Przepis na : sałatka
Sałatka wielkanocna z jajkiem, szynką, selerem konserwowym, kukurydzą i jabłkiem – jak dla mnie idealne połączenie. Sałatka prosta, smaczna, jak znalazł na wielkanocny stół, i nie tylko. Do takiej kompozycji smaków idealnie pasować będzie także ananas, por, świeża papryka, zielony groszek lub marynowane warzywa, np. ogórki lub papryka. Sałatka wielkanocna SKŁADNIKI: 5 średnich jajek 1 słoik selera konserwowego (330 g, po odsączeniu 180 g) 1 duże jabłko 1 puszka kukurydzy (400 g, po odsączeniu 220 g) 12... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...