banana + białko idealnie się komponują ! Składniki: -> 1 zamrożony banan -> Sok z 1/3 limonki + skórka -.> 200g gęstego kefiru naturalnego -> 150g sera białego -> 3 kostki lodu Wykonanie: Banana wkładamy dzień wcześniej na noc do zamrażarki. Następnego dnia wyjmujemy i kroimy na drobniejsze kawałki, dodajemy kefir i przy użycia blendera dokładnie ze sobą łączymy. Do tak powstałej
Jedz zdrowo żyj zdrowo!barwa Spiritza z Aperolem są nieodłącznym fragmentem włoskiego wspomnienia. Aby przyrządzić wybornego Spritza w szklance należy wymieszać: 60 ml Prosecco 40 ml Aperolu wody sodowa plasterek pomarańczy lub cytryny lód
Bon Ton ItaliaJeśli planujecie imprezę dla dzieci, warto przygotować kilka kolorów żelków. Kolor żółty uzyskacie dzięki sokowi jabłkowemu i dosypanej odrobinie kurkumy. Rozlewam do silikonowych foremek na lód. Wstawiam do lodówki do stężenia. Gotowe. Do żelków można użyć każdego innego soku, lub mieszanki soków. Jeśli chodzi o konsystencję, to myślę, że to kwestia indywidualna i każdy
IzaGotujeudekorować je dowolnymi owocami – ja przybrałam smoothie jagodami goji oraz karambolą. W ciepłe dni warto zamrozić jagody i banany przed zmiksowaniem – dadzą ten sam efekt co kostki lodu, bez rozrzedzania napoju. Post Fioletowe smoothie z jagodami, bananami i kakao pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuwymagają obierania. Obcinamy tylko zdrewniałe końcówki. Wystarczy wygiąć szparaga i końcówka sama powinna się odłamać. Tak przygotowane szparagi dajemy do lodówki do schłodzenia lub zalewamy wodą z kostkami lodu. Przygotowanie salsy: Czosnek i pomidorki grillujemy do uzyskania brązowego koloru. Do miseczki przekładamy cebulę, wyciśnięte przez praskę pomidorki i czosnek. Dodajemy sok z cytryny, ketchup, papryczkę chili, 1 łyżkę oleju
Moniki SmakołykiUżywać do ciast, jako konfiturę... i jakie kto ma pomysły i jak kto lubi tę lekką goryczkę, która potrafi uzależnić ;) *Miąższ dokładnie wycisnąć i przelać do torebki na kostki lodu. Włożyć do zamrażarki. Używać do zakwaszania potraw. zastawa
królestwo garównajdłuższy kraj na świecie. Rozciąga się z północy na południe na przestrzeni 4300 km, obejmując prawie wszystkie strefy klimatyczne. Na północy znajduje się najsuchsza pustynia świata – Atakama, na południu lód skuwa Ziemię Ognistą, z której blisko do Antarktydy. Linia brzegowa to prawie 6500 kilometrów. Średnia rozpiętość równoleżnikowa wynosi około 200 kilometrów. Dzięki takiemu położeniu, spotykamy tu wszystkie strefy klimatyczne
królestwo garówotrzymamy bardzo gęsty płyn. Po ostudzeniu powinniśmy otrzymać bardzo gęstą „galaretę”. Można ja pokroić na kawałki, zawinąć w folię i schować do zamrażarki. Ja przelałam do torebek na kostki lodu i zamroziłam. Demi-glace jest podstawą do tworzenia sosów. Tak otrzymany demi-glace można przechowywać 2-3 miesiące w lodówce. zastawa
królestwo garówmetalowej miski, dodałam nasiona Chia razem z mlekiem, w którym się moczyły, wymieszałam rózgą, na końcu wlałam żelatynę i ponownie rozmieszałam. Miskę wstawiłam do zimnej wody z kostkami lodu i ostudziłam, często mieszając. Na końcu wlałam tą moją mieszankę do silikonowych foremek na muffinki i wstawiłam do lodówki na noc do stężenia. Następnego dnia wystarczyło wyłożyć Chia Cottę na talerzyk
Blondynka Gotujetego smaku koniecznie! Składniki : * pół ananasa świeżego bądź kilka plasterków tego z puszki * banan * gruszka * sok z połowy cytryny * szklanka lekko gazowanej wody mineralnej * opcjonalnie kostki lodu Przygotowanie : Wszystkie składniki przekładamy do blendera, mieszamy. Podajemy od razu
Magiczne Życie Martykroimy na mniejsze kawałki. Gruszki i daktyle miksujemy w blenderze z mlekiem, sokiem z cytryny i odrobiną cynamonu. Koktajl najsmaczniejszy jest dobrze schłodzony, można do niego wrzucić kilka kostek lodu. Rozlewamy koktajl gruszkowy do szklanek, podajemy z listkami mięty. The post Koktajl gruszkowy bez cukru appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięostateczności) – dokładnie wyszorowane zawijamy w folię aluminiową (wszystkie razem lub osobno – do wyboru) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 60 minut. Upieczone, hartujemy w wodzie z lodem, następnie je wyciągamy i zdejmujemy łupinki. Z b ulionu wyjmujemy warzywa, doprowadzamy go do wrzenia (jeżeli mamy gotowy, ale możemy też ugotować na wędzonych żeberkach). Ogórki kroimy na cienkie plasterki
mojewypiekiinietylkobulionie warzywnym. Poniżej podaję przepis na aromatyczny i mocny wywar, który przyda się jako baza do wielu dań. Warto przygotować go więcej i zamrozić np. w formie do kostek lodu. Nie stresuj się - jeżeli jesteś w posiadaniu dobrego, ekologicznego bulionu warzywnego, spokojnie możesz go użyć. Gęsta i sycąca, idealna na pusty żołądek po ciężkim i długim dniu w pracy. Składniki
Roślinna - blog wegańskiskładniki: 2 kiwi 1 banan 125 ml mleka opcjonalnie: 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny kostki lodu wykonanie: Owoce obieramy, kroimy na większe kawałki, rozdrabniamy blenderem, dodajemy mleko, miód, sok z cytryny i miksujemy na gładki napój
Domowy Smak Jedzeniaorzechy włoskie sos ze zredukowany octem balsamicznym Zagotować wodę w dużym garnku. od szparag odłamać końcówki. Wrzucić je do wrzątku. W naczyniu obok przygotować wodę z dużą ilością lodu. Kiedy
Polska Zupa