57

tego świeży szczypiorek i można siadać so stołu :) Pyszne, ciepłe śniadanie pełne troskliwych smaków młodej jesieni doda energii w najbardziej pochmurne poranki, muskając podniebienie leśnym dobrem i mocą aromatu ♥ Omlet z rydzami i serem Mimolette na 1 porcję Potrzebujesz: 3-4 świeże rydze 1 łyżeczka klarowanego masła 2 jajka 3 łyżki mleka 1/3 łyżeczki granulowanego czosnku 2 szczypty suszonego tymianku(...)mlekiem, czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem. 3. Masą jajeczną zalej rydze. 4. Ser Mimolette pokrój w kostkę i posyp na masę jajeczną. 5. Patelnię przykryj pokrywką i poczekaj, aż omlet się zetnie, a ser rozpuści. 6. Podawaj od razu ze świeżym, posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! Red pine mushrooms and Mimolette cheese omelette for 1 serving Ingredients: 3-4 fresh red pine

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Omlet z truskawkami i otrębami 127

Omlet z truskawkami i otrębami Słodkie śniadanko 🙂 Składniki 2 jajka 1/2 szklanki mleka 2 czubate łyżki mąki 50 g otrąb owsianych 2 łyżki miodu 10-15 truskawek szczypta soli cukier … Czytaj dalej Omlet z truskawkami i otrębami

czarrna od kuchni
Omlet z pieczarkami, szparagami i ziołami. 85

Omlet to fenomenalne danie śniadaniowe. Można go smażyć przez okrągły rok i zrobić to w taki sposób w taki sposób, że za każdym razem będzie inny. Więc nie ma obawy, że danie się znudzi. Do smażenia omletów polecam sezonowe produkty. Najlepiej smakują gdy występują wtedy gdy jest czas ich obfitości. Późną wiosną szczególnie kuszą szparagi i wszelkiego rodzaju zielone listki

Codziennik Kuchenny