Pysznych, słodkich przekąsek nigdy dość!Dlatego dzisiaj bardzo prosty i szybki w przygotowaniu deserek z truskawek, jogurtu i ciastek bezowych :)Składniki:truskawkikilka bez ok 10 dag
Taste Of My Day200 g białej czekolady250 g serka mascarpone150 g jogurtu naturalnego500 g truskawekcukier do smakuDeser z tak wyjątkowym połączeniem składników, jest z góry skazany na powodzenie :). Tak
Świat Domowej KuchniNa śniadanie, deser, podwieczorek czy lekka kolację. Lekko i pysznie, sezonowo, truskawkowo ale przede wszystkim bardzo zdrowo!!! bezglutenowo, bezmlecznie i bez cukru. Moje dzieciaki były zachwycone
Dzieje kuchennej Wiewióryadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Leśny mech z musem truskawkowym Leśny mech z musem truskawkowym to niezwykle smaczne ciasto o pięknym zielonym kolorze. Warstwa ciasta ze szpinakiem z dodatkiem musu truskawkowego i puszystej masy śmietanowej to prawdziwy raj dla podniebienia. Ciasto jest bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. Dzięki zielonemu biszkoptowi na bazie szpinaku ciasto ma piękny zielony kolor(...)przestygniętego biszkopta ścinamy wierzch. Następnie wykładamy na niego lekko tężejący mus. Całość wstawiamy do lodówki do stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy serek mascarpone. Pod koniec ubijania wlewamy przestygniętą żelatynę, rozpuszczoną wcześniej w gorącej wodzie. Śmietanę kremówkę rozprowadzamy na zastygniętym musie truskawkowym. Wierzch ciasta posypujemy poszarpanym na małe kawałki biszkoptem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle
Przepiski.plmus powinien się dość dobrze ściąć. Nie wylewajcie płynnego musu na biszkopt, ponieważ wsiąknie on w biszkopt! Przygotowanie musu śmietankowego Żelatynę rozpuścić we wrzątku, odstawić. Zimną śmietanę ubić na sztywno pod koniec miksowania dodać wyskrobane ziarenka z 1/2 laski wanilii. Cukier oraz przestudzoną żelatynę, całość dokładnie wymieszać. Z lodówki wyjąć biszkopt z musem, na mus wyłożyć warstwę musu śmietankowego, wyrównać(...)mus powinien się dość dobrze ściąć. Nie wylewajcie płynnego musu na biszkopt, ponieważ wsiąknie on w biszkopt! Przygotowanie musu śmietankowego Żelatynę rozpuścić we wrzątku, odstawić. Zimną śmietanę ubić na sztywno pod koniec miksowania dodać wyskrobane ziarenka z 1/2 laski wanilii, cukier oraz przestudzoną żelatynę, całość dokładnie wymieszać. Z lodówki wyjąć biszkopt z musem, na mus wyłożyć warstwę musu śmietankowego, wyrównać
SprawdzonaKuchnia.plżelatynę wlać do zagotowanych truskawek i wymieszać. Po przestygnięciu żelki truskawkowej (nie może być gorąca), ubić resztę śmietanki. Do ubitej śmietanki wlać ok 3/4 żelki truskawkowej i dokładnie wymieszać. Przelać masę truskawkową na sernik. Wstawić do lodówki do stężenia. Po stężeniu masy truskawkowej, rozlać na wierzchu pozostałą żelkę truskawkową. Udekorować truskawkami. Wstawić do lodówki ponownie do stężenia. Smocze porady: Wszystkie(...)schłodzeniu stają się zwarte. Przed wylaniem na wierzch żelki truskawkowej, koniecznie należy odczekać aż poniższa masa truskawkowa stężała. W przeciwnym wypadku obie masy się zmieszają lub żelka spłynie pod masę śmietanową. https://www.bardzogrubysmok.pl/sernik-z-musem-truskawkowym/ Ciasteczkowy spód Masa serowa przed upieczeniem Upieczona masa serowa Żelka truskawkowa Warstwa bitej śmietany Mus truskawkowy Warstwa musu truskawkowego Górna warstwa sernika Gotowy sernik Kawałek sernika
Bardzo Gruby SmokZapraszam Was na pyszne czekoladowe babeczki z delikatnym truskawkowym kremem i z ukrytą w środku niespodzianką w postaci truskawkowego musu :). Samo ciasto babeczkowe jest banalnie proste w wykonaniu - przygotowujemy je jak ciasto na muffiny, czyli mieszamy składniki suche ze składnikami mokrymi. Jest też dość intensywnie czekoladowe, więc delikatny truskawkowy krem pasuje tu idealnie. W środku każdej babeczki znajduje się łyżeczka(...)wymieszać. Postawić na palniku i cały czas mieszając zagotować. Gotować przez około 15 minut, aż całość będzie dość gęsta. Zdjąć z ognia i zmiksować blenderem na gładki mus. Całkowicie wystudzić. UWAGA : Mus truskawkowy najlepiej przygotować wieczór wcześniej i przechowywać w lodówce. W wystudzonych babeczkach wydrążyć otworki - ja zrobiłam to tylką do dekoracji, tą samą, którą wyciskałam krem na babeczki
Opowieści z piekarnikaNiezwykle lekki torcik z delikatną śmietanową masą i orzeźwiającym musem truskawkowym. Polecam wypróbować ten przepis, ponieważ ciasto jest przepyszne i wyjątkowe w swojej prostocie.Tort Truskawkowy z Masą Śmietanową i Musem - Składniki:Biszkopt:3 jajka6 łyżek cukru3/4 łyżki mąki tortowej110 g mąki ziemniaczanej (ponad pół szklanki) 3/4 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowyMus truskawkowy:250 g truskawek3 łyżki cukru pudru3(...)pieczenia.Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170°C. Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka".Przestudzony biszkopt przekrawamy na trzy równe krążki.Mus truskawkowy:Żelatynę rozpuszczamy w wodzie z syropem*. Truskawki miksujemy przy użyciu blendera, dodajemy cukier puder i ciągle mieszając wlewamy żelatynę. Wkładamy całość do lodówki na ok. 20 minut.Dolny krążek biszkoptu
Słodka Stronaciasto dla wszystkich wielbicieli połączenia czekolady z truskawkami. Prawdziwy afrodyzjak! Czekoladowy biszkopt z musem truskawkowym i mocno czekoladową masą, a do tego truskawki i polewa z mlecznej czekolady. Wbrew pozorom nie jest ono za słodkie, gdyż smaki się równoważą - słodkiego biszkoptu czekoladowego z lekko kwaśnym musem truskawkowym i wytrawną masą z gorzkiej czekolady, a całość dopełnia słodka polewa czekoladowa(...)szklanka maki pszennej 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju 2 łyżki kakao 50 g czekolady gorzkiej szczypta soli Mus truskawkowy: 500 g truskawek 3-4 łyżeczki żelatyny ewentualnie 1-2 łyżki cukru pudru - jak ktoś lubi słodkie (ja nie dawałam w ogóle cukru) Masa czekoladowa: 400 ml śmietanki
Kuchnia MagdaLenyTo ciasto króluje w tym sezonie na wielu blogach.Na każdym, bez wyjątku, prezentuje się wspanialei wygląda na mało skomplikowany w przygotowaniu. Pełno też nad nim ochów
bistro mamadziewczyny koniecznie chciały, aby właśnie taki był na weselu. Bardzo lekki, mało słodki torcik, przepyszna warstwa z gorzkiej czekolady, do tego słodki mus z białej czekolady, ostatnia warstwa to mus truskawkowy. Torcik bez pieczenia, troszkę czasochłonny, ale zdecydowanie warto. Przepis autorski. Składniki na tortownicę 20-23 cm: Mus z gorzkiej czekolady: 100 g gorzkiej czekolady, min 70 % kakao(...)czekolady dodać dwie łyżki ubitej śmietanki, wymieszać, dodać resztę śmietany, wymieszać. Mus z białej czekolady wylać na mus z gorzkiej, wyrównać, wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Przygotować mus truskawkowy. Mus truskawkowy: 600 g truskawek, umytych i odszypułkowanych 1-2 łyżki cukru (w zależności od słodkości truskawek) 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody Dekoracja: kilka truskawek, umytych i odszypułkowanych kilka
moj przepis namoich sposobów na wykorzystanie truskawek jest przygotowanie koktajlu – konkretnie nazywam go truskawkowym kefirem. Swojego czasu próbowałam różnych połączeń koktajlowych: z kwaśną śmietaną, jogurtem naturalnym, czy krowim mlekiem. Jednak mus truskawkowy zblendowany z zimnych, orzeźwiającym kefirem to najlepsze sprawdzone połączenie. Dobrej jakości kefir ma lekko musującą strukturę, jest rzadki ale nie wodnisty, kultury bakterii zapewniają i chłodna temperatura zapewniają(...)/truskawki-z-kefirem-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/05\/truskawki-z-kefirem-480x270.jpg"],"description":"Najlepszy przepis na koktajl ze \u015bwie\u017cych truskawek, niskokaloryczny. Mus truskawkowy z kefirow\u0105 baz\u0105 to sprawdzone po\u0142\u0105czenie koktajlu.","keywords":["kefir","truskawki","truskawkowy kefir","koktajl truskawkowy","mus truskawkowy","koktajl na kefirze","truskawki z kefirem"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished
ProstePesto.plporcji. Składniki na biszkopt Składniki na krem truskawkowy: 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 2 łyżki cukuru pudru 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany 100 ml musu truskawkowego (zmiksowane truskawki) czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Składniki na polewę truskawkową: 50 g białej czekolady 50 ml musu truskawkowego czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) + mus truskawkowy do nasączenia ciasta, truskawki do dekoracji(...)krem nie zaczął się rozwarstwiać). Kilka łyżek kremu odkładamy do dekoracji, można od razu przełożyć go do szprycy z ozdobną końcówką. Do reszty ubitego kremu dodajemy ok. 100 ml musu truskawkowego i mieszamy do połączenia. Jeśli chcemy, żeby krem był bardziej różowy dodajemy odrobinę barwnika spożywczego w żelu lub w proszku (nie w płynie, możemy nim popsuć konsystencję kremu
Ciastkozercyporcji. Składniki na biszkopt Składniki na krem truskawkowy: 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 2 łyżki cukuru pudru 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany 100 ml musu truskawkowego (zmiksowane truskawki) czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Składniki na polewę truskawkową: 50 g białej czekolady 50 ml musu truskawkowego czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) + mus truskawkowy do nasączenia ciasta, truskawki do dekoracji(...)krem nie zaczął się rozwarstwiać). Kilka łyżek kremu odkładamy do dekoracji, można od razu przełożyć go do szprycy z ozdobną końcówką. Do reszty ubitego kremu dodajemy ok. 100 ml musu truskawkowego i mieszamy do połączenia. Jeśli chcemy, żeby krem był bardziej różowy dodajemy odrobinę barwnika spożywczego w żelu lub w proszku (nie w płynie, możemy nim popsuć konsystencję kremu
CiastkozercyTarta z musem truskawkowym na spodzie Oreo – pyszna i szybka tarta ze śmietankowo-truskawkowym nadzieniem, to propozycja na ciasto idealna na upalne dni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto bez pieczenia z truskawkami Wbrew pozorom nie jest ono aż takie słodkie, szybko się je robi, a co najważniejsze tarta z musem truskawkowym to ciasto bez pieczenia , więc nie wymaga użycia piekarnika(...)przez ok. 3 minuty. Następnie owoce wraz z sokiem (jeszcze ciepłe) zblendować na jednolity mus, dodać ciepłą, rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Ostudzić całośćdo temperatury pokojowej. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno na najwyższych obrotach, a następnie powoli dodawać do ostudzonego, ale wciąż płynnego musu truskawkowego i delikatnie wymieszać. Tak powstały krem śmietankowo-truskawkowy wyłożyć na schłodzony spód z ciasteczek Oreo
Kulinarne Przeboje