zakryć ciastem, ułożyć na wierzch kawałki truskawek, następnie przykryć je ciastem i znowu ułożyć truskawki. ok. 3/4 wysokości papilotek. Piec ok 25 minut w temperaturze 180-190 stopni. Upieczone muffiny można posypać cukrem pudrem :) Smacznego
The Sweet Damselpietruszki, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać pokrojony w kostkę ser feta oraz salami. (Ja dodałam również kilka pokrojonych w kostkę pieczarek, to powoduje, że muffiny są bardziej mokre, ale równie pyszne J ) Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Nałożyć do foremek i piec w rozgrzanym do 180*C piekarniku ok. 20 minut. Porcja
The Sweet Damselprzykrywamy masą kakaową. Na wierzchu również układamy kawałki jabłek i obsypujemy mieszanką pysznych prażonych ziarenek (ja użyłam mieszanki Cynamonowy Raj. Możecie je znaleźć tutaj ) Wychodzi ok 12-13 muffin. Następnie wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni- piekę w tej temp. ok 15- 20 minut
The Sweet Damselprzeczytać aż czterdzieści cztery rzeczy o mnie, o których być może nie wiedzieliście... Albo i wiedzieć wcale nie chcieliście - w takim wypadku nie czytajcie dalej. Na początek pytania od Muffinki : 1. Jaka jest Wasza ulubiona przyprawa? Uff, trudne pytanie (a to dopiero pierwsze!). Mam w kuchni mnóstwo pojemniczków i torebeczek pełnych aromatycznych przypraw, bo uważam je za bardzo istotny składnik
Pożeraczka, czyli raz adobrzerozpuszczenia, potem dodać mleko i bardzo delikatni wymieszać. Na koniec do płynów dodać sypkie produkty i wymieszać różdżką lub łyżką nie dokładnie tak, aby powstały lekkie grudki dzięki temu muffinki będą bardziej mięciutkie i puszyste. Ciastem napełniać foremki do 3 / 4 wysokości. Piec 25 - 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni
Ciastka - domowe słodkościcukrem waniliowym, dodać mleko i olej - wymieszać. Do masy jajecznej dodać produkty sypkie wymieszać, pamiętając o zasadzie by nie mieszać dokładnie tak, aby powstały lekkie grudki dzięki temu muffinki będą bardziej mięciutkie i puszyste. Ciastem napełniać foremki do 3 / 4 wysokości. Do środka każdej włożyć truskawkę, którą wcześniej obtaczamy w bułce tartej. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni
Ciastka - domowe słodkościMożna odwrotnie nie ma to żadnej różnicy, zależy od naszego pomysłu. Piec 2 0- 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada: Pamiętajmy o sukcesie udanych muffinów, którym jest niedokładne wymieszanie ciasta. Jeśli po wymieszaniu ciasta widać grudki to bardzo dobrze
Ciastka - domowe słodkościśniadań i na pewno do powtórzenia, ponieważ teraz co raz dosypywałam mąki kokosowej lub mielonego lnu więc trudno mi podać dokładny przepis :) Za to mam dokładny przepis na bezglutenowe muffiny z truskawkami :) KLIK TUTAJ lub na zdjęcie poniżej. Polecam :) A teraz pakuję się do samochodu i jadę do Lublina. A od razu po powrocie ognisko z osobami z pleneru - zapowiada
breakfast of dreamsopakowania galaretki truskawkowej w proszku – 40g Dodatkowo: około 150ml śmietanki kremówki 30% lub 36% fix do śmietany (niekoniecznie) całe truskawki do ozdoby 1. Formę na muffiny wyłożyć papierowymi foremkami. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji góra-dół. 2. Do zmielonych ciastek dodać roztopione masło i wymieszać. Do papierowych foremek wykładać po około 2 łyżeczki zmielonych herbatników, lekko
Mała Cukierenkaskładniki połączą się w jednolitą masę. Dodać aromat, wymieszać. 3. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji
Mała CukierenkaWczoraj dodałam przepis na domową mieszankę mąk bezglutenowych , a już dzisiaj mam dla Was przepis z jej wykorzystaniem. Sprawdziła się tutaj świetnie - muffinki są wilgotne, puszyste i świetnie wyrosły. Muszę nadrobić też nieco truskawkowe zaległości, bo przez ostatnie dwa tygodnie nie miałam możliwości publikowania przepisów, a tych truskawkowych trochę się nazbierało...Coraz trudniej znaleźć truskawki w sklepach wiec muszę się
chili & sugarczekoladę lub skórkę pomarańczową, łyżeczkę powideł lub owoce. Czasami je dekoruję, dając upust swej wyobraźni, ale dziś były saute! Nie doczekały nawet do obiadu ;-) Składniki na muffinki czekoladowe- przepis podstawowy w zależności od wybranych foremek na 12-16 sztuk (ja robię malutkie i mam wtedy 20 sztuk) 320 g mąki pszennej (2 szklanki) 2 pełne łyżeczki proszku
Rozpustne gotowaniebabeczek, to przed podaniem warto włożyć ją na 10-20 sekund do mikrofali i znów cieszyć się płynną, aksamitną, gorzką czekoladą zamkniętą w puszystej, kakaowej babeczce... Polecam!!! Składniki na muffinki mocno czekoladowe w zależności od użytych foremek na 14-20 sztuk 320 g mąki pszennej (2 szklanki) 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki dobrego, gorzkiego kakao
Rozpustne gotowaniewczoraj Mąż zrobił mi niespodziankę i kupił kolejne 15 kg :). Toteż sami rozumiecie, że przez jakiś czas będzie u mnie brzoskwiniowo ;) Robiłam już letni sernik z brzoskwiniami , muffiny z brzoskwiniami , brzoskwinie w syropie, a teraz przyszła kolej na konfiturę brzoskwiniową z galaretką. Pierwszy raz robiłam ją rok temu i okazała się tak wyśmienita, że postanowiłam to powtórzyć. Jak się
Rozpustne gotowanie