Torcik bez pieczenia z truskawkami i musem truskawkowym – Dzisiaj nowy, pyszny torcik z truskawkami bez pieczenia. Jest bardzo smaczny, kremowy, troszkę waniliowy, z dużą ilością truskawek, pięknie wygląda. Nie jest trudny w przygotowaniu. Będzie idealny na upały. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Torcik bez pieczenia z truskawkami i musem truskawkowym Składniki: Spód: 150g herbatników 90g roztopionego, ostudzonego masła 1 łyżeczka kakao bez cukru Krem: 250g serka mascarpone 150g naturalnego jogurtu 200ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 70g cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią 15g żelatyny + 130ml wody 250g truskawek na mus umytych, bez szypułek około 400g całych truskawek, bez szypułek do ułożenia
Mała CukierenkaSezon truskawkowy trwa na całego, postanowiłam truskawki wykorzystać do lekkiego deseru jogurtowego. Jogurtowa Panna Cotta z musem truskawkowym i siekaną czekoladą na kruchym spodzie jest delikatna, lekka i nieco mniej kaloryczna od klasycznego deseru panna cotta przygotowanego tylko na słodkiej śmietance. Deser polałam musem przygotowanym z miksowanych truskawek z odrobiną cukru pudru i octu balsamicznego, połączenie wszystkich tych składników powoduje(...)Jogurtowa Panna Cotta jest bardzo smaczna! Ten mus truskawkowy uwielbiam i mogę go jeść łyżeczką. Przygotowywałam już kilka deserów w tym stylu: Panna Cotta klasyczna panna cotta na mleczku kokosowym. Panna cotta na kefirze z syropem pomarańczowym Jogurtowa Panna Cotta z musem truskawkowym ma gładką i aksamitną konsystencję. Przepis na 4 porcje. 200 ml jogurtu greckiego 100 ml śmietanki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmojprzepisna.pl | Deser truskawkowo-kokosowy bez pieczenia Deserek nafaszerowany truskawkami, w postaci musu truskawkowego, na spodzie z ciasteczek maślanych, ze świetną warstwą kokosową. Pyszniutki, prosty, efektowny i lekki. Jeżeli chcecie aby deser był w 100 % bezmleczny upieczcie biszkopt, zamiast spodu ciasteczkowego. Pomysł autorski. Składniki na tortownicę 24 cm: Spód: 200 g maślanych ciasteczek lub innych 40 g roztopionego masła Spód tortownicy(...)masło wymieszać. Można też wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmielić na mokry proszek. Ciasteczka z masłem mają mieć konsystencję mokrego piasku. Tortownicę z ciasteczkowym spodem schować do lodówki. Mus truskawkowy: 2 galaretki truskawkowe 1/3 szklanki wrzątku 1 kg umytych i odszypułkowanych truskawek Truskawki zmielić blenderem na gładki mus. We wrzątku rozpuścić galaretki. 1/4 musu przelać do garnuszka, podgrzawać
moj przepis namniejsze kawałki. Przekładamy do wysokiego naczynia lub miski i blendujemy. Jeżeli truskawki są mało słodkie, dodajemy łyżkę ksylitolu. Laskę wanilii kroimy wzdłuż i małym nożem wydrążamy nasionka. Do musu truskawkowego dodajemy nasiona chia oraz wanilię i mieszamy. Mleczko kokosowe przekładamy do wysokiego naczynia i ubijamy na puszystą masę. Można dodać 1 łyżkę ksylitolu. Musem truskawkowym i masą kokosową napełniamy foremki(...)lodów lub pucharki. Do foremek najpierw nakładamy masę kokosową, a następnie mus truskawkowy. Jeżeli lody będą podawane w pucharkach, należy trzymając w jednym ręku naczynie z musem truskawkowym, a w drugim masę kokosową, jednocześnie napełnić pucharki. Najlepsze są do tego naczynia z dziubkami. Gotowe lody wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin. Lody kokosowo-truskawkowe podajemy jako deser. Poniżej trochę
My Chcemy Jeśćmniejsze kawałki. Przekładamy do wysokiego naczynia lub miski i blendujemy. Jeżeli truskawki są mało słodkie, dodajemy łyżkę ksylitolu. Laskę wanilii kroimy wzdłuż i małym nożem wydrążamy nasionka. Do musu truskawkowego dodajemy nasiona chia oraz wanilię i mieszamy. Mleczko kokosowe przekładamy do wysokiego naczynia i ubijamy na puszystą masę. Można dodać 1 łyżkę ksylitolu. Musem truskawkowym i masą kokosową napełniamy foremki(...)lodów lub pucharki. Do foremek najpierw nakładamy masę kokosową, a następnie mus truskawkowy. Jeżeli lody będą podawane w pucharkach, należy trzymając w jednym ręku naczynie z musem truskawkowym, a w drugim masę kokosową, jednocześnie napełnić pucharki. Najlepsze są do tego naczynia z dziubkami. Gotowe lody wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin. Lody kokosowo-truskawkowe podajemy jako deser. Magnez, potas
My Chcemy Jeśćmleka (64 g proszku) 3 szklanki zimnego mleka 3 łyżki zwykłego cukru 1 kostka miękkiego masła (200 g) masa truskawkowa 2 galaretki, np. o smaku malinowym 1 l musu truskawkowego (zmiksowanych truskawek, np. mrożonych) Biszkopt Piekarnik rozgrzać do 180ºC. W międzyczasie białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę dodając szczyptę soli, pod sam koniec dodać stopniowo zwykły cukier(...)połączą się ze sobą i powstanie jasny krem. Na upieczony biszkopt wylać krem budyniowy. Ciasto wstawić do lodówki, aby masa budyniowa stężeje. Masa truskawkowa Na sam koniec przygotować warstwę truskawkową. Mus truskawkowy przelać do garnka i podgrzać. Gdy będzie bardzo gorący to wsypać proszek z galaretek. Całość już nie gotować i bardzo dokładnie wymieszać. Gdy mus truskawkowy zacznie lekko tężeć
UgotowaćUwielbiam owocowe desery w pucharkach. Nie tylko cieszą smakiem, ale też wyglądem. Zapraszam na pyszny truskawkowy mus z ricottą i borówkami. Deser jest prosty w przygotowaniu i efektowny w wyglądzie. Piękne połączenie czerwonej warstwy truskawek i białej pianki z ricotty zwieńczone borówkami. Czyż ten pucharek nie wygląda apetycznie? Nic tylko się zajadać. Truskawkowy mus z ricottą i borówkami(...)Truskawki myjemy i wkładamy do misy blendera. W zależności od słodkości owoców dodajemy cukier - u mnie około 3/4 łyżki. Miksujemy na mus. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i wlewamy do truskawkowego musu, znów chwilę miksujemy. Tak przygotowany mus przelewamy do szklanek lub pucharka i wstawiamy do lodówki w celu lekkiego stężenia. Ricottę miksujemy z cukrem (u mnie 4 łyżeczki) i jogurtem
Słodkie okruszkirosną pyszne ekologiczne truskawki,dlatego też ostatnio bardzo często sięgam po świeże truskawki,które wykorzystuję w mojej kuchni. Dzisiaj podzielę się z Wami pysznym przepisem na pudding chia z musem truskawkowym,który jest po prostu znakomity! Pudding dosłodziłam syropem klonowym,który przywiozłam z Kanady,natomiast Ty możesz wykorzystać np syrop z agawy lub syrop daktylowy. Składniki na pudding(...)później. Truskawki pozbawiam szypułek ,wrzucam do kielicha blendera,wlewam syrop klonowy i miksuję na gładki mus. Tak przygotowany mus przelewam do małych słoiczków,wkładam do lodówki i czekam, aż pudding będzie gotowy. Gotowy pudding przekładam do słoiczków ,na wierzch polewam musem truskawkowym i dekoruję ulubionymi owocami. Artykuł Pudding chia z musem truskawkowym pochodzi z serwisu Kukułeczki
Kukuleczkinich tego oto biszkopta. Jest przepyszny. A jeśli nie macie własnych truskawek mrożonych, można je bez problemu kupić w większości sklepów o każdej porze roku. Masa śmietankowa i mus truskawkowy rozpływają się w ustach. Z pewnością goście to docenią. Spróbujcie! -TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: powyżej(...)ILOŚĆ PORCJI: ok. 15 Biszkopt z musem truskawkowym BISZKOPT 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2 opakowanie śmietan fix MUS TRUSKAWKOWY 450 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 500 ml wody BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal miksować
Gotuję Testujęśmietany kremówki 30 % 1/2 szklanki musu truskawkowego 1 łyżka cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny krem ciemny: 1/2 szklanki śmietany kremówki 30% 1 szklanka musu truskawkowego 1 galaretka truskawkowa pozostałe: 20 dkg truskawek 1/2 galaretki truskawkowej 70 g czekolady gorzkiej 40 % Biszkopt: Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki. Do miski wbijam białka, i ubijam na sztywno. Dodaję stopniowo cukier i dalej ubijam(...)wody zimnej i rozpuszczam w mikrofalówce. Jak lekko przestygnie ale będzie jeszcze płynna dodaję do niej dwie łyżki śmietany i mieszam. Wlewam do śmietany pozostałej cały czas miksując, wlewam mus truskawkowy. Wstawiam do lodówki aż lekko stężeje. Krem ciemny: Galaretkę rozpuszczam w 1/2 szklance gorącej wody. Śmietanę ubijam na sztywno, dodaję mus truskawkowy. Do letniej galaretki płynnej dodaje dwie łyżki
wesoła kuchniaRodzinka zażyczyła sobie roladę. Akurat nie miałam żadnej śmietanki na krem ale z zamrażaki wyjęłam truskawki więc postanowiłam ją nadziać musem truskawkowym. Roladka wyszła pyszna, nie za słodka i pięknie pachnąca truskawkami. Tylko taka mała roladka dla moich łasuchów to za mało bo zniknęła zaraz ja zrobiłam zdjęcie. składniki: rolada 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej(...)szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia mus truskawkowy 350 g truskawek mrożonych lub świeżych 1 galaretka truskawkowa Przygotować ciasto na roladę. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ubite białka. Dużą blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem
Monia miesza i gotujemasła Ciasteczka zmiksuj na proszek w kielichu blendera, następnie dodaj masło i wymieszaj z ciastkami. Do każdej szklanki nałóż po 2-3 łyżki ciasteczkowej masy i lekko ubij łyżeczką. Mus truskawkowy: 350 g umytych i obranych truskawek 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Truskawki zmiksuj z cukrem na mus. Żelatynę zalej 2 łyżkami zimnej wody i odstaw do napęcznienia(...)rozpuść ją w nim. Do jogurtu wsyp cukier puder i dokładnie wymieszaj. Następnie podziel go na 2 równe części . Do jednej dodaj skórkę z cytryny, a do drugiej mus truskawkowy. Połowę żelatyny wlej do części truskawkowej, wymieszaj i szybko rozdziel pomiędzy szklanki. Masa powinna momentalnie się zsiąść. Jeżeli tak się stanie, możesz od razu wlać tężejący mus truskawkowy. Następnie
Food SquareDziś opowiem Wam bajkę i to nie byle jaką bajkę. W tej bajce delikatny biszkopt spotyka mus truskawkowy, który romansuje z kremem karpatkowym, a zazdrosne biszkopciki próbują ich rozdzielić, ale pojawia się czekolada i zgrabnie oblewa całość. :) Biszkopt: 4 jajka 130 g cukru 90 g mąki 40 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek(...)partiami cukier. Następnie, kolejno dodajemy żółtka. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i połączyć ( można mikserem na najniższych obrotach). Na koniec dodać łyżkę wody. Wymieszać. Mus truskawkowy: 1 kg truskawek 4-5 łyżek cukru 4 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Umyte truskawki blendujemy z cukrem
Cynamonowe szczęścieZapraszam na pyszny torcik na zimno z kaszy manny i musu truskawkowego . Ciasto szybko znika z talerza , można go przygotować z dowolnymi owocami :) Składniki 1 l mleka 1/2 szkl kaszy manny błyskawicznej 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka masła 1 żelatyna 50 g Mus truskawkowy 0,5 l wymieszanego z 3 łyżkami cukru 1 truskawkowa galaretka Winiary(...)chwilę mieszać żeby się rozpuściła.. Odstawić do przestygnięcia. 2. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową . Na spód i boki poukładać biszkopty. 3. Przelać kaszę i odstawić do stężenia. 4. Mus truskawkowy rozpuścić z cukrem ( ja miałam swój mrożony) dodać galaretkę i żelatynę, wymieszać . Odstawić do lekkiego stężenia. Tężejący mus wylać na kaszę . 5. Galaretki porzeczkowe rozpuścić w 1 l przegotowanej wody
Sama słodycz i szczypta chiliLetni tort truskawkowy z cytrynowym kremem i truskawkowym musem. Coś pysznego, a zarazem łatwego do przyrządzenia. Letni tort to ciasto z sezonowymi owocami. Uwielbiam tort z owocami. Jest lekki, smaczny i taki kolorowy! Sezon na letnie torty otwieram wspaniałym tortem truskawkowym. Letni tort przełożony cytrynowym kremem i truskawkowym musem. Letni tort Składniki: Biszkopt na okrągłą formę o średnicy(...)pieczenia skórka otarta z jednej cytryny Krem cytrynowy 200 ml soku z cytryny 4 żółtka 100 ml wody 180 g cukru 30 g kukurydzianej skrobii 50 g masła, niesolonego Mus truskawkowy 250 g truskawek, u mnie mrożone 90 g cukru 300 ml śmietanki kremówki, u mnie 38% 5 płatków żelatyny, do świeżych truskawek wystarczą 3 liski Dodatkowo 600 g śmietanki
codojedzenia