muffiny - 9030 przepisów (strona:384/602)

MUFFINY HERBACIANO - KAKAOWE 154

Można odwrotnie nie ma to żadnej różnicy, zależy od naszego pomysłu.  Piec 2 0- 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.  Rada: Pamiętajmy o sukcesie udanych muffinów, którym jest niedokładne wymieszanie ciasta. Jeśli po wymieszaniu ciasta widać grudki to bardzo dobrze

Ciastka - domowe słodkości
.1022. siema 135

śniadań i na pewno do powtórzenia, ponieważ teraz co raz dosypywałam mąki kokosowej lub mielonego lnu więc trudno mi podać dokładny przepis :) Za to mam dokładny przepis na bezglutenowe muffiny z truskawkami :) KLIK TUTAJ lub na zdjęcie poniżej. Polecam :) A teraz pakuję się do samochodu i jadę do Lublina. A od razu po powrocie ognisko z osobami z pleneru - zapowiada

breakfast of dreams
Mini serniczki z truskawkami 208

opakowania galaretki truskawkowej w proszku – 40g Dodatkowo: około 150ml śmietanki kremówki 30% lub 36% fix do śmietany (niekoniecznie) całe truskawki do ozdoby     1. Formę na muffiny wyłożyć papierowymi foremkami. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji góra-dół. 2. Do zmielonych ciastek dodać roztopione masło i wymieszać. Do papierowych foremek wykładać po około 2 łyżeczki zmielonych herbatników, lekko

Mała Cukierenka
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 223

składniki połączą się w jednolitą masę. Dodać aromat, wymieszać. 3. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji

Mała Cukierenka
bezglutenowe muffinki z truskawkami 176

Wczoraj dodałam przepis na domową mieszankę mąk bezglutenowych , a już dzisiaj mam dla Was przepis z jej wykorzystaniem. Sprawdziła się tutaj świetnie - muffinki są wilgotne, puszyste i świetnie wyrosły. Muszę nadrobić też nieco truskawkowe zaległości, bo przez ostatnie dwa tygodnie nie miałam możliwości publikowania przepisów, a tych truskawkowych trochę się nazbierało...Coraz trudniej znaleźć truskawki w sklepach wiec muszę się

chili & sugar
Muffinki czekoladowe- przepis podstawowy. 116

czekoladę lub skórkę pomarańczową, łyżeczkę powideł lub owoce. Czasami je dekoruję, dając upust swej wyobraźni, ale dziś były saute!      Nie doczekały nawet do obiadu ;-) Składniki na muffinki czekoladowe- przepis podstawowy w zależności od wybranych foremek na 12-16 sztuk (ja robię malutkie i mam wtedy 20 sztuk) 320 g mąki pszennej (2 szklanki) 2 pełne łyżeczki proszku

Rozpustne gotowanie
Muffinki mocno czekoladowe. 129

babeczek, to przed podaniem warto włożyć ją na 10-20 sekund do mikrofali i znów cieszyć się płynną, aksamitną, gorzką czekoladą zamkniętą w puszystej, kakaowej babeczce... Polecam!!! Składniki na muffinki mocno czekoladowe  w zależności od użytych foremek na 14-20 sztuk 320 g mąki pszennej (2 szklanki) 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki dobrego, gorzkiego kakao

Rozpustne gotowanie
Konfitura brzoskwiniowa z galaretką. 111

wczoraj Mąż zrobił mi niespodziankę i kupił kolejne 15 kg :). Toteż sami rozumiecie, że przez jakiś czas będzie u mnie brzoskwiniowo ;) Robiłam już letni sernik z brzoskwiniami ,  muffiny z brzoskwiniami , brzoskwinie w syropie, a teraz przyszła kolej na konfiturę brzoskwiniową z galaretką. Pierwszy raz robiłam ją rok temu i okazała się tak wyśmienita, że postanowiłam to powtórzyć. Jak się

Rozpustne gotowanie
Muffinki czekoladowe z kremem, sosem karmelowym i fistaszkami. 121

babeczki ;) Tym razem zrobiłam moje ulubione, czekoladowe z kremem mascarpone. Na wierzch wyłożyłam solony sos karmelowy z fistaszkami, co dopełniło smak i wygląd muffinek ;) Są rewelacyjne! Polecam! Składniki na muffinki czekoladowe z kremem, sosem karmelowym i fistaszkami na 18-20 sztuk 320 g mąki pszennej (2 szklanki) 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 2 pełne łyżki dobrego, gorzkiego kakao

Rozpustne gotowanie
Muffinki czekoladowe z kokosowym sercem. 157

babeczki z kokosowym nadzieniem. Są pyszne! Mięciutkie, obłędnie czekoladowe, skrywające śmietankowo-kokosowe nadzienie, za które posłużyły mi domowe Rafaello , które ostatnio robiłam. Polecam, bo są naprawdę wyśmienite! Składniki na Muffinki czekoladowe z kokosowym sercem na 20-22 sztuk 320 g mąki pszennej (2 szklanki) 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 2 pełne łyżki dobrego, gorzkiego kakao 130 g cukru (trochę

Rozpustne gotowanie
kokosowe mini serniczki bez pieczenia, mąki i cukru z płatkami owsianymi 14124

Dzisiaj przepis na pysznie kremowe mini serniczki z dodatkiem mleka kokosowego, na spodzie z płatków owsianych i daktyli. Koniecznie wypróbujcie te małe muffinki, robi się je bardzo szybko, nie trzeba ich piec, no i można je podawać również w wersji zamrożonej jako pyszne kokosowe lody :) Składniki :  na ok 10 muffinek ( ja użyłam bardzo małych silikonowych foremek) na spód

zdrowa vege kuchnia
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 206

składniki połączą się w jednolitą masę. Dodać aromat, wymieszać. 3. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji

Mała Cukierenka
Na dobry początek tartaletki z rabarbarem 123

cukru, 2 łyżki oliwy lub 50g miękkiego masła.  Jeśli w swojej studenckiej kuchni nie macie foremek do tartaletek (ja swoje dorwałam w Tchibo) można użyć np. papilotek do muffinów (jeśli są marnej jakości i wyginają się lub nie macie do nich blachy - obwiążcie je sznureczkiem). Ta da! ;) Smacznego i powodzenia! Dajcie znać, jak wam poszło

Spektrum Smaku
Babeczki w owocami i bitą śmietaną 235

składniki połączą się w jednolitą masę. Dodać aromat, wymieszać. 3. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji

Mała Cukierenka
Lody truskawkowe na patyku 157

też dodać kilka kostek lodu, cukier puder, kilka łyżek śmietanki 30%, miksujemy, nie musimy miksować na gładką masę, mogą zostać smugi ze śmietanki i przekładamy do pojemników silikonowych na muffiny, wyrównujemy powierzchnię, wbijamy na środku patyczki do lodów. Wstawiamy lody na godzinę do lodówki. Z silikonowych foremek lody truskawkowe na patyku wyskakują same, podajemy je z truskawkami. The post Lody

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię