klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Przepis na ratatuj – ratatouille z batatem! Przepis na lody wegańskie cytrynowo kokosowe Chleb faszerowany – chleb zapiekany z farszem a’la pizza Domowa nalewka z cytryną – nalewka na spirytusie Babeczki z Nutellą – pyszne muffiny z czekoladą Cebula faszerowana ryżem z pieczarkami – nadziewane cebule
Via Gustoodwiedź profil na Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Przepis na lody wegańskie cytrynowo kokosowe Chleb faszerowany – chleb zapiekany z farszem a’la pizza Domowa nalewka z cytryną – nalewka na spirytusie Babeczki z Nutellą – pyszne muffiny z czekoladą Cebula faszerowana ryżem z pieczarkami – nadziewane cebule Lekki sernik z galaretką z jogurtów Skyr
Via GustoWiecie za co lubię kuchnię? Za to, że możliwość łączenia smaków i wymyślania nowych dań jest w zasadzie nieograniczona. Można łączyć wszystko ze wszystkim i wcześniej
Marder&Marder Manufactureklik . Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Chleb faszerowany – chleb zapiekany z farszem a’la pizza Domowa nalewka z cytryną – nalewka na spirytusie Babeczki z Nutellą – pyszne muffiny z czekoladą Cebula faszerowana ryżem z pieczarkami – nadziewane cebule Lekki sernik z galaretką z jogurtów Skyr – sernik
Via GustoSezon na bób nie trwa długo (gdzieś tak mniej więcej od końca czerwca do końca sierpnia), dlatego chcemy wykorzystać ten krótki okres do maksimum. Ja wiem
Marder&Marder ManufactureJeśli chodzi o bób, to Ania jest zwolenniczką takiego po prostu prostego sposobu: gotujesz bób i zjadasz. Tak po prostu. Bez cudowania. Bób sam w sobie
Marder&Marder ManufactureNa przełomie czerwca i lipca zaczyna się sezon na bób. Czyli na warzywo, któremu naprawdę nie możemy się oprzeć. Sezon nie trwa długo, tak może do
Marder&Marder ManufactureZawsze w okresie wakacyjnym robimy ogórki małosolne. Och, to moja wielka miłość. Taki ogórek, albo najlepiej ze trzy, do obiadu… Mmm… Albo na kanapki. Albo tak
Marder&Marder ManufactureSezon na wiśnie trwa, a te owoce idealnie nadają się na nalewkę. Prezentuję wam przepis na kolejną wiśniówkę na tych owocach. Wcześniejszą wersję można znaleźć tutaj KLIK . Składniki: 1kg wiśni (w tym 10 sztuk z pestkami lub samych pestek) 500ml spirytusu 200ml przegotowanej wody ok 500g cukru Sposób przygotowania: 1. Wiśnie umyć, wydrylować. 2. Owoce przełożyć do słoika,zalać(...)tygodnie. Potrząsnąć słojem, by cukier się rozpuścił. 3. Powstały syrop połączyć z alkoholem. Odstawić na 1-2 miesiące. Potem przefiltrować. Ponownie odstawić do leżakowania. 4. Owoce z nalewki przełożyć do słoika, zalać syropem cukrowym i zapasteryzować. Można je wykorzystać do ciast czy deserów. Na zdrowie! Źródło: madameedith.com
Kuchnia domowa AniChciałem znowu napisać Wam jakąś średnio zabawną historię, jakich mam pełno na blogu, ale prawda jest taka, że teraz, gdy piszę ten post, jest już po
Marder&Marder ManufactureNo w mordę! Nawet nie wiecie jak mnie wnerwia koperek! Po co on w ogóle istnieje? Zielenina, która zabija smak całej potrawy dając ci w zamian
Marder&Marder Manufacturewodą lub dodając większą ilość ulubionych pod kątem aromatu ziół. Z powstaniem tej wody wiąże się historia o królowej węgierskiej – Elżbiecie Łokietkównie, dla której wg podań do owej nalewki spirytus sprowadzano aż z Konstantynopola. Dość szybko sława tego kosmetyku rozniosła się po całej Europie i zyskał on uznanie wielu kobiet. Stosowany był zarówno wewnętrznie, jak i zewnętrznie jako perfumy(...)toniku można dodać z powodzeniem sząłwię łąkową. Z jej suszu parzę także wyśmienitą herbatę, jednak do przygotowania toniku dodałam świeżą. Co będzie nam potrzebne? Poniżej przedstawiam przepis na nalewkę z moimi modyfikacjami. W moim toniku najwięcej było lawendy i szałwii. Składniki 5-6 gałązek świeżego rozmarynu pęczek świeżej szałwii (można zastąpić suszoną) 1 łyżeczka suszonej mięty (może użyć świeżej
Raj dla Podniebieniasię do niego przekonać, bo nie każdemu podejdą nuty smakowe. Taki sos dla odważnych podniebień! A jak przygotować taki sos? Składniki 4 spore łyżki konfitury dereniowej (można także wykorzystać nalewkę, wtedy sos będzie rzadszy) 10 jeżyn 4 gałązki lawendy miód do osłody (opcjonalnie) Wykonanie Do rondelka przekładamy wszystkie składniki, podgrzewamy, mieszając do lekkiego zagotowania. Zestawiamy sos z ognia i przecedzamy(...)przez sitko, aby pozbyć się ziarenek, gałązek lawendy oraz pozostałości z jeżyn. Uwaga: jeżeli sos przygotujecie na bazie nalewki, jeżyn można dodać więcej, aby bardziej zagęścić sos. W letnie ciepłe dni sernik polewam schłodzonym sosem. Smacznego! Artykuł Urodzinowy sernik na zimno z jagodami i sosem lawendowo-dereniowym z jeżynami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniamiło jeśli zostawisz komentarz. Udostępnij ten artykuł na Facebooku lub Instagramie i oznacz nas tagiem #Czteryfajery Co dać na prezent na Dzień Ojca Oprócz ciasta zawsze dajemy Tacie domową nalewkę, w tym roku była to świeżo przygotowana tradycyjna nalewka truskawkowa . Dołączyliśmy też wybrany wspólnie z tatą prezent. Takie chwile, spędzone na poszukiwaniu upominku na ten wyjątkowy dzień
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZ racji zaistnienia najgorszej pory roku, dedykuję to wszystkim, którzy myślą, że lato jest fajne. Kurwa, jak ja nienawidzę lata, serio. Niby wszyscy mówią "oh ah
Marder&Marder Manufacture