Przepis na : obiad
To prosta i pyszna zupa sezonowa :) Dorodne kępy szczawiu znalazłam na swoim ogródku, więc grzechem byłoby go nie wykorzystać. Zupa ta to pyszne wspomnienie mojego dzieciństwa. Gotowana na wywarze z kości, z garścią ryżu i posiekanego gotowanego jajka, podprawiana śmietaną. Polecam :) Składniki: - rosołowa porcja kości z kurczaka ze skrzydełkami -włoszczyzna: marchewka, pietruszka, kawałek bulwy selera, zielona część pora (w sumie 250 g ) -cebula -dwie garście szczawiu (150 g ) wraz z łodyżkami -... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!
Czytaj dalej...