Znowu nie było mnie parę dni, ale naprawdę nie miałam czasu. Z gotowanie też bywało różnie, bo albo gotowałam już coś co na blogu jest albo
KardamonovySałatka z awokado i pomidorów – bardzo prosta do przygotowania, z kilku podstawowych składników a smak wyśmienity! Osobiście bardzo lubię tą sałatkę i często ją robię
Dorota SmakujeZapiekanki z kalafiora to prawdziwy HIT! Na przepis natknęłam się przeglądając internet i od razu postanowiłam go wypróbować. Nie rozczarowałam się - te zapiekanki są mega pyszne
Kuchnia MagdaLenyPyszna zupa, pełna warzyw. Idealna na jesień ale nie tylko. Bardzo często ją robię bo jest treściwa i może zastąpić drugie danie. Prosty przepis po mojemu
Swojskie jedzonkoWłoska kuchnia od lat zachwyca smakoszy na całym świecie. Pizza, pasta, risotto – to tylko niektóre z dań, które stały się ikonami włoskiej kuchni. Jednak ostatnimi
Ugotowane pozamiataneZupa z soczewicy. Zupa z soczewicy Zdrowa, pożywna i niewiarygodnie sycąca - tak w skrócie można opisać zupę z soczewicy. To danie, które zdobywa coraz większą
Moja Książka KucharskaKurczak z brzoskwiniami z szybkowaru To jest przepyszne danie, które praktycznie samo się robi. Wrzucamy składniki do szybkowaru, włączamy i czekamy na efekt. Ja robiłam je
Dorota SmakujeZdecydowanie zaliczam się do grona osób, które w swoim jadłospisie często sięgają po dania na bazie podrobów . Mają na to wpływ dwa czynniki – smak oraz
MeCooksCebularze pizzeriny z kabanosem i serem Pizza to jedno z dań kuchni włoskiej, które na stałe weszło do naszego domowego menu. Pizze lubią i dzieci i
Dorota SmakujeNaleśniki – lubicie? U nas nie ma bez nich weekendu! Uwielbiamy je i nie ma zmiłuj, dzieci domagają się ich co sobotę. Mamy bardzo łatwy, rodzinny
Dorota SmakujeGęś konfitowana – gęś confit – confit d’oie. Konfitowanie to metoda wywodząca się z kuchni francuskiej, polegająca na wolnym gotowaniu mięsa w tłuszczu. Takie
Dorota SmakujeCzy gęś nadaje się na rosół – dzisiaj odpowiem na pytania które ostatnio dostaję. A ponieważ zbliża się 11 listopada w który to dzień wedle tradycji
Dorota SmakujeMarynata do gęsi W czym zamarynować gęś, jakie przyprawy pasują do gęsi. Po tych pytaniach, które dostaję wnioskuję, że przygotowujecie gęsiny na zbliżające się święta 11
Dorota SmakujeI oczywiście papryką, która jest podstawą każdego leczo. Tym razem do potrawy użyłam czerwonej i zielonej. I pominęłam cukinię. Wyszło naprawdę pysznie. Skąd pomysł na dzisiejszą
Kardamonovy