ogórki - 26028 przepisów (strona:1051/1736)

Tort z tortilli a’la krokiety z kapustą i pieczarkami – szybsza wersja krokietów 116

kapustę. Całość podsmażaj na małym ogniu przez 30 minut, często mieszając. W międzyczasie dodaj przyprawy. Jeśli kapusta zrobi się zbyt sucha, dodaj do niej trochę wody lub wody z ogórków kiszonych (wtedy możesz pominąć kwasek cytrynowy). Gotową kapustę podziel na 3 części i przełóż nią placki tortilli (tak, aby powstał tort). Na wierzchu ułóż wegański ser (oczywiście możesz

Via Gusto
Kolorowa sałatka z kurczakiem i kiełkami 203

kolorowej sałatki :) Jest nie tylko kolorowa ale i bardzo smaczna, a przede wszystkim bardzo zdrowa. Taką sałatkę można komponować na wiele sposobów. Zamiast kurczaka dodać jajko, zamiast pomidorków ogórki, wszystko według własnych upodobań. Tylko najważniejsze nie rezygnować z kiełków. W tym czasie to prawdziwa skarbnica witamin i mikroelementów. Składniki - garść kolorowych salat - kilka pomidorków koktajlowych - upieczona pierś z kurczaka

Kuchnia z widokiem na ogród
Domowe burgery z serem blue 137

cebule 2 łyżki masła 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżka miodu sól, pieprz, szczypta suszonego tymianku Dodatki majonez sałata lodowa roszponka pomidor pokrojony w plasterki ogórek pokrojony w plasterki ser pleśniowy  duży plaster mango Bułki: W misce kruszymy drożdże dodajemy lekko podgrzane mleko (powinno mieć około 40-50 stopni, czyli powinno być lekko ciepłe), dodajemy(...)strony. Składanie: Ciepłe jeszcze bułki możemy posmarować lekko majonezem, następnie kładziemy sałatę, rukolę, plasterki pomidora, mięso, na gorące mięso ser pleśniowy i gorącą karmelizowaną cebulę, następnie pokrojony w plasterki ogórek oraz mango. Zamykamy drugą połową bułki. Smacznego

Życie Pełne Smaku
Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem i pomidorem 114

który mam zawsze ochotę. Dziś padło na tuńczyka. Sałatkę przygotujesz bardzo szybko . Jest pyszna i moje dzieci zajadają się nią zawsze bez gadania. Składniki mix Twoich ulubionych sałat ogórek gruntowy pomidor malinowy mozzarella u mnie male serduszka oliwa z oliwek biały i czarny sezam świeża bazylia sól himalajska tuńczyk w kawałkach w zalewie naturalnej Miź sałat rozłóż na dużym talerzu(...)Dodaj ogórka ,pomidora. Na wierzch połóż tuńczyka odsączonego z zalewy. Delikatnie posól, dosmacz oliwą i posyp sezamem. Dodaj świeżą bazylię. Przed podaniem połóż serduszka mozzarelli. Kolacja gotowa! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Mostek cielęcy z agrestem lub porzeczkami 118

porzeczkami, przypraw w ten sam sposób zamiast agrestu porzeczki. W czasie warsztatów, oprócz mostka przygotowaliśmy także (oryginalna pisownia): zupę rakową na sposób francuski potrawkę baranią z świeżymi ogórkami ozór wołowy z sosem polskim auflauf z pary z jabłkami budeń z wątróbki jesiotra z sosem rumianym ostrygi faszerowane żabki w frykasie placuszki karlsbadzkie do herbaty makaroniki migdałowe

Kulinarne przygody Gatity
Prosta surówka 84

tradycyjnego obiadu można podać wiele surówek. W okresie jesienno-zimowym najlepsze są takie, które zawierają kiszonki. Ta prosta surówka z kiszonej kapusty, ogórków oraz papryki i cebuli będzie idealna.  Surówki z kapustą kiszoną najlepiej smakują z ziemniakami i kotlecikiem. Jeśli wolisz prostszy skład, to zerknij też na przepis na surówkę z kapusty kiszonej . Moja surówka do obiadu też

AniaGotuje.pl
Pikantny rybny burger z puree z groszku i mięty, domowy sos tatarski 102

przechowywać w lodówce kilka dni. Jest aksamitne, odświeżające i absolutnie przepyszne! Sos tatarski: 1 opakowanie jogurtu bałkańskiego lub greckiego (ok. 350g) spora garść małych kaparów z zalewy 3 ogórki konserwowe sok z 0,5 cytryny spory pęczek pietruszki sól i pieprz Do blendera dodajemy jogurt, wlewamy sok z cytryny, dodajemy wszystkie warzywa konserwowe i sporo pietruszki. Doprawiamy solą

Cooking Monster
Spolszczony „Gyros” w bułce 131

jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1 łyżka granulowanego czosnku 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżeczka – najlepiej świeżo zmielonego pieprzu sól do smaku dodatkowo : ketchup ognisty 1 mały ,świeży ogórek 1 pomidor 1/2 główki sałaty lodowej 1 czerwona cebula Wszystko z listy sos , mieszamy ze sobą w miseczce i odstawiamy na godzinkę ,żeby się przegryzło .Składniki na bułki umieszczamy(...)kiedy tylko przestanie być surowe . Bułki przekrawamy na pół , nie docinając do końca , tak żeby utworzyły książkę Na każdej połówce kładziemy pokrojoną sałatę lodową ,smażone mięso , sos , ketchup , plastry ogórka , pomidora i krążki cebuli . Zamykamy i gotowe można od razu wcinać Smacznego ! Artykuł Spolszczony „Gyros” w bułce pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kuchnia ze smakiem: aromatyczne i pełne smaku przyprawy Knorr cz. 2 71

Kanady Gorczyca lubi chłodny klimat dlatego rejony Kanady są idealne do jej uprawy. W kuchni wykorzystywana jest do marynat, sosów, mięs czy wędlin a nawet kiszonych i konserwowych ogórków czy kapusty. Ma lekko ostry smak. Kminek z Polski Nasze rodzime ziemie sprzyjają uprawie kminku – Polska jest jednym z czołowych liderów produkcji kminku. To też jedna z najstarszych przypraw, które

Health-Fit-Life
Sałatka z łososiem w lekkim sosie czosnkowym 171

Stella ). Przygotowując drugie śniadanie dla mojej rodziny korzystam z produktów marki Stella . Polecam! Składniki: 1 puszka łososia w kawałkach w oleju 150 g 2-3 liście sałaty pół zielonego ogórka kawałek czerwonej papryki około 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól i pieprz do smaku Na sos: 2 pełne łyżki jogurtu naturalnego niespełna 1 łyżka majonezu sól i pieprz do smaku(...)starty ząbek czosnku Propozycja podania: grillowany na patelni chleb tostowy Przygotowanie: Do miski przekładamy łososia w kawałkach, dodajemy porwane w rękach liście sałaty, obranego i pokrojonego w półplasterki ogórka, posiekany szczypiorek i pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Składniki sosu mieszamy. Sałatkę polewamy sosem, mieszamy i przekładamy całość do miseczki/pudełka na lunch

Słodkie okruszki
Rozgrzewająca zupa a’la strogonow 140

czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 litr wody lub bulionu 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 4 kulki pieprzu 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 1 ogórek kiszony przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, chili, cukier 1 łyżeczka musztardy mąka do obtoczenia mięsa olej do smażenia     *** Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w paseczki i przekładamy(...)wodą lub bulionem. Dodajemy ziele angielskie, pieprz w kulach i liście laurowe, gotujemy na małym ogniu przez 1 godzinę *** *** Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz pokrojoną w kostkę paprykę i ogórka, przykrywamy i gotujemy nadal na małym ogniu przez około 30 minut *** *** Po tym czasie doprawiamy jeszcze do smaku solą, pieprzem i cukrem jeśli to konieczne *** *** Zupa dzięki obtoczeniu mięsa

Blog z Apetytem
Kiszone warzywa. 179

może zbierać się piana, która może wylać się ze słoja (dlatego ustawiamy słoje na tacy).  Aby przyspieszyć proces kiszenia, można dodać do zalewy kilka łyżek kwasu z kiszonych ogórków. Warzyw są ukiszone po ok. 7 dniach. Gdy warzywa są ukiszone, należy należy je zapasteryzować, aby zatrzymać proces fermentacji.  Pasteryzacja:  Jeśli podczas kiszenia zalewa wylała się

Codziennik Kuchenny