ok. 12 ptysi 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 70 g masła 1 szklanka mąki jasnej 1/2 łyżeczki soli 3-4 jajka nadzienie: 200 g chudego twarogu 100 g jogurtu mały ogórek 3-4 rzodkiewki lub kawałek białej rzodkwi Mleko, wodę i masło zagotowujemy. Gdy zacznie wrzeć dodajemy mąkę wymieszaną z solą. Mieszamy energicznie, aż masa stanie się gładka, jednolita. Masę odkładamy, aby przestygła. Do masy dodajemy po jednym jajku i ucieramy rózgą lub mikserem. Masa powinna być szklista, jednolita. Masę przekładamy do ręk... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...