ogórki z musztarda - 2944 przepisów (strona:125/197)

SZWEDZKI TORCIK KANAPKOWY SMORGASTARTA 158

Trzecia warstwa; wierzch tortu: 4 łyżki majonezu kilka kropel z soku z cytryny świeży ogórek rzodkiewki szczypiorek kilka liści sałaty przyprawy Przygotowujemy kremy do toru: Pierwsza warstwa: Jajka kroimy w małą kostkę i mieszamy z drobno pokrojonym łososiem. Dodajemy serek wymieszany z jogurtem i musztardą. Szczypiorek siekamy i dodajemy do kremu. Mieszamy i przyprawiamy. Druga warstwa: Jajka kroimy w cienką(...)przykrywamy 2 kromkami chleba tostowego i smarujemy go drugą warstwą pasty. Całość przykrywamy chlebem tostowym. Wierzch i boki smarujemy warstwą trzeciej pasty. Szczypiorek siekamy i obtaczamy nim boki tortu. Ogórek i rzodkiewkę kroimy w plastry. Liście sałaty rwiemy na mniejsze części. Wierzch tortu ozdabiamy sałatą, pokrojonym ogórkiem i rzodkiewką. Posypujemy odrobiną posiekanego szczypiorku

Kuchnia w oparach
OGORKI W ZALEWIE MUSZTARDOWEJ 119

MUSZTARDOWEJ Kolejna odsłona z serii 'przetwory domowe na zimę' - ogórki w zalewie musztardowej. Polecam przepis! SKŁADNIKI: 2 kg ogórków gruntowych ZALEWA: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru  2 łyżki miodu 6 łyżek ostrej musztardy np. sarepskiej, rosyjskiej. 1,5 - 2 łyżki soli niejodowanej (smakujemy zalewę i ewentualnie doprawiamy) 1 łyżeczka kurkumy dodatkowo

Moja Książka Kucharska
Gravlax - łosoś peklowany w soli morskiej z buraczkami, fenkułem i koperkiem 258

pieprzu w ziarnach 1 burak 1 fenkuł 1 natka koperku skórka z 1 cytryny 1 kieliszek wódki (u mnie Żubrówka) Sos musztardowo-koperkowy: 100 ml śmietany 18% 2 łyżki musztardy 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżeczka płynnego miodu świeżo mielony czarny pieprz * PRZYGOTOWANIE Gravlax Łososia umyj pod bieżącą wodą i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Buraka zetrzyj na tartce o grubych(...)bieżącą wodą i dokładnie osusz. Krój na cienkie plastry. Do łososia świetnie pasuje sos musztardowo-koperkowy, sok z cytryny, czy zielony ogórek. Możesz podawać go samego lub z ciemnym pieczywem. Sos musztardowo-koperkowy Śmietanę połącz z musztardą, miodem i koperkiem. Przypraw pieprzem do smaku i podawaj wraz z łososiem

Food Square
Sos winegret /vinaigrette/ 245

drugie - jeszcze bardziej uwielbiam go z dodatkiem miodu. Po trzecie - nie przestaję z nim eksperymentować. Podstawowy winegret przygotowywany jest głównie z oliwy i octu, z dodatkiem musztardy (najlepiej Dijon), a do smaku doprawia się jedynie pieprzem i solą. Ale mnie to nie wystarcza :) W wersji, którą Wam przedstawiam, jest mała modyfikacja. Dodatek miodu sprawia, że sos jest słodko-kwaśny, łagodny(...)czosnkiem wystarczy tylko postrzępiona sałata i orzechy włoskie. wersja z ziołami pasuje mi do zestawów, w których pojawia się pomidor i ogórek. Winegret z dodatkiem miodu jest idealny do sałaty, sera pleśniowego, orzechów, rodzynek...  sos: 2 łyżeczki musztardy  2 łyżeczki miodu sok wyciśnięty z 1/2 cytryny  200 ml oleju rzepakowego  szczypta soli szczypta pieprzu W szklanej

bistro mama
Sałatka z wędzonym łososiem. 352

gotowane koperek   SOS: 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej wymieszać i gotowe.  WYKONANIE: sałatę rwiemy na małe kawałki od razu na półmisek, pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i kładziemy na sałacie,  zielone ogórki kroimy w cienkie plastry, a kiszone w słupki, szalotkę w półksiężyce, wykładamy na pomidorki i polewamy

Kuchnia Beaty
Zielona sałatka z łososiem wędzonym na ciepło 190

sałat, ogórek, zielone szparagi, czerwona cebula i wędzony łosoś na ciepło. Całość posypana jasnym sezamem. Sałatka bardzo sycąca w smaku. Zachęcam do przygotowania. Składniki na 2 porcje: 100 g różnych sałat (użyłam młodych listków) 1/2 ogórka gruntowego 1 pęczek zielonych szparagów 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżka jasnego sezamu sos 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka pikantnej musztardy

Ugotować
Panini serowe z fougassem kukurydzianym, rukolą i świeżą sałatką z ogórka i melona. 267

oryginalną kanapkę na ciepło ze świeżymi dodatkami. Znalazłem: -przygotowane pieczywo kukurydziane Fougasse -ser żółty edamski -rukola -pomidorki koktajlowe -ogórek zielony -sos, który wykorzystałem do przygotowanych w sobotę hamburgerów ; do jogurtu naturalnego dodajemy ząbek utartego w moździerzu czosnku. Solimy, pieprzymy, dodajemy łyżeczkę musztardy francuskiej, miodu oraz łyżkę majonezu. Dodatkowo użyłem: -szczypiorek, posiekany, mała łyżeczka -sól, pieprz -oliwa, łyżeczka -ocet cydrowy, łyżeczka

BaRepas
Sałatka szynkowa 139

soli 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżki musztardy około 4 łyżki ostrego majonezu Do rondelka wykładamy koncentrat pomidorowy. Dodajemy olej, cukier, sól, ostrą mieloną papryką oraz musztardę. Całość doprowadzamy do wrzenia, mieszamy. Zdejmujemy z palnika, odstawiamy do przestudzenia. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę. Szynkę, ogórki konserwowe oraz czerwoną cebulę kroimy w drobną

Smaki Na Talerzu
Sałatka z komosą, jarmużem i ciecierzycą 234

szklanka ugotowanej komosy ryżowej, 1 puszka ciecierzycy, 2 niewielkie pomidory, 2 laski selera naciowego, kawałek (około 1/3) ogórka, 2 garści liści jarmużu, sól i pieprz do smaku  Składniki na sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżka octu balsamicznego, 2 niewielki ząbki czosnku. Sposób przygotowania sałatki z komosy, jarmużu i ciecierzycy: Ugotowaną komosę

Gotuj Się Kto Może
Sałatka Szefa z indykiem 1230

papryka żółta 1 papryka czerwona  1 pierś z indyka 270 g sera feta 2 ogórki gruntowe 50 g kiełków rzodkiewki  2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 4 krople tabasco 50 g startego parmezanu sos: 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy (ulubionej) 1 łyżka musztardy Dijon szczypta soli i pieprzu  Przygotowanie: Indyka myjemy i osuszamy

Niezły Młynek
Hot dogi z domowymi grillowanymi kiełbaskami 293

DOGI Z DOMOWYMI KIEŁBASKAMI SKŁADNIKI (na 4 hot dogi) 4 cienkie kiełbaski wieprzowe z tego przepisu 4 bułki do hot dogów ogórek z zalewy chilli lub małosolny z tego przepisu 1/2 białej cukrowej cebuli pokrojonej w plasterki musztarda ketczup Sos BBQ: 70 gram dobrego gęstego ketchupu 1, 5 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka sosu worcestershire(...)kiełbasek obtaczamy w sosie BBQ. Bułki do hot dogów podgrzewamy na grillu. Każdą rozkrajamy i wkładamy do środka – cebulę i ogórka. Do każdej bułki wkładamy kiełbaskę. Kiełbaski, które nie zostały obtoczone w sosie BBQ smarujemy ketchupem i musztardą. SMACZNEGO

OstryKęs
Sałatka ze szparagami 202

dressingu, który podkreśla smak szparagów i warzyw. Lista składników oraz przepis jest poniżej… Składniki 8-10 zielonych szparagów 1/2 ogórka zielonego 2 jajka 1 pomidor malinowy sól pieprz miks sałat Składniki na dressing 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu szczypta soli i pieprzu Przepis na dressing Wszystkie(...)przepis Odcinamy zdrewniałe końcówki od szparagów i gotujemy je w osolonej wodzie ok. 4 minut. Pomidora kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy na ćwiartki. Ogórka dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki. Na talerzu układamy odrobinę miksu sałat, pomidora, ogórka, pokrojone w mniejsze kawałki szparagi i całość polewamy dressingiem. Smacznego! Artykuł Sałatka ze szparagami pochodzi z serwisu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z awokado i ogórka 251

warianty są bardzo smaczne i pasują z sosem musztardowo-majonezowym. Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 ogórki  2 ząbki czosnku 1 cebula szalotka 1 mała papryka lub garść rukoli bądź roszponki 1 łyżka soku z cytryny pieprz sól sos musztardowo-majonezowy: 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu ryżowego lub jabłkowego

Kuchcik gotuje
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z ŁOSOSIEM 227

średnich ziemniaków sałatkowych 200 g wędzonego łososia kilkanaście kaparów 3 szt. średnich małosolnych ogórków zielona część dymki koperek natka pietruszki sól pieprz 1 ząbek czosnku (opcjonalnie) Składniki na majonez: 2 żółtka 150 ml oleju 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka musztardy sól  cukier   Zacznijmy od ziemniaków. Ugotowałam je w łupinkach. Odstawiłam(...)cytryną,octem,solą i cukrem. Stopniowo wlewałam olej bardzo wąskim strumieniem. Pod koniec dodałam musztardę. Wymieszałam majonez z częścią pokrojonej zielonej części dymki,koperku i pietruszki. Pokroiłam w plasterki ziemniaki.    Dodałam kawałki łososia.   Następnie obrane ze skórki i pokrojone w kostkę małosolne ogórki.   Wsypałam kapary.  Dodałam pozostałe zielone składniki. Wymieszałam. Połączyłam składniki z majonezem

potrawyregionalne
Sałatka z kurczakiem, sałatą lodową i sosem czosnkowym. 963

Składniki: podwójna pierś z kurczaka papryka czerwona cebula czerwona sałata lodowa puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone 20 dag sera wędzonego w kawałku szczypiorek przyprawa do kurczaka pieprz ziołowy papryka słodka Sos czosnkowy: mały jogurt grecki 2 łyżki majonezu  3 ząbki czosnku  łyżeczka musztardy  pieprz  sól  czosnek granulowany  Wykonanie:Pierś z kurczaka myjemy

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania