Czy gęsinę można jeść na surowo – dzisiaj odpowiem na pytania które ostatnio dostaję. A ponieważ zbliża się 11 listopada w który to dzień wedle tradycji
Dorota SmakujeDanie jednogarnkowe, które nie zajmie Wam dużo czasu w kuchni. Jest dietetyczne, lekkostrawne, ale zarazem sycące, polecam 😊 Składniki: -2 piersi z kurczaka -250
Kulinarne przemysleniaZupa ogórkowa z ziemniakami to jedna z pyszniejszych zup kuchni polskiej. Można ugotować ja na wywarze mięsnym a można na wywarze warzywnym. Osobiście poza rosołem nie
Dorota SmakujePomidorowa...jak Polska długa i szeroka wszyscy ją znają 😊 Każdy ma jednak inny sposób na jej przyrządzanie. Ja znalazłam swój 😉 Jestem z niego bardzo zadowolona
Kulinarne przemysleniaW zasadzie to miał być makaron z boczkiem i serem. Niestety po powrocie z pracy nie byłem w stanie dokonać wyboru makaronu...za duży asortyment
R'n'G KitchenMam w domu pasjonatę gołąbków, który się pozytywnie zdziwił, kiedy mu zaproponowałam gołąbki bez zawijania. Gołąbki inaczej to gołąbki z ryżem, mięsem i posiekaną kapustą, zapiekane
codojedzeniaGołąbki tradycyjne z mięsem i ryżem Lubicie gołąbki? Ja bardzo! Moja rodzina niekoniecznie bo z kapustą bardzo na bakier są (swoją drogą nie wiem z jakiego
Dorota SmakujeKapusta z grochem w cieście chlebowym do barszczyku na zakwasie. Resztki kapusty z grochem zawinęłam w ciasto drodżowe chlebowe. Podam przepis na formę keksową 25 cm
AZgotuj!Zapraszam wszystkich miłośników prostych przepisów na pyszne danie z kurczaka! Fileta z kurczaka w sosie porowym – bardzo smaczne i nieskomplikowane danie obiadowe, które nie wymaga
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Od czasu do czasu będąc w IKEI skusiłam się skonsumowanie szwedzkich klopsików. Powiem szczerze, że smakowały mi. Nie trzeba jeździć specjalnie do IKEI
Olcia gotuje!Składniki: -1,5 kg schabu z kością -mieszanka przypraw: majeranek, pieprz, sól, czosnek suszony, papryka słodka i ostra -kilka ząbków czosnku -olej do
Kulinarne przemysleniaLubię kolorowe dania i takim jest właśnie jesienna tarta z cukinią, marchewką i burakiem. Misternie ułożone warzywa tworzą piękny wzór. Wbrew pozorom nie jest ona trudna
Emskie SmakiRate this post Lekka sałatka z bulgurem bez majonezu Sałatki kojarzą się nam w większości z majonezem. No i nie ma w tym nic złego, osobiście
Ogrodnik w podróżyRate this post Grzyby po „Kaszubsku” Grzyby po kaszubsku to genialny przepis.. Ok sama go stworzyłam ale podobnych jest dużo więc nie ma
Ogrodnik w podróży(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepyszna surowka z czerwonej kapusty. Dzięki temu przepisowi zrobicie barszo smaczna surówkę, ktora smakuje jak w chińskiej restauracji. Banalnie prosta w przygotowaniu, chrupiąca
Olcia gotuje!