Jajka po florencku

Jajka po florencku

Jajka po florencku

Przepis na : śniadanie

 Jajka po florencku. Uova alla fiorentina. Jajka po florencku Jajka sadzone na szpinaku, z tartym parmezanem i gałką muszkatołową: proste i pyszne, a przede wszystkim lekkie i smaczne danie do zrobienia na kolację czy śniadanie.  Jajka po florencku Skła dniki na 4 osoby: - 4 jaja - 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia - 1 kg szpinaku już umytego - 1 mała cebula, obrana i drobno posiekana - 1 ząbek czosnku drobno posiekanego - 50 g startego parmezanu - gałka muszkatołowa - ulubione dodatki Jajka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Fit przepisy

Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.