Tagliatelle ze szparagami i boczkiem 92Jestem wielką fanką makaronów ze szparagami. Sezon na to warzywo jest krótki, więc żal by było nie teraz z nich nie korzystać. To danie przygotujecie
Wanilia i Kardamon
Udka z ryżem z jednej patelni – pomidorowe 102Dziś smaczna propozycja na przygotowanie udek kurczaka duszonych na ryżu. Tym razem w wersji z passatą pomidorową oraz z dodatkiem papryki i suszonych pomidorów. Jeżeli nie
Smaki Na Talerzu
Mizeria na dwa sposoby 85Mizeria to zazwyczaj świeże ogórki w połączeniu ze śmietaną. Do tej pory tak ją zawsze postrzegałam. Przeglądając przepisy w starym wydaniu "Kuchni Polskiej" znalazłam przepis na
Kulinarne przemyslenia
Spaghetti w pomidorowym sosie z burratą 108Spaghetti w pomidorowym sosie z burratą to szybki, lekki posiłek. Typowe danie kuchni włoskiej, które przygotowuje się niewiele dłużej niż … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry Corner
KOTLETY MIELONE Z BROKUŁAMI I SEREM (keto, redukcja) 114Oceń ten przepis Kotlety mielone z brokułami i serem to kolejna znakomita alternatywa dla mojego popularnego i uwielbianego przez Was przepisu na klasyczne soczyste kotlety mielone
Ola la LCHF
Kotlet schabowy 96Choć ten klasyczny polski schabowy nie należy do dań lekkostrawnych, to czasem przychodzi taki czas, że się za nim tęskni 😀 I właśnie dziś jest ten dzień
Kulinarne przemyslenia
Muszle nadziewane sałatką jarzynową 133Muszle nadziewane sałatką jarzynową Sałatka jarzynowa podana w makaronowych muszlach. Muszle nadziewane sałatką jarzynową. Sałatka w muszlach jest niezwykle łatwa w przygotowaniu i przede wszystkim
Z Kuchni Do Kuchni
Jajka po florencku 104Jajka po florencku. Uova alla fiorentina. Jajka po florencku Jajka sadzone na szpinaku, z tartym parmezanem i gałką muszkatołową: proste i pyszne, a przede wszystkim
Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak pieczony na płasko 122Wolę piec kurczaka w takiej postaci, bo dużo łatwiej się go później kroi. Możecie tak przygotowa
Bullio
Kalafiorowa 127Kalafiorowa – pyszna i zdrowa zupa. Klasyka kuchni polskiej. Lubię ją i moja rodzina ją lubi, choć jak możecie zobaczyć na zdjęciu – każdy lubi ją
Dorota Smakuje
Barszcz z botwiny na żurku 101Barszcz z botwiny. Barszcz z botwiny Barszcz z botwiny to jedna z bardziej popularnych zup w Polsce. Potrawa ta charakteryzuje się intensywną czerwoną
Moja Książka Kucharska
Kapusta pekińska zasmażana 128Mniej popularny sposób na podawanie kapusty pekińskiej – zasmażana na patelni z cebulą i kiełbasą. Cebul
Bullio
Wegański RAMEN 107Ramen to zupa wywodząca się z kuchni japońskiej. Składa się z esencjonalnego bulionu, makaronu oraz pozostałych składników, dodawanych według własnych preferencji. Nie ma jednej, jedynej, prawilnej
Blendman
Jamajski kurczak jerk. 103Jerk, to słowo pochodzące z Jamajki, oznacza sposób przyprawiania mięsa (kurczaka lub wieprzowiny). Jest to specyficzny sposób marnowania mięsa, poprzez nacieranie suchą marynatą lub marynatą
Codziennik Kuchenny
Najlepsza marynata do karkówki na grilla 194Poznaj moje 2 najlepsze marynaty do karkówki na grilla. Idealnie dobrane przyprawy sprawiają, że mięso jest niezwykle smaczne i aromatyczne. Dowiedz się jak marynować i grillować
Ania gotuje