Risotto przez wielu postrzegane jest jako trudne do przygotowania. Nie mam tutaj na myśli czasu gotowania, gdyż ten oczywiście zależy od wykorzystanych składników lecz sam fakt
MeCooksJak sparzyć kapustę na gołąbki to temat mojego dzisiejszego postu – porady. Lubicie gołąbki? Ja bardzo! Moja rodzina niekoniecznie bo z kapustą bardzo na bakier są
Dorota SmakujeCzeska zupa czosnkowa. My pokochaliśmy tą zupę za smak i szybkość wykonania. Jest lekka mimo, że w przepisie jest boczek. To zupa która świetnie smakuje
AZgotuj!Pizza to jedno z najpopularniejszych dań na świecie, które ma wiele odmian i smaków. Każdy może znaleźć swoją ulubioną wersję pizzy, dopasowaną do swoich preferencji i
Ugotowane pozamiataneKotlety z kurczaka z pieczarkami i serem Kiedy zacząłem chodzić na siłownię, zorientowałem się, że kurczak jest bardzo doceniany przez kulturystów. Sam regularnie piekłem ćwiartki
Dieta Rozdzielna i ZdrowieZupa marchewkowa Nareszcie Agnieszka wykombinowała kolejną zupę krem z marchewki, czy jak kto woli krem z marchwi. 👉Jak zrobić zupę krem z marchewki
Dieta Rozdzielna i ZdrowieKrem z dyni z pieczonym jabłkiem to lekko pikantna, aromatyczna zupa na bazie pieczonej dyni, śmietanki oraz przypraw. Ta zupa dyniowa ma kremową konsystencję oraz fantastyczny
MeCooksSushi bez rolowania to wspaniała i pyszna propozycja dla miłośników japońskiego klasyka, szczególnie dla osób które nie lubią rolować. Przygotowujemy ryż jak do sushi oraz dodatki
Dorota SmakujeJak namoczyć groch to pytanie, które czasem dostaję od czytelników a już szczególnie w okresie przedświątecznym. Zapewne dlatego, że wtedy sporo osób podejmuje wyzwanie przygotowania kapusty
Dorota SmakujeZupa grochówka z chipsami jarmużu to moja propozycję na ciekawą odsłonę tej pysznej, klasycznej zupy. Grochówka chodziła za mną już od jakiegoś czasu. To zupa, która
Dorota SmakujeZiemniaki zapiekane z grzybami, cebulą i kiełbasą. Całość przełożona śmietaną i posypana
BullioWyjątkowo prosty i szybki przepis na pyszną i zdrową rybę! Bohaterem dzisiejszego dania jest dorsz - jeden z moich ulubionych gatunków ryb. Mięso dorsza samo w sobie
Wędrówki po kuchniSkładniki : ok.30 dag wątróbek indyczych smalec sól, mąka pszenna ok.30 dag mrożonych wiśni ( najlepiej wydrylowanych) cukier, mąka ziemniaczana ocet balsamiczny, wino czerwone wytrawne Przygotowanie: Przygotowałam sos
Proste PotrawyReceptōw1 na nudelzupa je możno tela, wiela je kuchŏrzy. Niyjedyn spōminŏ2 zupa, kero rychtowała3 ōłma4 abo jako ciotka i już niyskorzyj5 żołdnymu6 niy udało się [...] Artykuł
Chop w kuchni