Pomysł na wiosenną sałatkę - miks różnych sałat, ogórek, zielone szparagi, czerwona cebula i wędzony łosoś na ciepło. Całość posypana jasnym sezamem. Sałatka bardzo sycąca w smaku. Zachęcam do przygotowania. Składniki na 2 porcje: 100 g różnych sałat (użyłam młodych listków) 1/2 ogórka gruntowego 1 pęczek zielonych szparagów 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżka jasnego sezamu sos 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka pikantnej musztardy, np. czeskiej 1 łyżeczka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Ze szparagó... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)