Są takie potrawy, które kojarzą się z dzieciństwem. U mnie to potrawka, fasolowa, mielone z ogórkami kiszonymi i właśnie pulpety w sosie koperkowym. Pulpety ugotowałam trochę
KardamonovyDominika Wójciak jak zwykle wymiata. Uwielbiam niewiastę. Jest autorką przepisu na pasztet, którym Was dziś uraczę. Jeżeli jesteście amatorami kuminu i kolendry, ten przepis jest dla
KardamonovyPewnie zauważyliście, że blog trochę kuleje. No kuleje, kuleje. Nic mi znowu nie smakuje, na szczęście nie tylko moje potrawy. Wszystko jest fe, więc nastój do
KardamonovySzybkie, proste i trochę świąteczne. Najlepsze oczywiście z tartymi burakami. Ostatni słoik buraków wylądował jednak u mojego brata, więc mięcho zostało wchłonięte z mizerią. Też super
KardamonovyZacznę od tego, że powoli wraca mi chęć jedzenia i gotowania. Zaczynam już nawet weekendowo budzić się z myślą o gotowaniu, więc jest dobrze. Obchodzenie się
KardamonovyPierwszy raz jadłam kalarepę w takiej formie i powiem Wam, że jest dobrze. Przesadziłam trochę z ostrością, ale tak lubię. Przepis jest już skorygowany. Co do
KardamonovyO taaaak, jakie to było dobre. Zupełnie nic bym nie zmieniała w tym przepisie, nic a nic. Zawekowałam dwa dodatkowe słoiki, może lane kluski nie zepsują
KardamonovyPrzepis zupełnie nieplanowany. Wczoraj dostałam tonę warzyw od czarnocińskiej mamy, która to wszystko hoduje sama. Dostałam cukinie, zioła, kalarepy, porzeczki, masę innych dobroci, a także botwinkę
KardamonovyTak, wiem, w obecnych czasach kurczak nie jest najzdrowszym mięsem (piszę oczywiście o tym najłatwiej dostępnym). Staram się go gotować bardzo sporadycznie, zresztą ostatni przepis był
KardamonovyJakiś czas temu My pałętał się po Rosji z chłopakami z naszej ekipy. I jak to na nich przystało… mięso, mięso, mięso. Zajadali się np
KardamonovyObiecuję, że w weekend będzie mięso. Wczoraj uzgodniłam z tatą szczegóły i jak wszystko się uda, na stole wyląduje królik. Ale póki co, nadal męczę Was
KardamonovyJeżeli komuś znudził się kalafior z bułka tartą, można go upiec. Dobór przypraw jest właściwie dowolny, ja będę na pewno kombinowała na różne sposoby. Tym razem
KardamonovyA nawet nie wiem jak do niego dotarłam. Wiem natomiast, że zmusiły mnie do tego obecne upały. Zupa ładnie schłodziła się przez noc i na drugi
KardamonovyTego typu kotlety najczęściej robi się z kurczaka, ale jak wiecie staram się go rzadko używać w kuchni. W sklepach mamy piękny zamiennik w postaci indyka
KardamonovyRano wróciliśmy z urlopu, czas nadrobić zaległości (z przyjemnością, żeby nie było). Ci od mięsa mówią, że zupa wyszła bardzo fajnie. Ja to bym ją najchętniej
Kardamonovy