cukru. Wrzucić brokuły. Poczekać do ponownego zagotowania wody. Pogotować 3 minuty. Wyjąć. Pamiętajmy o wrzuceniu wyjętych z gorącej wody warzyw do zimnej wody (do miski z zimna woda i lodem lub przelania na sitku zimna woda) aby zatrzymać proces gotowania. ) Posiekać cebulę,włożyć do rondla i smażyć z brukselką kilku minut w niewielkiej ilości oliwy z oliwek, aż cebulka
w mojej kuchniDzisiaj przepis, do którego zdecydowanie nie potrzeba talentu kulinarnego, ale za to niezbędny jest mocny blender. Najlepiej z funkcją kruszenia lodu, żeby poradził sobie z twardymi orzechami i daktylami. Kiedy wszystko już zmiksujemy na gładką masę, dodajemy nasionka chia, które nie tylko fajnie chrupią pod zębami, ale także wzbogacają deser w porcję dobroczynnych kwasów omega-3 . Warto wiedzieć, że chia
Powiedz dietom nieminut). Używając okrągłej wyciskarki do ciastek (foremki, wykrajarki) , delikatnie wyciąć kształty z ciasta w blasze (przed każdym kolejnym wycięciem dobrze oczyścić wyciskarkę w bardzo zimnej wodzie, najlepiej z lodem) . Korzystajac z małego sitka równomiernie oprószyć cukrem pudrem górną część „dysków” brownie. Korzystajac z wyciskarki w kształcie kwiatka delikatnie wyciąć wzór w plastrach mango. Używając drylownicy do jabłek, wyciąć
Jem więc Jestemzawsze świeże powietrze. Za pomocą cyrkulacji zimnego powietrza nowoczesna technologia NoFrost Plus usuwa wilgoć z komory zamrażarki i chłodziarki, zapobiegając w ten sposób osadzaniu się szronu na produktach i lodu na wewnętrznych ścianach urządzenia. Koniec z rozmrażaniem:) Płyta indukcyjna Simplicity Płyty indukcyjne są dwukrotnie szybsze niż płyty gazowe, co czyni je bardziej ekonomicznymi i bezpieczniejszymi. Działanie pola indukcyjnego polega
karmelowygrono powiększa się, a nasza Blondynkowa "rodzina" powiększa się i jest cieplej, bo im więcej ludzi w jednym miejscu tym cieplej, a w lato będzie więcej rąk do robienia lodu do chłodzących napojów :) Strasznie mi fajnie z Wami. Dziękuję, że jesteście i że ze mną już tyle wytrzymujecie :D Strasznie Was lubię i sercem jestem z Wami! Wesołych Świąt Kochani
Blondynka Gotujeposzczególne elementy się łączą. Na koniec komin - to trochę jak składanie puzzli. W efekcie otrzymacie stan surowy domku:) Teraz trzeba go udekorować - namalować lukrem dachówki, ramy okienne, zrobić sople lodu, nawisy śniegu, udekorować posypkami i perełkami. Można też go nieco oprószyć cukrem pudrem. Na koniec wstawiamy do środka świeczuszkę, odpalamy - i jesteśmy gotowi na święta
Kulinarne InspiracjeGotowy rosół można pić (np. szklanka-dwie dziennie), ale doskonale się też sprawdza jako podstawa samodzielnie gotowanych zup i sosów. Mocny wywar z kości można zamrozić w foremkach do lodu, tworząc swoje własne i bardzo zdrowe kostki rosołowe . Ja najczęściej gotuję rosół z kości wołowych (surowych albo pozostałościach po pieczeniu szpiku ), resztek ryb po gotowaniu ich na parze albo skrzydeł
PaleoSMAKzimnym mleku przez 24 godziny. Odsącz ręcznikiem papierowym. W rondlu zagotuj wodę, wrzuć do niej mięso i blanszuj przez 5 minut. Po tym czasie grasicę przełóż do lodu i przyciśnij miską z wodą. Po 10 minutach obierz z osierdzia. Na patelni rozpuść masło, grasicę obtocz w mące z dodatkiem pieprzu. Obsmaż z każdej strony na złoty kolor. Przełóż
królestwo garówgóra/dół. Eliza w swojej książce proponuje użyć piekarnika z funkcją pary ale jeżeli nie macie takiego (tak jak my ) to na dno piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne z lodem (który pow wpływem temperatury powinien parować ). Dzięki temu chleb będzie miał chrupiącą skórkę, a w środku będzie miękki i puszysty. Po włożeniu do piekarnika formy zmniejszamy temperaturę do 200 stopni
Kuchenne Wariacjeprawie każdego dnia ma tam miejsce jakiś wypadek. Pojechałam dalej. Zjeżdżając na obwodnicę sama prawie spotkałam się twarzą w twarz z barierką. Przy 8 stopniach Celsjusza jezdnia była skuta lodem.. Jadąc 45km/h wpadłam w poślizg i ledwo udało mi się uniknąć bliskiego starcia z barierką. Do teraz czuję przerażenie i jutro już zmieniam opony na zimowe, Wam też radzę
Be Fit Be Strongdodatkiem syropów owocowych, z dymem ziół... . Potem za barem stanęliśmy my, dając popis kreatywności i słowiańskiej fantazji. Mój drink składał się oczywiście z pisco, do którego oprócz obowiązkowego lodu z syropu kokosowego, soku z limonki oraz syropu z chili. Wyszedł pyszny i nie było to tylko moje zdanie. Może zostanę barmanką ;) Spróbowaliśmy również kilku butelek „czystego” pisco. Bardziej smakowały
królestwo garówSkłada się on z białego rumu oraz limonki ale można również użyć brązowego rumu. Na zdrowie! Składniki: 40 ml białego rumu około 150 ml coca coli kilka cząstek limonki lód Sposób wykonania: Na początek do szklanki wyciskamy kilka cząstek limonki następnie dodajemy około 40 ml białego rumu całość dopełniamy Coca Colą i dekorujemy cząstką cytryny Przepis Wideo: Drink Cuba Libre
Drinkologiapastę pamiętam z kanapek, które jadałam w poprzedniej firmie. Jest wyrazista w smaku i idealna na jesień, gdy rzodkwi pod dostatkiem. Składniki : wędzona makrela biała rzodkiew, np. odmiany Sopel Lodu 3-4 łyżki dobrej oliwy Makrelę obrać ze skóry, usunąć wszystkie ości i rozdrobnić widelcem. Jeśli chcecie zrobić tej pasty trochę tylko, polecam wykorzystanie mięsa przy ogonie, a nie przy
Weekendy w domu i ogrodziezamrażarce. Uwagi: Krówki wyciągamy z zamrażarki tuż przed konsumpcją i w ilości do jednorazowego spożycia. Lepiej kroić porcje wielkości „na jeden kęs”. Eksperymentalnie – krówki lodowe można wrzucić zamiast kostek lodu do likieru Baileys . Krówki lodowe, to mój pomysł autorski. Powstał przez przypadek, jak to zwykle bywa. Chciałam kilka krówek mieć „na wczoraj”, więc włożyłam je do zamrażarki, aby szybciej zastygły
mojewypiekiinietylkodyni i gotować owsiankę przez jeszcze chwilę, aż osiągnie ona naszą ulubioną konsystencję. Dosłodzić, dodać cynamon do smaku. Owsianka dyniowa jest gotowa, smacznego :) *używałam zamrożonego w kostkach do lodu
tost z dżemem