ogórki z koperkiem - 2448 przepisów (strona:108/164)

KISZONE CUKINIE pyszne! 160

Jeżeli lubicie kiszone ogórki, koniecznie spróbujcie ukisić cukinię. Obstawiam, że ten smak również przypadnie Wam do gustu :) Ja ostatnie kawałki mam właśnie spakowane w pudełku

Kasia Sarna
Chłodniki malinowy 120

żeby na miejscu zrobić sobie pyszny posiłek. Składniki na 4 osoby:   ogórek szklarniowy – obrany i mocno posolony pojemniczek malin papryka żółta lub zielona drobno pokrojone pół pęczka rzodkiewek łyżeczka octu jabłkowego lub balsamicznego łyżka chrzanu ze słoika pół małej czerwonej cebuli drobno pokrojonej pół pęczka koperku drobno posiekanego pół opakowania fety pokrojonej na kawałki kiełki do dekoracji(...)świderki Lubella – ugotowane al dente Przepis na chłodnik malinowy Wydrążyć łyżką pestki ogórka. Ogórka drobno pokroić a pestki z niego zmiksować z malinami, octem, chrzanem, szklanką zimnej wody, oraz połową posiekanej cebuli, papryki i rzodkiewek. Chłodnik malinowy rozlać do 4 miseczek i udekorować rzodkiewkami, cebulą, koperkiem, fetą, kiełkami i makaronem. #lubelloveinspiracje i #lubella #fetowanielata Lubisz moje wpisy? Bądź

Ugotowane pozamiatane
Dorsz zapiekany w warzywach z sosem tzatziki 177

farsz warzywny: 1 cukinia, 1 por, 0,5kg pieczarek, 1 papryka, 4 ząbki czosnku; - 2 łyżki oliwy; - 2 łyżki masła; - świeży koperek; - 3 plasterki sera mozzarella; - 10 kawałków suszonych pomidorów; - sos tzatziki: mały jogurt naturalny, 1 świeży ogórek, 2 ząbki czosnku, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól morska. Przygotowanie: - filety z dorsza myjemy, układamy i doprawiamy solą morską, pieprzem cytrynowym oraz(...)ziołowym oraz czarnym; - do jogurtu dodajemy pokrojony w cienkie paseczki lub poszatkowany świeży średni ogórek; - dodajemy posiekane ząbki czosnku i energicznie mieszamy; - na koniec wkładamy do lodówki aby się schłodził. Nasz dorsz zapiekany w warzywach jest już gotowy! Możemy podawać go z młodymi ziemniaczkami i koperkiem, wówczas sos tzatziki będzie idealnie się komponował! Osoby, które ograniczają porcje węglowodanów w ciągu

MintTaste
Wielkanocne jaja na twardo z dodatkami 88

sera pleśniowego: 50 g sera rokpol lub lazur 20 g majonezu 4 plastry świeżego ogórka 4 plasterki pomidora (lub 8 plasterków pomidorków koktajlowych) 1 łyżka szczypiorku Jajka z pastą z łososia: 50 g wędzonego łososia 20 g majonezu 1 plasterek cytryny gałązka koperku Jajka z majonezem i krewetkami: 8-16 krewetek koktajlowych (ugotowanych) ok. 30 g majonezu szczypiorek lub koperek(...)pomocą szprycy zakończonej ozdobną końcówką (np. gwiazdką). Ozdabiamy połówkami plasterków ogórka i pomidora. Na koniec całość posypujemy szczypiorkiem. Jajka z pastą z łososia. Łososia miksujemy w blenderze na gładką masę. Mieszamy z majonezem. Nakładamy szprycą na połówki jaj. Ozdabiamy trójkącikami z plasterka cytryny i małymi kawałeczkami koperku. Jajka z majonezem i krewetkami. Majonez wyciskamy na połówki jajek. Na każdej porcji

MyCookBook.pl
Mezze penne rigate z pieczarkami, grillowanym paprykowym kurczakiem i winnym ogórkiem. 128

będzie filet z kurczaka, jeszcze do końca nie wiem w jaki sposób go zrobię, ale użyję:-pierś z kurczaka podwójna-ogórek zielony-papryka mielona czerwona słodka wędzona-czosnek-sól, pieprz-oliwa-por część biała-masło-pieczarki -ocet balsamiczny-koperek świeży-makaron mezze penne rigate -ocet jabłkowy -dowolny starty ser podpuszczkowy, twardy, dojrzewającyMięso kroimy w duże kostki, marynujemy w papryce

BaRepas
Sałatka z jajek z rzodkiewkami i ogórkiem 196

zastąpić kiszonymi. Sałatka dobra i na lunch i do kolacji.Składniki4 jajka ugotowane na twardo4 jajka przepiórcze ugotowane na twardo ( opcjonalnie)2 ogórki małosolne lub kiszone8 rzodkiewek1 szalotkakilka kaparówspora garść ziół (szczypiorek , pietruszka, koperek itp)sos2 duże łyżki majonezu1 łyżka musztardytrochę śmietany  (dałam 2 łyżki słodkiej 30%)oliwa z oliweksól pieprzprzygotowanieJaja kurze posiekać niezbyt drobno, przepiórcze przekroić

Stare Gary
Sok wielowarzywny - gęsty i schłodzony pyszny na upały 144

kroimy. Marchewkę szorujemy pod bieżącą wodą, odcinamy ogonki i kroimy w kosteczkę. Jabłko obieramy i kroimy na mniejsze części. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera dosypujemy umytą i posiekaną natkę pietruszki,bazylię, koperek, tymianek dolewamy odrobinę wody i miksujemy na jednolitą masę. Jeśli sok jest dla nas za gęsty możemy przelać przez sito

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka ze świeżych ogórków, kukurydzy i fasoli 195

dobrze schłodzona. Świetna z pieczywem, ale polecam ją również do pieczonego fenkuła. Pychotka Składniki: Warzywa: 2 świeże średnie ogórki 1 szklanka kukurydzy z puszki 1 puszka fasoli czerwonej 1 łodyga selera naciowego 2 plastry cebuli szczypiorek lub koperek Sos: 1/2 szklanki jogurtu sojowego o smaku naturalnym 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy 1 łyżka musztardy Dijon sól, pieprz

Lamarida.pl
Mizeria z cukinii 244

cukinia będzie mięknąć Ilość porcji: 3 Składniki: 1 duża cukinia 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka kwaśnej śmietany ½ pęczka koperku Przyprawy: Świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, szczypta cukru Cukinie myjemy i kroimy w paseczki, tak jak ogórka na mizerie. Następnie umieszczamy w misce, oprószamy solą i odstawiamy na około 30 minut by zmiękła. Po tym czasie dodajemy

Kolizje Smaków
Roladki wołowe Mistrza Jana 178

dzisiaj obiad synuś zrobił. Z pewnością będziemy gotować razem częściej. Składniki: trzy płaty wołowiny na rolady kawałek boczku (jako nadzienie) cebula opcjonalnie ogórek kiszony (chociaż my akurat nie lubimy) 2 łyżeczki musztardy przyprawy: majeranek, zioła prowansalskie, koperek, ziele angielskie, liść laurowy łyżka oleju kostka bulionowa (jako baza sosu) łyżka mąki łyżka śmietany 18% do zup Wykonanie: Rozbijamy wołowinę na naprawdę

Mama z miasta
Kurczak z warzywami i sosem koperkowym 217

Składniki: 1 pierś kurczaka 3 marchewki 2 pietruszki 1 świeży ogórek szczypta imbiru, tymianku, rozmarynu sól, pieprz  papryka słodka, ostra gęsty jogurt 3 ząbki czosnku parę kropel cytryny 1/2 łyżeczki cukru koperek, natka pietruszki  papier ryżowy Przygotowanie: Marchew i pietruszkę pokroić w słupki, skropić olejem i posypać szczyptą tymianku. Włożyć do foli aluminiowej i do piekarnika(...)posiekana natkę pietr uszki ) . Smażyć na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zrumieni. Pokroić ogórka w słupki. Namoczyć papier ryżowy ciepłą wodą i układac na nim warzywa z kurczakiem, zawinąć. Sos: pół kubka jogurtu, dodać mały ząbek czosnku, sól, pieprz, parę kropel cytryny, 1/2 łyżeczki cukru, posiekany koperek i natkę, wymieszać... Podawać z ziemniakami i .... Smacznego

Gaździnka warzy
SAŁATKA ŚLEDZIOWA 391

Przez długi czas sałatka śledziowa była czymś, za czyn nie przepadałam, aż do momentu kiedy trafiłam na smaczny i bardzo prosty przepis :-), którym chętnie się

Walijskie Pichcenie
Moja ulubiona zupa ogórkowa na skrzydełkach 59

starta na tarce około 500g ziemniaków, obrać i pokroić w niewielką kostkę około 300g ogórków kiszonych pokrojonych w kostkę lub startych na tarce do jarzyn na dużych oczkach (przed dodaniem do zupy, można przesmażyć na maśle) sól, pieprz posiekana natka pietruszki oraz koperek kilka liści selera (ewentualnie) śmietana kremówka lub 18-tka do zabielenia zupy Zupa ogórkowa na skrzydełkach(...)kurczaka. Krok 2. Ugotowane skrzydełka wyjąć z rosołu i dodać marchew oraz ziemniaki - ugotować do miękkości. Przygotowane ogórki kiszone podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości masła i przełożyć do zupy. Ugotowaną zupę ogórkową doprawić jeszcze do smaku, wsypać posiekany koperek oraz natkę pietruszki. Przed podaniem ogórkową można zabielić śmietaną. Mam nadzieję, że przepis na ogórkową spodoba się Tobie

Moja Książka Kucharska
Sałatka jajeczna z wędzonym pstrągiem 193

majonezu – sól, pieprz do smaku – 1/4 łyżeczki papryki słodkiej Sos ogórkowy – 5 gotowanych białek – 1 ogórek zielony – 3 łyżki śmietany gęstej 18% – 1 łyżka majonezu – sól, pieprz do smaku – koperek   Wykonanie: – Żółtka zetrzeć na tarce i wymieszać z chrzanem, majonezem i sokiem(...)którą należy doprawić solą i pieprzem. – Uformować małe kulki z masy, posypać je czerwoną papryką. – Białka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. – Ogórek zielony obrać i również zetrzeć na tarce, posypać solą i jak puści sok, to odcisnąć. – Wymieszać z majonezem i śmietaną, doprawić

To co kocham