mus - 6353 przepisów (strona:341/424)

Gazpacho (pomidorowy chłodnik) 83

Gazpacho to tradycyjny, andaluzyjski chłodnik przygotowywany na bazie dojrzałych pomidorów, z dodatkiem papryki, ogórka, oliwy i octu oraz, opcjonalnie, cebuli i czosnku.  Składniki:około

Bon Appetit Małgorzaty
Sorbet z mango i kiwi aromatyzowany miętą 145

cytryny gotujemy przez kilka minut, aż zredukuje się o 1/4. Odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie obieramy mango i kiwi kroimy w drobniejsze kawałki i miksujemy wraz miętą na mus. Zmiksowane owoce mieszamy z syropem. Teraz próbujemy poziom słodkości. Jeśli jest za słodkie dolewamy sok z cytryny.  Gotowy sorbet wlewamy plastikowego  naczynia i wstawiamy do zamrażarki. Należy

Bon Appetit Małgorzaty
Deser truskawkowo-bananowy z kaszą manną 213

miksujemy. W osobnym naczyniu miksujemy banany z sokiem z cytryny.3. Herbatniki kruszymy. Wsypujemy na dno szklaneczek. Układamy warstwę kaszy, na to warstwa truskawek, potem znów kasza i na koniec mus bananowy. Całość posypujemy tartą czekoladą.4. Deser stawaimy do schłodzenia.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Muffinki z musli 179

Ekspresowe muffinki z płatkami musli smakują wyjątkowo dobrze.Składniki:Suche:1 szklanka mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru2 szklanki musliMokre:2 jajka1 szklanka mleka6

Kuchnia domowa Ani
Wyjątkowe torty na Święta Bożego Narodzenia! 399

Jest w smaku bardzo subtelne, dodatek mięty sprawia że jest lekkie i niesamowicie odświeżające. Dla prawdziwych koneserów i łasuchów ;-)przepis KLIKCzekoladowy tort z brzoskwiniamiCzekoladowy tort z kremem śmietankowym, brzoskwiniami, musem czekoladowym i pokruszonymi cukierkami czekoladowymi ;-) Najlepszy na poprawę nastroju! ;-)PRZEPIS KLIKCaramel Brownie TowerCiasto inspirowane słodkością podawaną w Coffee Heaven tj. Caramel Brownie Tower. Nie chciałam stworzyć kopii tego ciasta

SMYKWKUCHNI
Najprostszy na świecie jabłecznik 195

się tym przepisem z Wami i gwarantuję, że każdy da sobie z nim radę.Składniki (na okrągłą blachę średnicy 24 cm):1 kg jabłek (lub ok. 800 g gotowego musu)1 szklanka mąki pszennej1 szklanka cukru1 szklanka kaszki manny1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2/3 kostki margaryny lub masła (170 g)cynamonPrzygotowanie:Margarynę lub masło przed przystąpieniem do przygotowywania ciasta wkładamy

Zakręcony Widelec
Lody malinowe 160

Przygotowanie24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcjąMaliny opłukać, zmiksować, przetrzeć przez sitko. Mleko lekko podgrzać, rozpuścić w nim cukier i ksylitol. Mus malinowy zmiksować ze śmietanką i mlekiem. Wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny – u mnie stał przez całą noc. Dalej postępujemy zgodnie z instrukcją naszej maszynki

Stare Gary
Lody porzeczkowe 169

Przygotowanie24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcjąPorzeczki opłukać, zmiksować, przetrzeć przez sitko. Mleko lekko podgrzać, rozpuścić w nim cukier i ksylitol. Mus porzeczkowy zmiksować ze śmietanką i mlekiem. Wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny – u mnie stał przez całą noc.Dalej postępujemy zgodnie z instrukcją naszej maszynki

Stare Gary
Lody z malinami i mango 156

miałam 30%)200 ml mlekaPrzygotowanie24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcjąMaliny opłukać, zmiksować, przetrzeć przez sitko. Obrać mango, miąższ zmiksować blenderem. Mus malinowy i mango wymieszać ze śmietanką i mlekiem. Wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny – najlepiej na  całą noc.Dalej postępujemy zgodnie z instrukcją naszej maszynki

Stare Gary
Sałatka Caprese w nowej odsłonie 1438

smakiem, wszystkim znana- włoska sałatka Caprese, tylko w innej i bardzo ciekawej formie, czyli zamiast plastrów mozzarelli przełożonej pomidorami oraz bazylią jest zmiksowana mozzarella, kolejno pomidorowa warstwa oraz bazyliowy mus zwieńczający górę.Mimo, że w złej kolejności, to jednak kolory włoskiej flagi są :)I tylko nie zapomnijcie o chrupiącej bagietce! ;)Przepis podpatrzony z programu 'Blog kulinarny Angie'- rodzice swoich córeczek

Kraina Miodem Płynąca
Sernik orzechowo- pomarańczowy i blender marki Sencor 311

ergonomiczny uchwyt i przycisk zasilania z  podświetleniem, który mi się bardzo podoba:).  Końcówka nasadki miksującej jest ze stali nierdzewnej, dzięki czemu możemy miksować gorące potrawy. Zupa mus to nie będzie już żaden problem. Każdy z pojemników zaopatrzony jest również w pokrywkę, co także uważam za duży plus. Podsumowując: Polecam blender i zapraszam na sernik.   Składniki

Mała Cukierenka
Placki ziemniaczane 161

zloty kolor.Podawac ze smietana lub jogurtem posypane cukrem.Ten wariant to moj ulubiony.Choc niektorzy uwazaja,ze cukier i cebula sie wykluczaja smakowo.Moze,ale nie w plackach ziemniaczanych.Swietne sa rowniez z musem jablkowym.Wariant wytrawny z sosem pieczarkowym,czy grzybowym tez znajdzie wielu amatorow.Uwagi:najsmaczniejsze placki,to te z mocno chrupiacym brzegiem.By takie placki upiec nalezy spelnic kilka warunkow.Ciasto na placki rozkladamy cienka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dorsz w kokosowej panierce a`la Tarzan 137

znakomita,o lagodnym smaku,delikatnym bialym,listkowanym,soczystym miesie,doskonale harmonizujacym z wiekszoscia przypraw,mozna ja  przyrzadzic na wiele sposobow.I choc swietnie nadaje sie do zapiekania, na krokiety,musy kotlety najchetniej i najczesciej jednak jemy dorsza panierowanego w bulce tartej.Bulka tarta tez stwarza wiele mozliwosci i kombinacji smakowych.Jesli przeszkadza nam tranowy posmak i zapach morskiej ryby wystarczy bulke tarte

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Koktajl truskawkowy -Truskawka & Mięta & Kardamon 104

Teraz,gdy importowane truskawki zastapily rodzime-pachnace i aromatyczne mozemy poszalec.Nie dosc,ze pyszne to i bardzo zdrowe.Wiecej przeczytasz tutaj:klik.Niestety nie mozna sie najesc nimi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ziołowy sos beszamelowy-prawie wszystko o beszamelu 207

beszamel moze byc podstawa kolejnych sosow.sos chrzanowy-do sosu beszamelowego dodj lyzke chrzanu.Swietny do gotowanych miessos curry- do sosu dodac lyzke wiorkow kokosowych,lyzke curry i lyzke musu jablkowego.Rozrzedzic slodka smietanka.Pasuje do kurczaka,ryb i ryzusos musztardowy-do sosu podstawowego dodac 1 lyzke musztardy.Podprawic maslem.Podawac do ryb i jajek na twardo i wkoszulkachsos mornay-do sosu beszamelowego dodac czubata lyzke

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania