Krewetki z czosnkiem. Krewetki z czosnkiem Krewetki z czosnkiem to prawdziwa uczta dla miłośników owoców morza. Ich delikatne mięso doskonale komponuje się z aromatycznymi dodatkami
Moja Książka KucharskaKlasyczna grecka Musaka – oryginalny przepis na zapiekankę z bakłażanem (ziemniakami) i jagnięciną, czyli jak w 3 prostych krokach, w łatwy i szybki sposób przygotować najlepszą
Kuchnia Na WypasiePyszny sposób na schab. Kotlet ze schabu z kością, w pysznym sosie z pieczarkami. Zrobicie je bardzo prosto i szybko. Podaje je z pieczonymi ziemniaczkami z
Swojskie jedzonkoCzerwona fasola to jedzenie, które nie tylko smakuje wyśmienicie, ale także przynosi wiele korzyści dla naszego zdrowia. Jest to roślina strączkowa bogata w składniki odżywcze, które
RafalCookJestem fanką makaronu orzo. To taki rodzaj makaronu, który przypomina ziarenka ryżu. Dlatego też świetnie sprawdza się w daniach w typie “risotto". Wystarczy zamiast ryżu
Bernika - moj kulinarny pamietnikSałatka letnia – bardzo prosta propozycja i bardzo smaczna. Dla mnie to kwintesencja lata. I nie mówcie mi tu, że pomidorów nie powinno się łączyć z
Dorota SmakujeJak zrobić dobrą kiełbasę z grilla – oto jest pytanie. można by rzec, że banalne bo co jest trudnego wrzucić kiełbasę na grill. W sumie nic
Dorota SmakujeSKŁADNIKI wieżo ugotowane ziemniaki 750 g mąka ziemniaczana ok.190-200 g 2-3 gałązki szałwii 3-4 łyżki masła gorące mleko do 280 ml gałka muszkatołowa
Smaczne mojeZupę ugotowałam na świeżych, tegorocznych kiszonych ogórkach. Jest delikatna w smaku, ale bardzo wyrazista. Ja lubię taką dosyć kwaskową. Wy dozujcie sobie kwas ogórkowy wg. swoich
Kulinarne przemysleniaCukinia z ogniska to mój pomysł na danie trochę inne niż kiełbaska, które można zrobić właśnie w tak miłych okolicznościach. Jest coś bardzo miłego w ogniskach
Dorota SmakujeWśród klasycznych dań kuchni włoskiej, carbonara zajmuje szczególne miejsce. To połączenie prostoty i wyjątkowego smaku sprawia, że jest ona ulubionym daniem nie tylko we Włoszech, ale
codojedzeniaNadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z cukinii. Cukinia marynowana w słoikach jako pierwsza zagościła na półkach w spiżarni. Z ogródka Kuzynki wycięłam zieloną i
niecodziennikparyJak może wiecie uwielbiam pieczone warzywa. Tym razem zapakowałam je w tortillę razem z podsmażonym na patelni serem halloumi. Ależ to wyszło smaczne i sycące! 4
Smaki Na TalerzuWątróbka wołowa jest idealnym źródłem żelaza! Polecana jest osobom, którzy zmagają się z jego niedoborem. Polecam przygotować wątróbkę wołową od Highlandbeef z ziemniakami, marchewką cebulką oraz
Truskawkowa Fiesta