Składniki: mała główka kapusty pekińskiej, 3 średniej wielkości ogórki konserwowe, średniej wielkości czerwona papryka, 2 łyżki oleju, 2 płaskie łyżeczki suszu z liści kopru Cykoria. Przygotowanie: Kapustę myję, osuszam ręcznikiem papierowym i siekam. Ogórki i paprykę kroję w małą kostkę. Wszystkie składniki sałatki mieszam z olejem i suszonym koperkiem
JejKuchniakoperkowym :) SKŁADNIKI (na 2 porcje) Kilka młodych ugotowanych ziemniaków 3 jajka na twardo puszka groszku 3 rzodkiewki sałata lodowa ogórek zielony można dodać też różyczki brokuła SOS : 1 kubek jogurtu naturalnego (150 g) świeży koperek sól, pieprz, ulubione zioła PRZYGOTOWANIE : Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i kroimy w ćwiartki, warzywa kroimy, wsypujemy groszek. Mieszamy składniki
Marcepanowa kuchniamusztardy francuskiej -dowolna zielenina -sól, pieprz do smaku Buraczki obrać i pokroić w kostkę. Tak samo postąpić z jabłkiem, cebulą i ogórkami. Dodać cukru, lekko posolić i popieprzyć. Wymieszać wszystko z dowolną, posiekaną zieleniną ( u mnie koperek ) oraz z musztardą i olejem. Sałatka jest najlepsza drugiego dnia, a minimum po godzinnym odpoczynku. Można ją podawać do obiadu
Kulinarne przemysleniabył przepis na chłodnik z zielonego ogórka. Tym razem zamiast ogórka wykorzystałam buraka. Ten chłodnik jest słodszy i łagodniejszy niż chłodnik z ogórka, ale również jest pyszny. Składniki: 500 ml kefiru 2 buraczki 1 ząbek czosnku ½ pęczku koperku ½ pęczku szczypiorku sól. pieprz Wykonanie: Buraka ugotować do miękkości, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Koperek i szczypiorek umyć, osuszyć
Mama Gotujetakim sosem smaruję placki pizzy i dopiero na takim podkładzie układam dodatki. SOS CZOSNKOWY: duży jogurt 1-2 łyżki majonezu posiekany koperek świeży sól ziołowa lub zwykła odrobina cukru kilka ząbków czosnku ewentualnie 1 mały gruntowy ogórek obrany ze skórki, starty na tarce o dużych oczkach i odciśnięty z soku - ostatnio nam posmakował taki sos z ogórkiem, polecam nie tylko
Blondynka Gotujewlać do pulpetów. Tak powstały sos gotować przez chwilkę i doprawić do smaku w razie potrzeby. Na końcu wsypać posiekany koperek. Efekt pracy mamy i młodszego dziecka Pulpety w sosiku Nasza propozycja - z ziemniakami i ogórkami kiszonymi (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSZCZEGÓLNIE FAJNA TERAZ W SEZONIE JAK MAMY PYSZNE ZIELONE OGÓRKI IDEALNA NA PRZYJĘCIE JAK I NA CO DZIEŃ SKŁADNIKI: OGÓREK ZIELONY DŁUGI 25 DAG SZYNKI KONSERWOWEJ PIEROŻKI TORTELINI NAJLEPIEJ Z PIECZARKAMI LUB SEREM 4-5 ŁYŻEK MAJONEZU 2 ŁYŻKI ŚMIETANY 18% ZĄBEK CZOSNKU SÓL ,PIEPRZ (można dodać drobno posiekany koperek jak ktoś lubi-bardzo fajnie się komponuje
Swojskie jedzonkoWarzywa umyć . pomidor i ogórek pokroić w pół talarki , Fetę w kostkę ,szczypior drobno. 3 . Na talerz ułożyć sałatę ,pomidor i ogórek . polać sosem . Delikatnie wymieszać .Następnie wyłożyć fetę i posypać szczypiorem . 4 . Ozdobić lebiodą i koperkiem Smacznego Do tej sałatki
Eli Gotowaniekażda pieczarka pokrojona na cztery części, puszka groszku konserwowego ( 280g po odsączeniu): odsączonego, puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu): odsączonej, 5-6 ogórków kiszonych: pokrojone w średnią kostkę, 1/2 cebuli: pokrojona w kostkę, 1-2 garście świeżego koperku: drobno posiekać, 2-3 ząbki czosnku: wyciśnięte przez praskę, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Przygotowane składniki razem wymieszać. Sól i pieprz dodać
W kuchni u Monikismakiem :D Klasycznie kotlet musi być podany z ziemniaczkami i surówką SKŁADNIKI: 650 g łososia 1 łyżeczka musztardy garść suszonego koperku i pietruszki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, pikantny ogórek korniszony 0,5 kg ziemniaków 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 por 2 łyżki śmietany sól, pieprz Rozdrabniamy kawałki łososia ugotowane wcześniej na parze, mieszamy
MarciochaKucharzyczosnek. Po jakiś 20 minutach wlewamy śmietanę i jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Podajemy z ziemniakami koperkiem lub jako dodatek do sztuki mięsa lub kotleta mielonego. Do tego słodko-kwaśne ogórki ...Smacznego.CMOK
Pasje Jolkigotujemy według przepisu na opakowaniu 1/2 szklanki ciecierzycy, ugotowanej do miękkości bądź z puszki 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1/4 pęczka koperku 1/4 pęczka natki pietruszki 1/2 bakłażana garść orzechów włoskich 25 gram sera feta 1/3 ogórka sól pieprz Zaczynamy od ugotowania kaszy. Bakłażana kroimy w plastry, każdy plaster doprawiamy solą oraz pieprzem i grillujemy na patelni grillowej
Mango Papajarozgrzanym do 200 stopni piekarniku (funkcja: góra+dół) przez 1,5 godziny. Podajemy na wielkim talerzu z sałatką i plastrami świeżego ogórka. Do kurczaka z jabłkami bardzo pasuje ryż kolorowy (sposób 1) lub ugotowane ziemniaki z koperkiem
Kuchnia Łukaszaobiad. Smaczna, pożywna i aromatyczna sałatka z surmii i brokułami. Banalnie prosta w wykonaniu! A przede wszystkim niskokaloryczna ;-) składniki: - ugotowane brokuły - zielony ogórek - paluszki o smaku krabowym - przyprawa do sałatek Prymat - sól, pieprz sos: jogurt naturalny, świeży koperek, sól Smacznego
SMYKWKUCHNIspróbować użyć czerwonej cebuli. Zupa będzie delikatnie inna, ale myślę, że równie pyszna. Składniki: Ogórki – 1000g (najlepiej gruntowe) Orzechy nerkowca – 100g Sok z cytryny – 5 łyżek Oliwa z oliwek – 5 łyżek Szalotka – 2 małe Czosnek – 1 ząbek Koperek – 1/2 pęczka Pietruszka – 1/3 pęczka Estragon – 2 łyżki posiekanego (opcjonalnie) Sól(...)smaku, przelej do miski i wstaw do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Następnie wyjmij zupę z lodówki, spróbuj, dopraw ponownie i serwuj z odłożonymi wcześniej ogórkami, szalotką, pietruszką oraz skropl oliwą z oliwek. I voilà. Twój Chłodnik ogórkowy ze świeżych ogórków jest już gotowy do jedzenia. Mam nadzieję, że zachwyci Twoje kubki smakowe. Smacznego
Blendmanugotowane mięsko z udka z rosołu postanowiłam spróbować i wiecie co , smaczna jest..polecam. 4 jajka sól,pieprz koperek suszony 1 łyżka mąki 1 łyżka skrobi kukurydzianej 300 g piersi gotowanej [ u mnie mięsko z udka gotowanego z rosołu] 3 ogórki 1 cebula majonez Jajka roztrzepać, dodać sól, pieprz i koperek.Dodać mąki i wymieszać.Usmażyć cienkie naleśniki
Moje domowe kucharzeniełyżki musztardy 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżeczka płynnego miodu świeżo mielony czarny pieprz * PRZYGOTOWANIE Gravlax Łososia umyj pod bieżącą wodą i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Buraka zetrzyj na tartce o grubych oczkach. Fenkuł pokrój w piórka. Koperek drobno posiekaj. Z cytryny zetrzyj skórkę. Wszystkie składniki marynaty (buraka, fenkuł, cytrynę, sól, cukier, pieprz, koperek i wódkę) wymieszaj ze sobą(...)wodą i dokładnie osusz. Krój na cienkie plastry. Do łososia świetnie pasuje sos musztardowo-koperkowy, sok z cytryny, czy zielony ogórek. Możesz podawać go samego lub z ciemnym pieczywem. Sos musztardowo-koperkowy Śmietanę połącz z musztardą, miodem i koperkiem. Przypraw pieprzem do smaku i podawaj wraz z łososiem
Food Squarechłodnik z fetąChłodnik ogórkowy Chłodnik z botwinki z zakwasem buraczanym Składniki: 1 duży pęczek botwinki 1 zielony ogórek szklarniowy starty na grubej tarce 6 rzodkiewek startych na grubej tarce 4 łyżki posiekanego szczypiorku 4 łyżki posiekanego koperku 1 litr kefiru 400 ml gęstego jogurtu naturalnego około 1 szklanki zakwasu na czerwony barszcz(...)się buraczków, przykrywamy i wyłączamy gaz lub prąd. Liście się zblanszują, nie wymagają gotowania. Do dużego garnka wlewamy kefir, jogurt i zakwas buraczany dorzucamy starte warzywa: ogórki, rzodkiewki i zioła. Na koniec wlewamy przestudzoną botwinkę. Uwielbiam ten moment kiedy biały kefir barwi się na intensywny biskupi kolor ! Zupę przyprawiamy, jeśli wyda się nam mało kwaskowa możemy
Kulinarne przygody Gatityodsączamy z zalewy, również kroimy w kosteczkę, oprószamy grubo zmielonym pieprzem. Ogórki oraz grzybki, odsączamy, kroimy w kosteczkę (nie mieszamy). Na talerzykach przy pomocy obręczy do przystawek układamy warstwowo: śledzie, ogórki, cebulę, grzybki. Usuwamy obręcz. Posypujemy dodatkowo posiekaną cebulką, świeżo zmielonym pieprzem. Dekorujemy natka pietruszki lub koperkiem
Domowy Smak Jedzeniaosoby: pęczek rzodkiewki – umytej i startej na tarce ogórek zielony – obrany i drobno pokrojony 4 ogórki kiszone – drobno pokrojone 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach i pokrojone na ósemki po pół pęczka koperku i natki pietruszki – drobno posiekane 2 jajka na twardo do dekoracji – obrane i pokrojone na ćwiartki litr kwasu chlebowego – schłodzonego
Ugotowane pozamiataneUpieczonego łososia oddzielić od skóry,podzielić na kawałki,ułożyć na talerzu . Majonez połączyć z jogurtem, dodać groszek, pokrojone w kostkę jajko,ogórek i grzybki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem polać rybę i posypać odrobiną posiekanego koperku. Łososia można podać jak pokazałam to na zdjęciach wyżej lub rozdrobnić na mniejsze kawałki,ułożyć na półmisku i całkowicie pokryć sosem
Kolorowa kuchnia Elkiminut, by puściły sok. Do wody wsypać cukier, wlać ocet i dokładnie wymieszać – cukier musi się rozpuści. Do ogórków wlać wodę z octem i odstawić na około pół godziny. Przed podaniem odcedzić i posypać koperkiem
królestwo garów