białą czekoladę, przykrywamy i pozostawiamy na 5 minut. Po tym czasie mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy do ostygnięcia. 2. Przygotowujemy foremkę do pralinek lub silikonową foremkę do kostek lodu i mały pędzelek (może być kuchenny lub taki do malowania). W kąpieli wodnej * rozpuszczamy mleczną czekoladę, odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Przy pomocy pędzelka dokładnie smarujemy czekoladą ścianki i dno foremki
My Culinary Artswoje :) Od kilku dni cieszę się zatem z własnego gniazdka wraz z wszystkimi przyjemnościami i problemami. Wielkie sprzątanie, urządzanie się oraz awaria lodówki, która moje kanapki zamieniła w kostki lodu ;) Do tego egzaminy w szkole, praca i wieczny brak czasu. Jednak za to więcej domowych obiadów i większe pole do popisu w kuchni :) Jako, że zbliżają się walentynki i zapewne
My simple kitchendzbanka wlewamy wodę z cukrem, wodę mineralną, sok z cytryny, stratą skórkę z cytryny. Wstawiamy do lodówki, żeby porządnie schłodzić lemoniadę. Przed podaniem do dzbanka można dodać kostki lodu i listki melisy
Kulinarne przygody Gatityodrobiną rumu;) Składniki: 200 ml syropu z kwiatów czarnego bzu ( przepis ) 1 litr wody mineralnej 1 cytryna pokrojona w plastry 1 limonka pokrojona w plastry listki mięty kostki lodu Przygotowanie: W dużym dzbanku mieszamy wszystkie składniki i gotowe
Smakowity Blog KulinarnySmaki lata. Bardzo orzeźwiające połączenie. Świetny koktajl na upalne dni. Można dodać do blendera parę kostek lodu, a można też arbuz i truskawki lekko zmrozić przed zmiksowaniem - koktajlu nie trzeba będzie chłodzić, można podawać zaraz po zrobieniu. składniki 400 g miąższu arbuza, bez pestek ok 300 g truskawek sok z 1 grapefruita kilka listków mięty łyżka syropu
Stare Garywyciskamy sok z połowy cytryny oraz dokładamy kwiatki bzu oberwane z gałązek. Całość miksujemy na gładko. Dosładzamy wg gustu cukrem, syropem z agawy lub miodem. Serwujemy zmieszany z kruszonym lodem
Pyry na GazJajka ugotować na twardo i odstawić. Kostki rosołowe rozpuścić w jednej litrze przegotowanej wody, dodać wino wymieszane ze śmietaną i posolić. Dodać posiekany koperek ze starty ogórkiem, kilka kostek lodu i wstawić na chwilę do zamrażalnika. Następnie rozlać na talerze i podawać z ugotowanym jajkiem
Tradycyjna Kuchniamałych buteleczkach ze słomką.Z dodatkowej porcji arbuza za pomocą noża robimy małe kosteczki, które wkładamy do zamrażalnika. Posłużą nam one jako kostki lodu do koktajlu podawanego w szklankach.Efekt murowany
Z Majeczką w kuchniSkładniki: pęczek szparagów zielonych cieniutkie plasterki wędzonego boczku Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki i gotujemy ok 5 min w lekko osolonej wodzie. Wyjmujemy, hartujemy je w wodzie z lodem. Następnie delikatnie osuszamy i owijamy boczkiem. Następnie układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej ze stron do momentu zrumienia boczku. pęczek zielonych szparagów plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku
Malinowe PocałunkiCię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep, w którym można nabyć produkt. Składniki: 500 ml mleka 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 - 3 łyżki syropu waniliowego Eterno kilka kostek lodu Wykonanie: Wszystkie składniki umieściłam w dzbanku blendera i porządnie zmiksowałam. Jak widać na zdjęciach kawa wyszła dobrze spieniona i z podanych proporcji, nie za słodka, nie za gorzka. Bardzo przyjemny
Blondynka Gotujepyszną, domową wodę truskawkową. Polecam – to dosłownie kilka minut w kuchni Składniki /2 szklanki/: 10 truskawek kilka listków mięty 2 plasterki cytryny woda mineralna kilka kostek lodu Czytaj dalej... Artykuł Woda truskawkowa pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakuzdrewniałe końcówki. Wystarczy wygiąć szparaga i końcówka sama powinna się odłamać. Tak przygotowane szparagi tuż przed grillowaniem dajemy do lodówki do schłodzenia lub zalewamy wodą z kostkami lodu. Szparagi osuszamy i smarujemy olejem. Układamy na ruszcie i grillujemy na złoty kolor (szparagi na samym początku łatwo jest obrócić jednym ruchem dłoni, przez ich przetoczenie ). Cykorię polewamy olejem
Moniki SmakołykiPrzepis na ziołowe orzeźwienie. Kwaśno- słodki smak i ziołowa nuta, wpisują ten koktajl na listę moich ulubionych! Smacznego orzeźwienia! SKŁADNIKI: - 1/2 szklanki naparu melisy firmy Posti - 6 kostek lodu - kilka listków świeżej pokrzywy - 500 g moreli ze skórką (bez pestki!) - 2 plastry cytryny W/w składniki zmiksuj bardzo dokładnie! Masa ma być jedwabista! Pyszne! Smacznego! Przepis zgłoszony
SMYKWKUCHNIkokosowej - 6 plastrów cytryny - świeże czerwone chili - gałązki melisy, mięty - 8 dorodnych truskawek zamrożonych - kilka plastrów melona Melisę zaparz w 120 ml wrzątku. Napar wystudź. Przelej do formy do lodu. Wstaw do zamrażarki na 3 godziny. Do wysokiego kieliszka, wrzuć po 2 zamrożone truskawki, po 4 kostki zamrożonej melisy, chili, kilka plasterków cytryny, zalej wodą kokosową. Udekoruj świeżymi ziołami
SMYKWKUCHNIKiedy butelka będzie twarda należy przełożyć ją do lodówki, aby zakończyć gwałtowną fermentacje i żeby całość nam nie wybuchła (ryzyko jest minimalne ;) ). Napój schładzamy i możemy podać z kostkami lodu. Smacznego
Symfonia smakowa