brokułami, możecie ser wykorzystać właśnie do tego przepisu.Składniki:sałata lodowa2 duże pomidory1 długi ogórek zielony1 czerwona cebulaczarne oliwki ser fetaSos winegret: 3 łyżki oliwy z oliwek oraz po łyżce: octu winnego (jeśli nie macie możecie zastąpić sokiem z cytryny), miodu i musztardy, przyprawić solą, pieprzem oraz można dodać zioła prowansalskie oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Składniki
upichcicprzepłukuje. Po czym mielę w maszynce do mięsa. Do masy dodaję posiekaną cebulę, łyżkę musztardy, jajko, kolendrę i kumin. Dokładnie mieszam i dosmaczam masę solą i pieprzem. Odstawiam masę na około 30 minut do lodówki.W tym czasie kroje parzonego i obranego pomidora i ogórka kiszonego w plasterki. Czerwoną cebulę kroję w piórka i karmelizuję z łyżeczką cukru. Sałatę myje
Magiczna kuchnia Dariibagietki 500 g różnych pomidorków koktajlowych 1 mały ogórek 1 czerwona papryka 1 mały bakłażan 1 mała czerwona cebupp 2 łyżki oliwy 2 łyżki oleju 1 łyżka masła 1 łyżeczka suszonego czosnku Sól i pieprz Dresing 5 łyżek oliwy 1 starty mały ząbek czosnku 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka musztardy dijon Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 220 stopni(...)małego słoiczka 5 łyżek oliwy z 1 łyżkę octu winnego, łyżeczkę musztardy i starty ząbek czosnku. Zamknij i energicznie potrząśnij, aż powstanie gładka emulsja. Krok 5 Umyj sałaty i podziel na małe kawałki. Wyłóż na nie kawałki podpieczonego chleba, dalej pieczoną paprykę, bakłażana i pomidorki. Posiekaj cienko ogórek i cebulę i dodaj do sałaty. Na wierzch wyłóż pokrojony w paski
Niedzielny kucharzbagietki 500 g różnych pomidorków koktajlowych 1 mały ogórek 1 czerwona papryka 1 mały bakłażan 1 mała czerwona cebula 2 łyżki oliwy 2 łyżki oleju 1 łyżka masła 1 łyżeczka suszonego czosnku Sól i pieprz Dresing 5 łyżek oliwy 1 starty mały ząbek czosnku 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka musztardy dijon Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 220 stopni(...)małego słoiczka 5 łyżek oliwy z 1 łyżkę octu winnego, łyżeczkę musztardy i starty ząbek czosnku. Zamknij i energicznie potrząśnij aż powstanie gładka emulsja. Krok 4 Umyj sałaty i podziel na małe kawałki. Wyłóż na nie kawałki podpieczonego chleba, dalej pieczoną paprykę, bakłażana i pomidorki. Posiekaj cienko ogórek i cebulę i dodaj do sałaty. Na wierzch wyłóż pokrojony w paski
Niedzielny kucharzpapryki słodkiejsól (wedle uznania)świeżo zmielony pieprzodrobina majeranku2 łyżki otrębów owsianych (niekoniecznie)Przygotowanie: Cebulę i czosnek kroimy bardzo drobno (czosnek można przecisnąć przez praskę). Pokrojone mieszamy z mięsem, dodajemy musztardę i przyprawy. Dodajemy otręby i jajko, a następnie mieszamy masę ręką, odstawiamy na 15-20 minut, aby smaki się przegryzły. Formujemy okrągłe burgery i na rozgrzanej patelni (najlepiej(...)uznania) posypujemy sezamem. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez około 20 minut do uzyskania złotego koloru. Dodatki: liście sałatykolorowa papryka pokrojona w paski2-3 ogórki kiszone pokrojone w plastrypomidor pokrojony w plastryplastry żółtego sera (dowolnego, takiego jaki lubimy najbardziej)cebula pokrojona w krążkimusztarda, lub dowolny sos Ja po złożeniu hamburgerów i "spięciu" ich patyczkiem
Symfonia Smakówtortillę :). Składniki (na 3 tortille): 3 placki tortilli kukurydza z puszki Bonduelle 1 pomidor połowa cebuli ogórek ser topiony w plastrach np. cheddar 1 pojedynczy filet z kurczaka przyprawa curry przyprawa kebab-shoarma sól pieprz ketchup Sos musztardowo-majonezowy: 2 łyżeczki musztardy (dałam miodową, bo taką miałam) 4 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki oliwy 1/2 łyżeczki octu 1/2 łyżeczki(...)patelni. Następnie rozkładamy usmażonego fileta na blasze wyłożonej papierem i wkładamy na jakieś 5-6 minut na 180 stopni, żeby trochę podpiec. Pomidora myjemy i kroimy na pół plasterki. Ogórek myjemy, obieramy i kroimy również na półplasterki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka. Sos: W miseczce mieszamy wszystkie składniki razem. Placki tortilli grzejemy na patelni. Następnie smarujemy sosem
Gotuj z Mąkąbazylia sos: 1-2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy 1/3- 1/2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1/3- 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka octu jabłkowego może być kupny, lub ocet winny biały sól ziołowa i pieprz kolorowy do smaku Mój sposób na przygotowanie sałatki z warzywami i ryżem w słoiku! Ogórka myjemy, osuszamy, kroimy tyle ile potrzebujemy do sałatki. Kawałek ogórka obieramy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżeczki musztardy 1 łyżeczka miodu (można pominąć) Przygotowanie: Przygotować sos winegret: w filiżance umieścić sok z cytryny/ocet, dodać sól, pieprz, musztardę i miód i dobrze wymieszać. Na końcu dodać oliwę i ponownie wymieszać. Umyte liście szpinaku wymieszać z częścią sosu winegret (1/3 zostawić do polania na wierzchu), przełożyć na talerz. Na wierzchu ułożyć plasterki ogórka, kawałki łososia wędzonego, plasterki rzodkiewki
Kocham..lubię..gotuję..Klasyczna wątróbka drobiowa 🙂Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, do tego ziemniaczki z wody i surówka z młodej marchewki i cukinii , a to wszystko podkreślone smakiem świeżo kiszonego ogórka 😃 Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date(...)minut. Po czym sprawdzamy czy sos nie jest zbyt gęsty, jeżeli tak dolewamy resztę wody, dodajemy musztardy, solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy jeszcze 2 minuty. Ja podałam z młodymi ziemniaczkami z wody, surówką z marchewki i cukinii oraz z kiszonym ogórkiem
Kulinarne przemysleniaPychota! Potrzebne będą: 1/4 główki białej kapusty mały jogurt naturalny 1 łyżka musztardy 1 łyżka chrzanu 2 łyżeczki octu winnego sól morska, pieprz ziołowy bazylia 1 duża marchewka ½ jabłko 1 cebula ½ pora 1 duży ogórek kiszony (opcjonalnie) Sok z ½ cytryny (opcjonalnie) Koperek lub natka pietruszki Normal(...)Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Przygotowanie: Kapustę drobno szatkujemy, pozostałe warzywa obieramy i również szatkujemy lub kroimy na drobne paseczki. Do poszatkowanych warzyw dodajemy jogurt naturalny, musztardę, chrzan i ocet winny. Mieszamy i doprawiamy przyprawami i dodajemy posiekany koperek lub natkę pietruszki. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 45 minut, aby surówka się "przegryzła", po wyjęciu spróbować
MintTaste400g mielonej wołowiny 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy 3 łyżki keczupu 1 łyżka oleju sól, pieprz 1 jajko 4 łyżki mleka 150g żółtego sera Dodatki: keczup sos czosnkowy 1/3 główki sałaty lodowej 10 pomidorków koktajlowych 2 ogórki kiszone 1. Masło kroimy na kawałki i zagniatamy z pozostałymi składnikami(...)minut, do delikatnego zezłocenia. 2. W międzyczasie przygotowujemy farsz. Na rozgrzanym oleju podsmażamy wołowinę i pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zarumienią dodajemy posiekany drobno czosnek, keczup i musztardę. Dusimy do odparowania płynów. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Farsz wykładamy na podpieczony spód. Jajko mieszamy z mlekiem i startym serem. Masą zalewamy tartę. Pieczemy w temperaturze 190 stopni
Szefowa kuchnilaboratorium godnego NASA. Ano spróbujmy: Przed Państwem zestaw aromatycznie doprawionych warzyw julienne, w towarzystwie wędzonego w zimnym dymie pstrąga z hodowli ekologicznej, podany z olejem z nutą gorczycy i musztardy, otoczony płatkami wędzonej śliwki. Dobrze? Bo jeśli tak, to moją następną potrawą będzie aromatyczna wieprzowina, podana na chmurce z warzyw okopowych, w towarzystwie emulsji z długo pieczonego buraka z nutą(...)wędzoną rybę, byleby poszarpaną na ładne kawałki ugotowane w mundurkach ziemniaki cebulę czerwoną kilka kiszonych ogórków kilka gałązek selera naciowego – nie każdy lubi więc można pominąć paprykę dowolnego koloru cebulka dumka – jej zielona część olej rydzowy – jeśli ktoś nie ma to olej z musztardą francuską z ziarnami gorczycy pół łyżki ostrej musztardy sól pieprz paseczki kwaskowatego jabłka do dekoracji
ladykitchenKOMOSĄ RYŻOWĄ I SOJĄ Komosa ryżowa 50g Soja 20-30g Pół papryki (u mnie miks czerwonej i żółtej) Ogórek konserwowy 3-4 pomidorki koktajlowe Plaster sera feta Pół pęczka natki pietruszki Sos Sok z ćwiartki cytryny Miód, łyżeczka musztardy Łyżka oliwy Oregano Soję namoczyć namoczyć (co najmniej 8 godzin) Po namoczeniu zalać świeżą wodą i ugotować Komosę ryżową
HealthyCreationsKolorowa sałatka z kaszą gryczaną niepaloną. Składniki : - szklanka ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej, - 2 ogórki gruntowe, - 4 kawałki papryki konserwowej ( mam domową krojoną w ćwiartki ) - 1/2 świeżego mango, - cebula dymka ze szczypiorem. Sos : - łyżeczka musztardy sarepskiej, - łyżka oleju, - łyżka zalewy z papryki, - sól, pieprz. Wykonanie : Wszystkie dodatki do kaszy pokroić. Całość wymieszać razem z sosem i schłodzić
Przepisy MikołajaSkładniki: 1 polędwiczka wieprzowa 200 g ulubionego makaronu 5 ogórków konserwowych 1 nieduża cebula 2 cykorie 1 puszka groszku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2 łyżeczki musztardy … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z polędwiczką
czarrna od kuchni