Dzień dobry! Zakupy warzywno-owocowo-mięsne robię zazwyczaj na Starym Kleparzu. Może nie mam tam blisko, bliżej mi do Placu Nowowiejskiego przy Lea, jednak nic nie
Pora coś zjeśćDzień dobry! Ciągle serwuję Wam pomidorowe propozycje, tym razem mała przerwa od przetworów, dzisiaj dla odmiany pyszna zupa. Kremowa, aromatyczna, z mnóstwem pomidorów. Doskonale rozgrzewa w
Pora coś zjeśćDzień dobry! Może mi nie uwierzycie, ale na zdjęciach widzicie galaretkę pomidorową, z najprawdziwszych czerwonych pomidorów! Jest to kolejna pomidorowa propozycja warta do zapakowania do słoika
Pora coś zjeśćDzień dobry! Pomidorowych przetworów ciąg dalszy. Jest zima, masz rosół z niedzieli i chcesz przygotować zupę pomidorową, tyle że sklepowe pomidory są obrzydliwe, bez smaku, bez
Pora coś zjeśćDzień dobry! Póki kwitną róże, koniecznie trzeba Wam pokazać ten przepis, a wstyd przyznać, że trochę o nim zapomniałam! Jak mogłam! Niedawno pokazywałam Wam przepis na
Pora coś zjeśćDzień dobry! Jak zauważyliście tydzień temu na Instagramie, kupiliśmy 18 kilogramów pomidorów... Szaleństwo prawda? Ale cena była dobra (1,40 zł za kilogram), więc czemu nie
Pora coś zjeśćprzeróżne: możemy je ubić mikserem, tłuczkiem do ziemniaków no i widelcem. Jeżeli chodzi o nasza dietę no to musimy w tej chwili przymknąć oko:) Składniki: 500g ziemniaków 1 duży por 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła 1 szklanka mleka sól i pieprz Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą i ugotować. Gotować 15-20 min. Po ugotowaniu(...)cedzić wodę. Pora starannie umyć i pokroić w cienkie paseczki wrzucić na rozgrzaną patelnię z oliwą i obsmażyć. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy obsmażonego pora, łyżkę masła, sól, pieprz i szklankę ciepłego mleka. Wszystkie te składniki starannie łączymy. Chodzi o kremową konsystencję ziemniaków, jednak wyczuwalnego pora. Smacznego
Niezły MłynekDzień dobry! Dzisiaj mamy dla Was trochę nietypowy wpis. Dlaczego nietypowy? Będziecie mogli ciut przeczytać o nas, o blogu, jak również zobaczyć trochę więcej naszych zdjęć
Pora coś zjeśćDzień dobry!Dość często bywam na Starym Kleparzu. Na jednym stoisku jakiś czas temu wypatrzyłam dość dojrzałe i lekko obite gruszki. Kupiłam je raz, do zjedzenia
Pora coś zjeśćDzień dobry! Już w zeszłym roku obiecałam sobie, że nie przegapię sezonu, kiedy kwitną róże i że koniecznie coś z nich przygotuję. Niecierpliwie czekałam na ten
Pora coś zjeśćDzień dobry! Przed Wami kolejna recenzja książki z wątkiem kulinarnym w ramach mojego cotygodniowego, środowego cyklu. Tym razem klasyk, książka Nigela Slatera pod tytułem "Tost
Pora coś zjeśćDzień dobry! Obecnie z powodu wprowadzenia w Rosji embargo na polskie owoce i warzywa trwa akcja jedzenia jabłek, jabłka są wszędzie - na blogach, w prasie, telewizji
Pora coś zjeśćDzień dobry! Dzisiaj chcielibyśmy zabrać Was w bardzo smakowitą podróż... podróż na Lubelszczyznę (chociaż tak właściwie to było pogranicze Lubelszczyzny) :-). Kiedy otworzyliśmy maila i zobaczyliśmy na
Pora coś zjeśćDzień dobry!Przy okazji wpisu z recenzją książki "Miłość jest jak toskański deser" widzieliście makaron z pesto, dzisiaj postanowiłam pokazać Wam ten przepis.Makaron z
Pora coś zjeśćDzień dobry! Nowy tydzień z chęcią zaczniecie czymś smacznym, prawda? Dlatego też dzisiaj przedstawiam Wam ciekawą sałatkę. Kolorowych kalafiorów szukałam bardzo długo w Krakowie. Z zazdrością
Pora coś zjeść