Kurczak z cukinią w sosie śmietankowym 106Cukinia w ogrodzie już pięknie rośnie, więc lada moment będzie można zrobić z niej coś pysznego. W sklepach już także jej ceny są przyzwoite więc
Cynamonowe szczęście
Przepis na szaszłyki z piersią kurczaka i cukinią w marynacie piwnej 107szaszłyki z piersią kurczaka Można walnąć na grilla kawał mięcha lub kiełbasę, a można także trochę włożyć pracy i zrobić pyszne szaszłyki z
Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Malosolne ogórki 127Małosolne ogórki – lubicie? Moje starsze dzieci są wielkimi fanami małosolnych ogórków i kiedy tylko zaczyna się ogórkowy sezon to oczywiście robimy je kilogramami. Ja lubię
Dorota Smakuje
Zielone szparagi w cieście francuskim 122Zielone szparagi w cieście francuskim to prosta i smaczna przekąska, która sprawdzi się na każdej domowej imprezie. Można je też przygotować na ciepłą kolację. Miękkie i
Danka Pichci
Racuchy z twarogiem na sodzie 121Matkobosko, właśnie spojrzałam na datę ostatniego wpisu. 31 maja, czyli 10 dni temu. Normalnie przepisy publikowałam trzy razy w tygodniu, teraz znowu wszystko się rozjeżdża. Poprzedni
Kardamonovy
Marchewka zasmażana 135Marchewka zasmażana – klasyka gatunku. Lubicie? U nas bardzo jest lubiana w rodzinnie bliższej i dalszej, do tego stopnia, że przygotowujemy ja na rodzinne imprezy, szczególnie
Dorota Smakuje
Biała pizza ze szparagami i serami 98Pyszna pizza, zupełnie inna od tradycyjnej, bez pomidorowego sosu, za to z dużą ilością szparagów i trzema rodzajami serów. Uwielbiam szparagi i na tej pizzy smakują
Swojskie jedzonko
Surówka z młodej kapusty i jabłka 210Chrupiąca, smaczna i prosta surówka z młodej kapusty z dodatkiem jabłka, marchewki, selera naciowego i cebuli. Artykuł Surówka z młodej kapusty i jabłka pochodzi z serwisu
Kulinarne Cuda
Tarta z zielonymi szparagami 103Tarta z zielonymi szparagami to jeden z prostszych przepisów na wykorzystanie tych warzyw. Sezon na zielone szparagi jest bardzo krótki i choć nie są one tak
Danka Pichci
Purre z marchewki 104Uniwersalne purre marchewkowe, które pasuje jako dodatek do każdego mięsa, ale również do zjedzenia solo czy w towarzystwie ryżu czy ulubionej kaszy. Składniki: -kilka
Kulinarne przemyslenia
Ryż na sypko 98Taki ryż stanowi świetną bazę lub dodatek do wielu dań. Można go wykorzystać do rożnych mięs, jako dodatek do zup czy warzywnego leczo. Świetnie będzie się
Kulinarne przemyslenia
Tarta z dynią i kozim serem 95Tarta z dynią i kozim serem to idealne danie na jesienne wieczory. Kombinacja słodkiej dyni i wyrazistego koziego sera sprawia, że tarta jest nie tylko smaczna
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa szczawiowa 103To prosta i pyszna zupa sezonowa :) Dorodne kępy szczawiu znalazłam na swoim ogródku, więc grzechem byłoby go nie wykorzystać. Zupa ta to pyszne wspomnienie mojego dzieciństwa
Kulinarne przemyslenia
Stir-fry z makaronem z brązowego ryżu 113Stir-fry to charakterystyczny dla kuchni Dalekiego Wschodu sposób przygotowywania smażonych potraw. Jej istotą jest krótkie podgrzewanie składników na silnym ogniu połączone z intensywnym mieszaniem.
Z notatnika dietetyka