wędzone udka z kurczaka 5 jaj ugotowanych na twardo 1 słoik konserwowych pieczarek 1/2 puszka kukurydzy 150 g tartego sera żółtego 1 czerwona cebula kilka konserwowych papryk lub ogórków sól, pieprz do smaku 100 g prażonego słonecznika 2 łyżki majonezu 1 opakowanie pringlesów
Kulinarne Fantazje Mariolilunch lub kolację. Czas przygotowania: 20 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 100 g polędwiczki wieprzowej 2 bułki typu ciabata sałata rzymska pomidory ogórek 3 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy (użyłem czeskiej/ słodko-ostra) świeży tymianek oliwa sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Polędwiczkę wieprzową oczyszczamy z błon i kroimy na 0,5 cm plastry. Mięso(...)przekładamy majonez, dodajemy musztardę. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Połówki bułki smarujemy sosem musztardowym, układamy liście sałaty, plastry grillowanej polędwiczki, pomidora i ogórka. Bułkę składamy w całość i możemy serwować. Smacznego
kulinarnyJałyżki musztardy 3 ząbki czosnku Sos : 1/3 szklanki musztardy 2/3 szklanki jogurtu 3 łyżeczki majonezu szczypta czosnku granulowanego Dodatki : pomidorki koktajlowe sałata lodowa ser kozi 2 szalotki ogórek Przygotowanie Marynata: wymieszałem olej z musztardą i przyprawą gyros. Dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek . Wymieszałem marynatę, w której „utopiłem” plastry karkówki. Wstawiłem po przykryciu folią spożywczą w plastikowym pojemniku do lodówki(...)wyjęciu pokroiłem mięso w cienkie paski. Smażyłem na patelni bez dodatku oleju. Olej z marynaty w zupełności wystarcza. Odsączyłem na papierowym ręczniku. Sos- dokładnie wymieszałem wszystkie składniki. Farsz- ogórka pokroiłem w pół plasterki, pomidorki na połówki, ser w kostkę, cebulę w plasterki, sałatę porwałem na małe kawałki. Pitę, wcześniej podgrzaną wypełniłem farszem, dodałem
R'n'G KitchenSmaczna i szybka pasta na kanapkę. Składniki: 4 duże jajka, puszka śledzi w oleju, duży ogórek kiszony, 4-5 łyżek posiekanego szczypiorku, pół małej cebuli, duża łyżka majonezu, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w średnią kostkę. Rybę odsączamy z oleju i rozdrabiamy. Ogórka i cebulę kroimy w małą kostkę. Dodajemy do jajek razem z rybą, majonezem, szczypiorkiem
Lena Gotujepracy. Sałatkę jarzynową można dowolnie modyfikować zmieniając proporcje poszczególnych składników. składniki na 4 porcje 200 g ugotowanego makaronu (drobnego) 4 ugotowane na twardo jajka 6-7 małych ogórków korniszonów 1 puszka tuńczyka w oleju 1 puszka czerwonej fasoli 150 g żółtego sera 1 pęczek szczypiorku 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy czarny pieprz sól przepis Ugotowany
Smakowite Danialiści 4 grube plastry klopsa wołowego z TEGO przepisu 4 plastry topionego sera albo 4 oscypki/serki zakopiańskie 100g bekonu w cieniutkich plasterkach sos BBQ – 4 czubate łyżki pikle/ ogórki sałatkowe – kilkanaście sztuk małych plasterków, albo 8 dużych plastrów
Karo in the KitchenMizeria po polsku, czyli jedna z lepszych sałatek do tradycyjnego obiadu. Sałatka ze świeżych ogórków, śmietany i koperku od dziesiątek już lat podbija nasze podniebienia. Jest prosta i szybka do zrobienia
AniaGotuje.plmiejsca. Mój balkon jest usytuowany na południe, dlatego też zdecydowałam się na posadzenie roślin lubiących słońce. Możliwości jest sporo. W donicach można uprawiać: truskawki, poziomki, zioła, sałatki, pomidory, paprykę, ogórki itd. Sadzonki kupujcie na bazarkach u sprawdzonych sprzedawców. Zawsze pytajcie o to jaką odmianę warzyw, owoców czy ziół kupujcie, aby później wiedzieć jak odpowiednio o nie zadbać, jakie rozmiary
Fitsweet.mepodczas fermentacji. Oczyszcza on organizm i wzmacnia nasz system odpornościowy, reguluje florę bakteryjną i wspomaga trawienie. Kisić można większość warzyw, ale u nas największą popularnością cieszą się kiszone ogórki i kapusta. Ja natomiast chciałam Was dziś zachęcić do zakiszenia kalafiora z odrobiną papryczki chili. Kiszony kalafior jest jędrny i chrupiący i odrobinę pikantny. Idealny do jedzenia
Kulinarne przygody GatityZapraszam na smaczny koktajl na bazie soku o smaku jabłko-seler naciowy-ogórek-nać pietruszki od Victoria Cymes. Koktajl jest sycący i może z powodzeniem zastąpić drugie śniadanie. Polecam Składniki: 210 ml soku (jabłko, seler naciowy, ogórek, nać pietruszki)od Victoria Cymes 1/2 banana 1/2 awokado 1 łyżka masła pistacjowego (zblendowanych pistacji) 1 łyżeczka miodu Przygotowanie: Awokado wyjmujemy ze skórki
słodkie i nie tylko historie kulinarneidealne zarówno na śniadanie jak i jako przekąska na imprezie ze znajomymi. Wystarczy dosłownie kilka minut by mogły zagościć na Waszych stołach. Potrzebujemy: bagietka, łosoś norweski wędzony, sałata, ogórek świeży, serek kanapkowy jogurtowy (lub śmietankowy), świeży koperek, pieprz Bagietkę kroimy w małe kromeczki. Smarujemy serkiem. Następnie układamy porwaną w mniejsze części sałatę, małe kawałki wędzonego łososia oraz plasterki ogórka. Dekorujemy
Przepis na Dzień Dobrywykroić gniazda nasienne, a następnie skroić na plasterki. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne, a następnie skroić na plasterki. Można to zrobić na tarce, tak jak kroimy ogórki na mizerię. Jabłka oprószyć cynamonem. Przygotować kruszonkę. Płatki śniadaniowe zmiksować w rozdrabniaczu. Połączyć z mąką i miękkim masłem rozcierając wszystko w palcach. Odstawić do lodówki. Mąkę pszenną przesiać, wymieszać
https:KKuchniaMniamczasie dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Gotuj do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji, około 10 minut. Podawaj z kawałkiem bagietki i ogórkiem kiszonym. Klasyczny bouef strogonow to danie, które towarzyszy większości naszych rodzinnych spotkań. Z jednej strony wszyscy za nim przepadają, a z drugiej jest to po prostu(...)cebula. Sos jest śmietanowy z dodatkiem wina, musztardy i koncentratu pomidorowego. Wszystkie smaki współgrają ze sobą, a dodatkiem jest świeża bagietka. Przekonałem się do ogórka kiszonego, ale nie w samej potrawie, a jako osobny dodatek. Zapraszam jeszcze do zapoznania się z innym moim daniem jednogarnkowym (link) Zapraszam
kuron.com.pl100g kaszy jaglanej 1 awokado ½ papryki czerwonej świeża natka pietruszki (nie jest konieczna jeśli nie przepadasz za jej smakiem) ½ papryki żółtej 1 łyżka soku z limonki lub cytryny ½ zielonego ogórka sól i pieprz Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pamiętajcie, że warto ją wcześniej opłukać pod bieżącą wodą aby pozbyć się z niej goryczki. Ugotowaną i odcedzoną już kaszę(...)pół i nożem nacinamy miąższ w kształt kostki i wydrążamy całość łyżeczką do miski. Warto awokado od razu skropić sokiem z cytryny lub limonki aby nie straciło swojego koloru. Ogórka kroimy w kostkę, a zieloną natkę pietruszki siekamy i wszystkie składniki razem, dodajemy do ostygniętej już kaszy jaglanej. Całość doprawiamy solą i pieprzem (ja dla lekkiej ostrości dałam jeszcze troszkę
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiiregionach świata, ale za to jakie pyszne połączenie! 8 muszli do tacos 100 g trzech rodzajów sera (użyłam słodkiego miękkiego sera holenderskiego, sera z jalapeno oraz z burakiem) długi ogórek czerwona papryka 4 łyżki konfitury śliwka marokańska (lub dowolnej wytrawnej konfitury bądź ulubionego chutneya) Sery kroimy w drobną kostkę, paprykę w paseczki, a ogórka w półplasterki. Całość mieszamy z konfiturą
Mienta blog