na lody - 1500 przepisów (strona:73/100)

smazona brukselka w sosie pomidorowym 140

cukru. Wrzucić brokuły. Poczekać do ponownego zagotowania wody. Pogotować 3 minuty. Wyjąć. Pamiętajmy o wrzuceniu wyjętych z gorącej wody warzyw do zimnej wody (do miski z zimna woda i lodem lub przelania na sitku zimna woda) aby zatrzymać proces gotowania. ) Posiekać cebulę,włożyć do rondla  i smażyć z brukselką kilku minut w niewielkiej ilości oliwy z oliwek, aż cebulka

w mojej kuchni
Czekoladowe wegańskie brownie bez pieczenia - bez cukru i słodzików 182

Dzisiaj przepis, do którego zdecydowanie nie potrzeba talentu kulinarnego, ale za to niezbędny jest mocny blender. Najlepiej z funkcją kruszenia lodu, żeby poradził sobie z twardymi orzechami i daktylami. Kiedy wszystko już zmiksujemy na gładką masę, dodajemy nasionka chia, które nie tylko fajnie chrupią pod zębami, ale także wzbogacają deser w porcję dobroczynnych kwasów omega-3 . Warto wiedzieć, że chia

Powiedz dietom nie
Słodkie, walentynkowe, czekoladowe „Conieco” stopi lód z każdego serca 289

minut). Używając okrągłej wyciskarki do ciastek (foremki, wykrajarki) , delikatnie wyciąć kształty z ciasta w blasze (przed każdym kolejnym wycięciem dobrze oczyścić wyciskarkę w bardzo zimnej wodzie, najlepiej z lodem) . Korzystajac z małego sitka równomiernie oprószyć cukrem pudrem górną część „dysków” brownie. Korzystajac z wyciskarki w kształcie kwiatka delikatnie wyciąć wzór w plastrach mango. Używając drylownicy do jabłek, wyciąć

Jem więc Jestem
Moja wymarzona kuchnia – Gorenje Simplicity 242

zawsze świeże powietrze. Za pomocą cyrkulacji zimnego powietrza nowoczesna technologia NoFrost Plus usuwa wilgoć z komory zamrażarki i chłodziarki, zapobiegając w ten sposób osadzaniu się szronu na produktach i lodu na wewnętrznych ścianach urządzenia. Koniec z rozmrażaniem:) Płyta indukcyjna Simplicity Płyty indukcyjne są dwukrotnie szybsze niż płyty gazowe, co czyni je bardziej ekonomicznymi i bezpieczniejszymi. Działanie pola indukcyjnego polega

karmelowy
Życzenia Świąteczne 201

grono powiększa się, a nasza Blondynkowa "rodzina" powiększa się i jest cieplej, bo im więcej ludzi w jednym miejscu tym cieplej, a w lato będzie więcej rąk do robienia lodu do chłodzących napojów :) Strasznie mi fajnie z Wami. Dziękuję, że jesteście i że ze mną już tyle wytrzymujecie :D Strasznie Was lubię i sercem jestem z Wami! Wesołych Świąt Kochani

Blondynka Gotuje
Chatka z piernika 163

poszczególne elementy się łączą. Na koniec komin - to trochę jak składanie puzzli. W efekcie otrzymacie stan surowy domku:) Teraz trzeba go udekorować - namalować lukrem dachówki, ramy okienne, zrobić sople lodu, nawisy śniegu, udekorować posypkami i perełkami. Można też go nieco oprószyć cukrem pudrem. Na koniec wstawiamy do środka świeczuszkę, odpalamy - i jesteśmy gotowi na święta

Kulinarne Inspiracje
Rosół 296

Gotowy rosół można pić (np. szklanka-dwie dziennie), ale doskonale się też sprawdza jako podstawa samodzielnie gotowanych zup i sosów. Mocny wywar z kości można zamrozić w foremkach do lodu, tworząc swoje własne i bardzo zdrowe kostki rosołowe . Ja najczęściej gotuję rosół z kości wołowych (surowych albo pozostałościach po pieczeniu szpiku ), resztek ryb po gotowaniu ich na parze albo skrzydeł

PaleoSMAK
Grasica cielęca w sosie z madery 208

zimnym mleku przez 24 godziny.  Odsącz ręcznikiem papierowym. W rondlu zagotuj wodę, wrzuć do niej mięso i blanszuj przez 5 minut. Po tym czasie grasicę przełóż do lodu i przyciśnij miską z wodą. Po 10 minutach obierz z osierdzia.  Na patelni rozpuść masło, grasicę obtocz w mące z dodatkiem pieprzu. Obsmaż z każdej strony na złoty kolor. Przełóż

królestwo garów
Chleb tostowy 199

góra/dół. Eliza w swojej książce proponuje użyć piekarnika z funkcją pary ale jeżeli nie macie takiego (tak jak my ) to na dno piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne z lodem (który pow wpływem temperatury powinien parować ). Dzięki temu chleb będzie miał chrupiącą skórkę, a w środku będzie miękki i puszysty. Po włożeniu do piekarnika formy zmniejszamy temperaturę do 200 stopni

Kuchenne Wariacje
Delikatny mus dyniowo-jabłkowy 205

prawie każdego dnia ma tam miejsce jakiś wypadek. Pojechałam dalej. Zjeżdżając na obwodnicę sama prawie spotkałam się twarzą w twarz z barierką. Przy 8 stopniach Celsjusza jezdnia była skuta lodem.. Jadąc 45km/h wpadłam w poślizg i ledwo udało mi się uniknąć bliskiego starcia z barierką. Do teraz czuję przerażenie i jutro już zmieniam opony na zimowe, Wam też radzę

Be Fit Be Strong
Pisco to nie tylko Pisco Sour. 153

dodatkiem syropów owocowych, z dymem ziół... . Potem za barem stanęliśmy my, dając popis kreatywności i słowiańskiej fantazji. Mój drink składał się oczywiście z pisco, do którego oprócz obowiązkowego lodu z syropu kokosowego, soku z limonki oraz syropu z chili. Wyszedł pyszny i nie było to tylko moje zdanie. Może zostanę barmanką ;) Spróbowaliśmy również kilku butelek „czystego” pisco. Bardziej smakowały

królestwo garów
Drink Cuba Libre 273

Składa się on z białego rumu oraz limonki ale można również użyć brązowego rumu. Na zdrowie! Składniki: 40 ml białego rumu około 150 ml coca coli kilka cząstek limonki lód Sposób wykonania: Na początek do szklanki wyciskamy kilka cząstek limonki następnie dodajemy około 40 ml białego rumu całość dopełniamy Coca Colą i dekorujemy cząstką cytryny Przepis Wideo: Drink Cuba Libre

Drinkologia
Pasta do chleba z makreli i rzodkwi 195

pastę pamiętam z kanapek, które jadałam w poprzedniej firmie. Jest wyrazista w smaku i idealna na jesień, gdy rzodkwi pod dostatkiem. Składniki : wędzona makrela biała rzodkiew, np. odmiany Sopel Lodu 3-4 łyżki dobrej oliwy Makrelę obrać ze skóry, usunąć wszystkie ości i rozdrobnić widelcem. Jeśli chcecie zrobić tej pasty trochę tylko, polecam wykorzystanie mięsa przy ogonie, a nie przy

Weekendy w domu i ogrodzie
Krówki lodowe 275

zamrażarce. Uwagi: Krówki wyciągamy z zamrażarki tuż przed konsumpcją i w ilości do jednorazowego spożycia. Lepiej kroić porcje wielkości „na jeden kęs”. Eksperymentalnie – krówki lodowe można wrzucić zamiast kostek lodu do likieru Baileys . Krówki lodowe, to mój pomysł autorski. Powstał przez przypadek, jak to zwykle bywa. Chciałam kilka krówek mieć „na wczoraj”, więc włożyłam je do zamrażarki, aby szybciej zastygły

mojewypiekiinietylko
Owsianka dyniowa 151

dyni i gotować owsiankę przez jeszcze chwilę, aż osiągnie ona naszą ulubioną konsystencję. Dosłodzić, dodać cynamon do smaku. Owsianka dyniowa jest gotowa, smacznego :) *używałam zamrożonego w kostkach do lodu

tost z dżemem

Proponowane wyszukiwania