Sernik na zimno przygotowany na spodzie gofrowym, z masą serową z serków homogenizowanych waniliowych oraz naturalnych i musem truskawkowym na wierzchu. Masę serową można również wykonać z samych serków homogenizowanych waniliowych, jeśli lubicie dość słodkie desery. Dla mnie taka masa jest zbyt słodka, dlatego mieszam serki waniliowe z naturalnymi. Masa serowa oprócz serków homogenizowanych zawiera jeszcze galaretki cytrynowe, które również(...)lodówki, do momentu całkowitego stężenia. Mus truskawkowy: Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Przekładamy do wysokiego naczynia i blendujemy na głaski mus. Mus przelewamy do rondelka i podgrzewamy. Gorący mus zdejmujemy z ognia i rozpuszczamy w nim galaretki truskawkowe. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy. Zimny, lekko tężejący mus truskawkowy wylewamy na stężałą masę serową. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przechowujemy
Kuchnia MagdaLenySernik na zimno przygotowany na spodzie gofrowym, z masą serową z serków homogenizowanych waniliowych oraz naturalnych i musem truskawkowym na wierzchu. Masę serową można również wykonać z samych serków homogenizowanych waniliowych, jeśli lubicie dość słodkie desery. Dla mnie taka masa jest zbyt słodka, dlatego mieszam serki waniliowe z naturalnymi. Masa serowa oprócz serków homogenizowanych zawiera jeszcze galaretki cytrynowe, które również(...)lodówki, do momentu całkowitego stężenia. Mus truskawkowy: Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Przekładamy do wysokiego naczynia i blendujemy na głaski mus. Mus przelewamy do rondelka i podgrzewamy. Gorący mus zdejmujemy z ognia i rozpuszczamy w nim galaretki truskawkowe. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy. Zimny, lekko tężejący mus truskawkowy wylewamy na stężałą masę serową. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przechowujemy
Kuchnia MagdaLenyCzas czytania: 3 min Dziś tarta z musem truskawkowym na spodzie z kruchego ciasta wypełniona pysznym(...)delikatnym musem. Lekka typowo wiosenna tarta intensywnie truskawkowa wzbogacona o kremową konsystencję serka mascarpone. Pamiętajcie, że sezon truskawkowy nie trwa zbyt długo, trzeba więc korzystać z nich, póki są świeże i pachnące. Deser ten nie jest skomplikowany, raczej powiedziałabym, że należy do bardzo prostych. Przygotowanie polega na zrobieniu kruchego ciasta i prostego musu. Przygotowanie musu sprowadza się do zmiksowania składników
SprawdzonaKuchnia.plDzisiaj prezentujemy Wam kolejny przepis na lekki i pyszny zimny deser z truskawkami. Tym razem jest to jogurtowiec z musem truskawkowym , który przygotowaliśmy w ten weekend. Ponieważ mieliśmy trochę wolnego czasu, zrobiliśmy pięknie wyglądającą, ale nieco czasochłonną wersję tego ciasta jogurtowego. Oprócz jogurtów greckich, użyliśmy również galaretek truskawkowych, którymi nasączyliśmy biszkopty, zrobiliśmy z nich czerwony pasek na masie jogurtowej oraz(...)musu truskawkowego. W efekcie nasz jogurtowiec na zimno z truskawkami zamienionymi w mus, prezentował się ciekawie i smakował wyśmienicie. Składniki na jogurtowiec z musem trukawkowym 800 g jogurtu typu greckiego lub bałkańskiego 20 g żelatyny 250 ml śmietanki kremówki (36%) 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki truskawkowe 400 g truskawek 3 łyżki cukru 100 g okrągłych biszkoptów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
niecodziennikparycukier całkowicie się rozpuści. Zagotować, zestawić z ognia i zmiksować blenderem na gładki mus. Do gorącego musu dodać napęczniałą żelatynę, wymieszać do dokładnego jej rozpuszczenia. Odstawić do całkowitego wystudzenia ( do temperatury pokojowej ). Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Do ubitej śmietanki dodać wystudzony truskawkowy mus i delikatnie wymieszać rózgą kuchenną, do dokładnego połączenia. Mus wstawić do lodówki, aby zaczął(...)wyrównać. Jeżeli mus jest jeszcze dość rzadki, wstawić na chwilę do lodówki, aby bardziej stężał i dopiero na taki mus położyć nasączony wcześniej pozostałym ponczem drugi blat biszkoptu, lekko docisnąć. Wstawić do lodówki na czas przygotowywania polewy. Polewa: Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, tylko do jej pokrycia i odstawić na kilka minut do napęcznienia. Dżem truskawkowy mocno podgrzać
Opowieści z piekarnikaProsty Tort Truskawkowy Bez Pieczenia Na Zimno – W Małej Cukierence nowa pychotka na sezon truskawkowy :). Uwielbiam takie torciki! Zapraszam na pyszny tort z dużą ilością owoców bez pieczenia, na biszkoptach z musem truskawkowym. Jest nie za słodki, trochę waniliowy, orzeźwiający i wygląda fantastycznie. Uważam, że w przygotowaniu nie jest trudny, nikt nie powinien mieć z nim problemu. Bardzo polecam! Proszę(...)bardzo sztywno, tak na 3/4. Dodać jogurt i wymieszać szpatułką, patrz FILM . 6. Następnie do rozpuszczonej żelatyny dodać około 1/3 musu truskawkowego, wymieszać i pozostały mus wlać do kremu. Krem z musem truskawkowym wymieszać szpatułką, patrz FILM . Do kremu dodać rozmieszaną żelatynę z musem truskawkowy i znów dokładnie wymieszać szpatułką (powstanie dość rzadki krem). Krem wstawić do lodówki na około
Mała Cukierenkawindow.adsbygoogle || []).push({}); Deser Oreo z musem truskawkowym – Składniki: 3 małe paczuszki Oreo (każda po 44g) – razem 132g 1 jogurt typu greckiego – 400g 2 czubate łyżki cukru pudru 300 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 200 ml wrzątku opcjonalnie: bita śmietana, całe truskawki do ozdoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deser Oreo z musem truskawkowym – Wykonanie: Galaretkę truskawkową rozpuścić(...)pomocą blendera na jednolitą masę. Dodać galaretkę i wymieszać. Wstawić do lodówki do czasu aż mus zacznie delikatnie tężeć. Przygotować 3 szklanki: na dnie każdej poukładać pokruszone ciasteczka, na to jogurt wymieszany z cukrem pudrem, a na sam koniec wylać tężejący mus truskawkowy (deser schłodzić w lodówce, by mus bardziej stężał). Wierzch opcjonalnie ozdobić bitą śmietaną i kawałkami truskawek. Smacznego
Kulinarne Przebojeuwiodło każdego kto tylko go spróbował. Ciężkie, czekoladowe brownie w zestawieniu z masą serową to połączenie idealne, które zawsze sprawdzi się świetnie. Do tego orzeźwiający i lekki mus truskawkowy.. Obłęd. Do musu można wykorzystać również truskawki mrożone. Składniki (na tortownicę o średnicy 24-26 cm): Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Spód brownie: 150 gram masła 150 gram(...)czekolady 2 jajka 1/2 szklanki cukru 100 gram mąki pszennej Masa serowa: 600 gram zmielonego twarogu 150 gram mascarpone 100 gram budyniu waniliowego (proszek) 1/2 szklanki cukru 2 jajka Mus truskawkowy: 1 galaretka truskawkowa 300 gram truskawek (świeżych lub mrożonych) 100 gram jogurtu greckiego 2 łyżki wody różanej* świeże truskawki do dekoracji Mus truskawkowy Galaretkę rozpuszczam w 350 ml gorącej
Mango Papajatruskawki. Tortownicę wstawić do lodówki aby masa lekko stężała. Pozostałą masę serową odstawić na szafkę. W międzyczasie przygotować truskawkowy mus. Truskawki zmiksować na mus za pomocą rozdrabniacza lub blendera. Następnie zmiksowane truskawki dokładnie wymieszać z przygotowaną wcześniej przestudzoną galaretką truskawkową. Gdy masa serowo-chałwowa(...)lekko stężeje wylać na nią połowę musu truskawkowego. Tortownicę ponownie wstawić do lodówki aby mus lekko stężał. Potem gdy mus steżeje wyłożyć resztę masy serowo-chałwowej i ładnie wyrównać Znowu odstawić do lodówki do lekkiego stężenia. I na koniec na wierzch wylać pozostały mus truskawkowy. Całość odstawić na kilka godzin do lodówki aby dobrze stężało
Monia miesza i gotujeadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawkowa kostka , czyli trójkolorowe ciasto z musem truskawkowym, truskawkową pianką i ciemnym biszkoptem ;) Inspiracja pochodzi z gazetki Gotuj Krok po Kroku Styczeń 1/2016. Truskawkowa kostka – Składniki: Składniki na biszkopt: 3 czubate łyżki mąki 1 czubata łyżka kakao gorzkiego pół łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 2 łyżki oleju 4 łyżki cukru szczypta soli Składniki na piankę(...)300ml śmietany kremówki 30% lub 36% 1 opakowanie galaretki truskawkowej Składniki na mus truskawkowy: 350g mrożonych truskawek 1 opakowanie galaretki truskawkowej 1 czubata łyżka cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawkowa kostka – Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli. Następnie dodać cukier i miksować do połączenia składników. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia
Kulinarne PrzebojeDelikatny mus truskawkowo-czekoladowy z nadzieniem truskawkowym w polewie o wyrazistym smaku kawy, czekolady i whisky. Składniki: (na 2 porcje) Mus truskawkowy: 170 ml śmietany 30 % 1 łyżeczka cukru pudru 3/4 łyżki żelatyny na 3/4 łyżki wody 150-200 g truskawek Mus czekoladowy: 200 ml śmietany kremówki 30% pół łyżeczki cukru pudru 1,5 łyżki żelatyny na 1,5 łyżki(...)rozpuszczenia żelatyny, 2 miseczki garnuszki do kąpieli wodnej szpatułka do mieszania blender bądź blender ręczny opcjonalnie widelec mikser 2 filiżanki- bądź specjalne pół okrągłe foremki do deserów. Przygotowanie: Mus truskawkowy: 1. Śmietankę ubić na sztywno dodać łyżeczkę cukru pudru 2. Truskawki + truskawki z nadzienia zblendować na gładki masę. Odłożyć na bok 4-6 łyżeczek do nadzienia. 3. Resztę
KreatywnePinyTruskawki umyj zimną wodą, osusz ręcznikiem papierowym i usuń szypułki. 4 truskaweczki pozostaw w całości do dekoracji deserów, natomiast resztę zblenduj z 1 łyżką cukru pudru na gładki mus. Mus truskawkowy ułóż jako kolejną warstwę deseru. Teraz ponownie kolej na maczane w kawie z likierem biszkopty oraz resztkę kremu z ubitej śmietanki i mascarpone. Na wierzch deseru ułóż pionowo(...)u0144 szypu\u0142ki. 4 truskaweczki pozostaw w ca\u0142o\u015bci do dekoracji deser\u00f3w, natomiast reszt\u0119 zblenduj z 1 \u0142y\u017ck\u0105 cukru pudru na g\u0142adki mus. Mus truskawkowy u\u0142\u00f3\u017c jako kolejn\u0105 warstw\u0119 deseru.","text":"Truskawki umyj zimn\u0105 wod\u0105, osusz r\u0119cznikiem papierowym i usu\u0144 szypu\u0142ki. 4 truskaweczki pozostaw
ProstePesto.plPianka truskawkowa: 2 galaretki truskawkowe 1 l śmietany tortowej 30% Dwie galaretki rozpuszczamy 2 dwóch szklankach wody i studzimy. Śmietanę ubijamy i delikatnie łączymy z tężejącą galaretką. Mus truskawkowy: 1 galaretka truskawkowa 250 ml musu truskawkowego Do musu truskawkowego dodajemy rozpuszczoną galaretkę w pół szklanki gorącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Na upieczony biszkopt nakładamy truskawkową piankę(...)mus truskawkowy. Smacznego
Pyszności SłodkościRozpływające się w ustach, puszyste, z delikatnym kremem karpatkowym i musem truskawkowym ciasto. Jest przepyszne. Zimowe przypomnienie lata. Nic więcej nie napiszę. Po prostu spróbujcie! 'biszkopt z masą karpatkową i musem truskawkowym' Składniki: * biszkopt: - 6 jajek - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 6 łyżek mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia * krem karpatkowy: - 3 budynie waniliowe - 1 l mleka(...)łyżek cukru (jeśli budyń wymaga) - 200g miękkiego masła * mus truskawkowy: - 500g mrożonych truskawek - 3 łyżki żelatyny - 1/3 szklanki wrzątku Białka ubić na sztywno. Następnie, ciągle miksując, dodawać cukier. Utrzeć do uzyskania gładkiej masy (cukier musi się rozpuścić). Następnie dodać pojedynczo żółtka, oraz przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wysypać bułką
CookYourselfprzynajmniej w niedzielę do kawy musi być u mnie jakieś ciasto. Od kawałeczka słodkich kalorii nic się przecież nie stanie ;) Tym razem upiekłam kruchą tartę z kremem i musem truskawkowym. Doskonałe kruche ciasto z kremowym nadzieniem i do tego mus truskawkowy tworzą połączenie idealne. Jest to pyszny deser do letniej popołudniowej kawy. Nie bójcie się dodatku bazylii w musie(...)papierem do pieczenia i wysyp np. ryż, groch i piecz 10 minut w 190 stopniach. Po tym czasie usuń ryż i papier i piecz kolejne 10 minut. Ciasto ostudzić. Mus truskawkowy: truskawki umyć, oczyścić i pokroić. Przełożyć do rondelka, podlać 2 łyżkami wody, dodać cukier i gotować na małym ogniu ok 5-10 minut aż puszczą sok i będą miękkie
Smakołyki Asi