na lody - 1500 przepisów (strona:76/100)

Pralinki z truskawkowym nadzieniem 236

białą czekoladę, przykrywamy i pozostawiamy na 5 minut. Po tym czasie mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy do ostygnięcia.  2. Przygotowujemy foremkę do pralinek lub silikonową foremkę do kostek lodu i mały pędzelek (może być kuchenny lub taki do malowania). W kąpieli wodnej * rozpuszczamy mleczną czekoladę, odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Przy pomocy pędzelka dokładnie smarujemy czekoladą ścianki i dno foremki

My Culinary Art
Kawa orzechowa 215

swoje :) Od kilku dni cieszę się zatem z własnego gniazdka wraz z wszystkimi przyjemnościami i problemami. Wielkie sprzątanie, urządzanie się oraz awaria lodówki, która moje kanapki zamieniła w kostki lodu ;) Do tego egzaminy w szkole, praca i wieczny brak czasu. Jednak za to więcej domowych obiadów i większe pole do popisu w kuchni :) Jako, że zbliżają się walentynki i zapewne

My simple kitchen
Najprostsza lemoniada 173

dzbanka wlewamy wodę  z cukrem, wodę mineralną, sok z cytryny, stratą skórkę z cytryny. Wstawiamy do lodówki, żeby porządnie schłodzić lemoniadę. Przed podaniem do dzbanka można dodać kostki lodu i listki melisy

Kulinarne przygody Gatity
Lemoniada z kwiatów czarnego bzu 159

odrobiną rumu;) Składniki: 200 ml syropu z kwiatów czarnego bzu ( przepis ) 1 litr wody mineralnej 1 cytryna pokrojona w plastry 1 limonka pokrojona w plastry listki mięty kostki lodu Przygotowanie: W dużym dzbanku mieszamy wszystkie składniki i gotowe

Smakowity Blog Kulinarny
Koktajl arbuzowo truskawkowy 584

Smaki lata. Bardzo orzeźwiające połączenie. Świetny koktajl na upalne dni. Można dodać do blendera parę kostek lodu, a można też arbuz i truskawki lekko zmrozić przed zmiksowaniem - koktajlu nie trzeba będzie chłodzić, można podawać zaraz po zrobieniu. składniki 400 g  miąższu arbuza, bez pestek ok 300 g truskawek sok z 1 grapefruita kilka listków mięty łyżka syropu

Stare Gary
Koktajl truskawkowy z kwiatami bzu 182

wyciskamy sok z połowy cytryny oraz dokładamy kwiatki bzu oberwane z gałązek. Całość miksujemy na gładko. Dosładzamy wg gustu cukrem, syropem z agawy lub miodem. Serwujemy zmieszany z kruszonym lodem

Pyry na Gaz
Wykwintny chłodnik 128

Jajka ugotować na twardo i odstawić. Kostki rosołowe rozpuścić w jednej litrze przegotowanej wody, dodać wino wymieszane ze śmietaną i posolić. Dodać posiekany koperek ze starty ogórkiem, kilka kostek lodu i wstawić na chwilę do zamrażalnika. Następnie rozlać na talerze i podawać z ugotowanym jajkiem

Tradycyjna Kuchnia
KOKTAJL- RZEŚKO OD RANA 204

małych buteleczkach ze słomką.Z dodatkowej porcji arbuza za pomocą noża robimy małe kosteczki, które wkładamy do zamrażalnika. Posłużą nam one jako kostki lodu do koktajlu podawanego w szklankach.Efekt murowany

Z Majeczką w kuchni
Szparagi w boczku 235

Składniki: pęczek szparagów zielonych  cieniutkie plasterki wędzonego boczku Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki i gotujemy ok 5 min w lekko osolonej wodzie. Wyjmujemy, hartujemy je w wodzie z lodem. Następnie delikatnie osuszamy i owijamy boczkiem. Następnie układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej ze stron do momentu zrumienia boczku. pęczek zielonych szparagów plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku

Malinowe Pocałunki
Waniliowa Kawa Mrożona 301

Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep, w którym można nabyć produkt. Składniki: 500 ml mleka 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 - 3 łyżki syropu waniliowego Eterno kilka kostek lodu Wykonanie: Wszystkie składniki umieściłam w dzbanku blendera i porządnie zmiksowałam. Jak widać na zdjęciach kawa wyszła dobrze spieniona i z podanych proporcji, nie za słodka, nie za gorzka. Bardzo przyjemny

Blondynka Gotuje
Woda truskawkowa 199

pyszną, domową wodę truskawkową. Polecam – to dosłownie kilka minut w kuchni     Składniki /2 szklanki/: 10 truskawek kilka listków mięty 2 plasterki cytryny woda mineralna kilka kostek lodu   Czytaj dalej... Artykuł Woda truskawkowa pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Grillowane żeberka w kiwi marynowane z cykorią i szparagami 169

zdrewniałe końcówki.  Wystarczy wygiąć szparaga i końcówka sama powinna się odłamać. Tak przygotowane szparagi  tuż przed grillowaniem dajemy do lodówki do schłodzenia lub zalewamy wodą z kostkami lodu. Szparagi osuszamy i smarujemy olejem. Układamy na ruszcie i grillujemy na złoty kolor (szparagi na samym początku łatwo jest obrócić jednym ruchem dłoni, przez ich przetoczenie ). Cykorię polewamy olejem

Moniki Smakołyki
Smoothie morelowo- melisowe! 148

Przepis na ziołowe orzeźwienie.  Kwaśno- słodki smak i ziołowa nuta, wpisują ten koktajl na listę moich ulubionych! Smacznego orzeźwienia! SKŁADNIKI: - 1/2 szklanki naparu melisy firmy Posti - 6 kostek lodu - kilka listków świeżej pokrzywy - 500 g moreli ze skórką (bez pestki!) - 2 plastry cytryny W/w składniki zmiksuj bardzo dokładnie! Masa ma być jedwabista! Pyszne! Smacznego! Przepis zgłoszony

SMYKWKUCHNI
Ostro - słodki kielich orzeźwienia! 145

kokosowej - 6 plastrów cytryny - świeże czerwone chili - gałązki melisy, mięty - 8 dorodnych truskawek zamrożonych - kilka plastrów melona Melisę zaparz w 120 ml wrzątku. Napar wystudź. Przelej do formy do lodu. Wstaw do zamrażarki na 3 godziny. Do wysokiego kieliszka, wrzuć po 2 zamrożone truskawki, po 4 kostki zamrożonej melisy, chili, kilka plasterków cytryny, zalej wodą kokosową. Udekoruj świeżymi ziołami

SMYKWKUCHNI
Napój melonowo - brzoskwiniowy z melisą gazowany domowym sposobem. 183

Kiedy butelka będzie twarda należy przełożyć ją do lodówki, aby zakończyć gwałtowną fermentacje i żeby całość nam nie wybuchła (ryzyko jest minimalne ;) ). Napój schładzamy i możemy podać z kostkami lodu. Smacznego

Symfonia smakowa

Proponowane wyszukiwania