Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 10 min, ilość porcji: ok. 12 Najpierw dokładnie myjemy truskawki i suszymy. Później wkładamy wszystkie składniki do blendera i miksujemy ze sobą. Mus gotowy :). ***** First, We must wash strawberry very well and dry them. Then, we put all the ingredients into a blender and mix them together. Mousse is ready
Projekty ze smakiembutter. We put chicken into a form and put in the preheated (200 degrees) oven. Bake his 40 minutes. Przepis na pieczone ziemniaki / Recipe for baked potatoes Przepis na mus ananasowy / Recipe for pineapple mousse
Projekty ze smakiembardzo zabiegany. W sumie nawet nie wiem dlaczego. Niby wstałam normalnie, ale na wszystko brakowało mi czasu. Na szczęście mimo tego pośpiechu zdążyłam zrobić pyszne śniadanko :) ~ Owsianka kokosowa z musem gruszkowo-cynamonowym i kokosowym serkiem twarogowym ~ Składniki: 40g płatków owsianych 10g wiórków kokosowych słodzidło gruszka cynamon + 100g serka twarogowego mleczny krem kokosowy (z Lidla) Płatki, wiórki, słodzidło zalewamy wrzątkiem
Kuchenny Skrawek Niebaciasto i dzielimy na 3 części. Każdy oddzielnie pieczemy przez ok. 20 min w 180st. C. 2. Jabłka trzemy na tarce o dużych oczkach i smażymy, aż powstanie mus. Pod koniec smażenia dodajemy cynamon i galaretki w proszku. Mieszamy i jeszcze przez chwilkę smażymy (ok.3min). 3. Składniki na masę orzechową gotujemy, często mieszając. 4. Pierwszy placek przykrywamy 1/2 masy jabłkowej
charlotte gotujeoczywiście muszą być to naleśniki z serem, a takie na drugi dzień przysmażone i podane ze śmiatanką i cukrem to już w ogóle bajka, chociaż ja lubię też z musem jabłkowym lub innym dżemem, wszystko zależy od dnia :) Składniki na ciasto: 2 szkl mąki 2 szkl mleka 1 jajko opcjonalnie cukier waniliowy Nadzienie : ser biały cukier cukier waniliowy
charlotte gotujeoleju 0,5 szklanki mleka 0,5 grapefruita 1 dojrzała gruszka Suche składniki mieszamy razem w misce. Wyciskamy sok z grapefruita. Gruszkę obieramy kroimy na kawałki i zgniatamy na mus (dojrzałe owoce można rozgnieść widelcem, twardsze trzeba zmiksować w blenderze). Gruszkę, sok z grapefruita, jajko, olej i mleko dodajemy do suchych składników i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę
CiastkozercyCytrynowe babeczki z żurawiną Uwielbiam żurawinę, w herbacie, na kanapkach i oczywiście w babeczkach. Babeczki można nadziewać dżemem żurawinowym, podawać z musem lub najprościej - dodać suszonej żurawiny do ciasta. Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 cytryna garść
Ciastkozercyspać o 1.30 nad ranem i wstałam też bardzo wcześnie. Więc jestem trochę zmęczona, szczególnie, że mam zabiegany dzień. Dlatego śniadanie musiało być duże i sycące :) ~ Kakaowa owsianka z musem bananowym, serkiem makowym, kalafiorem i cynamonem ~ Składniki: 40g płatków owsianych łyżeczka kakao słodzidło + 100g serka twarogowego łyżka masy makowej banan ~200g ugotowanego kalafiora Płatki zalewamy wrzątkiem, dodajemy słodzidło, kakao
Kuchenny Skrawek Niebamasło - mieszamy, aż masa połączy się w idealny krem. Odstawiamy do ostygnięcia. galaretka malinowa W garnuszku gotujemy maliny z cukrem ok 15 minut, aż do momentu konsystencji musu. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i łączymy z malinami, czekamy aż galaretka zgęstnieje. Na każdy placek układamy galaretkę i czekamy aż stężeje. Następnie krem dzielimy na dwie części
Niezły MłynekDodajemy startą na dużych oczkach cukinię, zblendowane liście szpinaku, słodzidło, cynamon i gotujemy jeszcze 5 minut. Całość przekładamy do miseczki. Serek mieszamy z masą makową, a żurawinę blendujemy na mus. Dodatki umieszczamy w miseczce i posypujemy ostropestem
Kuchenny Skrawek NiebaPozostawiamy na ok. 15 min. Do garnka na parze wkładamy rybę, fasolkę oczyszczona i pokrojoną w talarki marchewkę, pokrojone pora. wszystko gotujemy 20 min. Z marchewki i pora robię mus warzywny i dodaje do ryby. Można odrobinę posolić, ale to już kwestia smaku. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej
W kuchennym oknie EwySzaro, ponuro, bez słońca... chcę kolorów, chcę życia! Dlatego dziś kolorowe, pyszne śniadanko z chlorofilem, bez dodatku cukru, ale mimo wszystko słodkie :) ~ Płatki owsiane z musem szpinakowo-bananowym, kiwi i serkiem twarogowym ~ Składniki: 30g płatków owsianych mocno dojrzały banan ~100g szpinaku + 100g serka twarogowego, kiwi Płatki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do napęcznienia. Szpinak i banana miksujemy i przekładamy
Kuchenny Skrawek Niebakostkę. Wrzucić do rondelka, dodać cukier i przyprawę. Prażyć na średnim ogniu, często mieszając, aż jabłka się rozpadną. Dodać puree z dyni i chwilę jeszcze podprażyć całość. Gorący mus przełożyć do słoika, zakręcić zakrętką i odwrócić do góry dnem, ewentualnie pasteryzować. Przechowywać w lodówce
wyzwania kuchennedodać - nic ująć... no może jedynie to, że chyba wszyscy uwielbiamy placki ziemniaczane :) Wariacji z plackami ziemniaczanymi jest wiele: są zjadane z gulaszem, i ze śmietaną, po węgiersku, z musem jabłkowym i białym serem.. U mnie w domu jada się je w "dziewiczej postaci" tzn. posypane jedynie niewielką ilością cukru... bo tak lubimy najbardziej :) Składniki: 1kg ziemniaków
Walijskie Pichceniecukier i miksujemy tak długo, aż cukier nie będzie wyczuwalny. Równie dobrze możemy cukier zastąpić cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku, lekko studzimy i mieszamy z truskawkowym musem. Śmietanę ubijamy na sztywno i mieszamy z truskawkami. Nakładamy do pucharków i wkładamy do lodówki na ok 1h. Przed podaniem dekorujemy pozostawionymi truskawkami i ewentualnie kleksem śmietany. Smacznego
Walijskie Pichcenie