jasną. Wstawiamy do lodówki. W tym czasie rozpuszczamy 1 galaretkę ananasową w 3/4 szkl. wody. Studzimy. Ananasy kroimy na kawałki, blendujemy. Do zmiksowanych ananasów dodajemy wystudzoną galaretkę. Mus ananasowy wylewamy na warstwę jasnej kaszki. Chłodzimy w lodówce
Walijskie Pichceniesoku z cytryny (żeby nie ściemniały). Równie dobrze możemy wykorzystać brzoskwinie z puszki. Kawałki brzoskwiń blendujemy wraz z syropem brzoskwiniowym lub odrobiną soku brzoskwiniowego, jeśli używamy brzoskwiń z puszki. Mus przelewamy do shakera i uzupełniamy musującym winem w proporcji 1/4 zmiksowanych owoców i 3/4 wina. Nalewamy do wysokich kieliszków
Walijskie Pichceniechudego aromat waniliowy 5 łyżek stewii łyżeczka sody 100 gram gorzkiej czekolady o zawartości kakao nie mniej niż 70% płatki migdałów 2 łyżki mąki kokosowej Fasolę blenderujemy na gładki mus, dodajemy mąkę kokosową, mleko, kakao, 4 łyżki stewii, 4 jaja, cynamon, sodę i dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy twaróg z jajem, łyżką jogurtu naturalnego, łyżką stewii oraz aromatem
Mango Papajajakie było moje zdziwienie, kiedy mogłam rozkoszować się niebanalnym smakiem fenomenalnej kawy....A rzeczy, które są niebanalne i z efektem WOW to moje przeznaczenie! Więc tak. Miałam zamrożony mus malinowy, ale spokojnie można go zrobić ze świeżych malin. Maliny przecieramy przez sitko i ile malin tyle cukru i ucieramy. Dorzuciłam na to do szklanki jeszcze kilka sztuk mrożonych. Kruszony lód
Malinowe Pocałunkiości. Łososia kroimy w kostkę i wkładamy do blendera. Dolewamy śmietanę (partiami, w zależności od konsystencji). Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Miksujemy do momentu uzyskania delikatnego musu. Przekładamy do woreczka (ja używam woreczków strunowych Jana Niezbędnego) w którym wycinamy mały otwór i umieszczamy ozdobną tylkę. Sandacza kroimy na kawałki, układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
Malinowe Pocałunkispęcznieje i przekładamy do mleka ze śmietanką. Dokładnie mieszamy do rozpuszczenia się składników. Czekamy, aż zacznie się delikatnie zsiadać. Do tego momentu często ją mieszamy. Wylewamy na mus truskawkowy i wstawiamy do lodówki. Kiedy całość się zsiądzie ubijamy śmietanę 30% pod koniec ubijania dodając cukier waniliowy i cukier. Całość dekorujemy zgodnie z naszymi upodobaniami
Malinowe Pocałunkidosładzamy do smaku. Galaretki zalewamy szkl zimnej przegotowanej wody i odstawiamy na 10 min. Po tym czasie rozpuścić ją w kąpieli wodnej, lub mikrofali i dodać do truskawkowego musu. Serki przełożyć do miski dodać troszkę syropu różanego z płatkami i dobrze wymieszać. Żelatynę zalać 1/4 szkl wody i odstawić do napęcznienia. Po tym czasie rozpuść tak samo
Malinowe Pocałunkizaspokoić chęć na słodycze tak żeby nie musie obawia się o sylwetkę, a jednocześnie dostarczyć organizmowi wiele cennych składników? Najlepiej upiec ciasteczka owsiane, z dodatkiem suszonych owoców, ziaren, miodu i banana :) Te ciasteczka nie dość, że są bardzo smaczne i sycące (dzięki dużej zawartości błonnika), to dodatkowo znajdziemy w nich witaminy i składniki mineralne (witaminy B1, B6, E, cynk, żelazo
Taste Of My Daytakie kombinacje. Takie stresy trzeba rozładować. Więc dziś kopytka. Kopyta z sera i dyni, do tego polskie pesto i polska salsa. Szybko, łatwo i pysznie. Potrzebujemy: dwie szklanki musu z dyni 1 szalotka 3 ząbki czosnku ½ papryczki chilli bez pestek (żółta) 0,3 kg sera białego 1 opakowanie serka Arla Tapas lub India mąka orkiszowa jedno jajko sól i pieprz
ladykitchenciasto jest za gęste dolać wody. Dodać odrobinę kurkumy. Na ceramicznej patelni można smażyć bez użycia tłuszczu, ja tylko do pierwszego użyłam masła klarowanego, następne smażyłam już bez. Mus mango - banan: 2 mango banan Podane składniki miksujemy na gładką masę
chwile dla mniebidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Przepis: Dynię gotujemy (podczas gotowania nie dodawałyśmy żadnych składników) do miękkości. Następnie blendujemy do uzyskania jednolitego musu dyniowego, przyprawiamy go zgodnie z własnym upodobaniem (dodałyśmy wszystkie wymienione składniki, gdyż tym razem chciałyśmy uzyskać placuszki z kokosem - na słodko) i mieszamy do połączenia się komponentów. My użyłyśmy dużo większej
WeAreCrazyoliwek i smażymy naleśniki (z przepisu powinno wyjść 5-6 naleśników), po minucie z każdej strony. W kielichu blendera umieszczamy banana, daktyle i kakao. Całość dokładnie blenderujemy na gładki mus. Naleśniki smarujemy kremem czekoladowym. Przed podaniem możemy polać naleśniki syropem klonowym bądź miodem, ale myślę, że krem czekoladowy jest wystarczająco słodki
Mango Papajamasła - 5 żółtek - 110g ksylitolu lub cukru (gdy wolimy bardziej słodkie to 130g) Składniki bezy: - 2-3 białka - 100-150g drobnego cukru trzcinowego Dodatkowo: - 1-1,5kg musu jabłkowego - 1-1,5 łyżki mąki ziemniaczanej Mąkę, ksylitol, żółtka i zimne masło pokrojone na mniejsze kawałki siekamy nożem i zagniatamy energicznie kruche ciasto. Ja wysługuję się przy tym hakiem
Smaczne Zdrowetylko zdrowe, ale i smaczne. Nie przekona się ten, kto nie spróbuje. Zachęcam Was do przygotowania jaglanego kremu czekoladowego. Może on stanowić ciekawą alternatywę dla tradycyjnych musów czekoladowych, ale ... będzie znacznie mniej kaloryczny, przy tym bogaty w składniki odżywcze, czyli ZDROWY ! Ja zaczynam swą przygodę z jaglanką i już wiem, że będę często po nią sięgać ! Składniki: ( porcja
kolorowotorcikowobyć mrożone) 2 łyżki cukru 3 galaretki truskawkowe Wykonanie: Duże truskawki kroimy na ćwiartki , małe na pół. Wsypać d garnka, dodać cukier i gotować na małym ogniu . Gdy uzyskamy mus , dosypać galaretki , wymieszać i przestudzić. Przełożenie ciasta : ( zrobiłam odwrotnie ale według przepisu tak: ) Biszkopt ciemny - 1/2 masy budyniowej - wkładka serowa - 1/2 masy budyniowej - tężejąca masa owocowa - biszkopt jasny - polewa
Słodkości i nie tylko