muffiny - 9030 przepisów (strona:391/602)

Pełnoziarniste bułeczki 106

jogurt, mieszamy na jednolitą masę odstawiamy na kilka minut, aż masa spęcznieje przekładamy ciasto do silikonowych foremek (ja użyłam takich do mini tart, możecie też spróbować z foremkami na muffinki, wtedy wyjdzie wam więcej bułek) pieczemy w temp. 180 stopni, do suchego patyczka, nie podam wam konkretnego czasu bo mój gazowy piekarnik rządzi się swoimi prawami kiedy lekko wystygną wyciągamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pomidorowe (otrębowe) bułeczki z ziołami 187

jogurt, mieszamy na jednolitą masę odstawiamy na kilka minut, aż masa spęcznieje przekładamy ciasto do silikonowych foremek (ja użyłam takich do mini tart, możecie też spróbować z foremkami na muffinki, wtedy wyjdzie wam więcej bułek), wierzch posypujemy sezamem pieczemy w temp. 180 stopni, do suchego patyczka, nie podam wam konkretnego czasu bo mój gazowy piekarnik rządzi się swoimi prawami kiedy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Otrębowe pieczywo 146

mleko, mieszamy na jednolitą masę odstawiamy na kilka minut, aż masa spęcznieje przekładamy ciasto do silikonowych foremek (ja użyłam takich do mini tart, możecie też spróbować z foremkami na muffinki, wtedy wyjdzie wam więcej bułek) cienka warstwa na spodzie foremek pieczemy w temp. 180 stopni, do suchego patyczka, nie podam wam konkretnego czasu bo mój gazowy piekarnik rządzi się swoimi

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Cruffiny z różą 101

croissanty 1 czubata łyżka konfitury z płatków róż (nasza! mniej więcej tyle róż co cukru i sok z cytryny dla utrzymania koloru) Piekarnik nagrzewamy do 165 stopni. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Ciasto wyjmujemy z opakowania, smarujemy brzegi masłem i zawijamy je, żeby powstał kwadrat. Rozwałkujemy, tak aby boki mocno przylegały. Kroimy na pięć pasków grubości około  trzech centymetrów

les mirabelles
WYNIKI KONKURSU NA DZIEŃ DZIECKA Z ZIARENKOWO 113

chciałoby się zjeść ;) Część z tych przepisów na pewno wykonam osobiście bo dania prezentują się niezwykle apetycznie.   Jako że nagrody były trzy sponsor postanowił przyznać je następująco: 1.Akrobatka- Muffinki czekoladowe z M&Ms - Zestaw 4 op ziarenek i gra  Nos W nos 2. Beata Sałamacha- Wafle z ziarnami -zestaw 2 opakowań ziarenek i gra Znikające ciasteczka

Z Majeczką w kuchni
Muffinki z truskawkami 153

Czas truskawek rozpoczął się. W poszukiwaniu nowych przepisów z tymi owocami natknęłam się na muffinki na stronie kuchniaprzepisy.blox.pl. Postanowiłam wypróbować ten przepis z truskawkami. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki maślanki (lub śmietany) 1/3 szklanki oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli skórka z otartej cytryny truskawki migdały w płatkach Jajka miksujemy

tojestpyszne.blogspot.com
Muffinki z rabarbarem + film 131

soli, dodajemy jajka, wlewamy olej oraz maślankę i wszystkie składniki ze sobą łączymy łyżką (niezbyt dokładnie). Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem, na wierzchu babeczek układamy rabarbar. Muffiny pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 20-25 minut, po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem

Smakowite Dania
Świąteczne muffinki – w rolach głównych olej rzepakowy, płatki owsiane i śliwki 124

produktów przemiany materii, oczyszcza i łagodzi podrażnienia układu pokarmowego. Suszone śliwki wpływają na przyspieszenie metabolizmu, pomagają oczyszczać jelita, poprawiają trawienie oraz zapobiegaja nadmiernemu wchłanianiu cukrów i cholesterolu. Czyli jedzcie mufinki na zdrowie ! The post Świąteczne muffinki – w rolach głównych olej rzepakowy, płatki owsiane i śliwki appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia
Muffinki z kremem kajmakowym 181

Dawno nie było na blogu żadnych słodkości postanowiłam zrobić więc muffinki. Krem niestety nie wyszedł, a najgorsze jest to że robiłam go po raz setny i zawsze wychodził, tym razem zrobił się rzadki. Nie chcąc zmarnować składników poratowałam się żelatyną, wyszła pianka zamiast kremu, ale cóż przynajmniej coś wyszło. Składniki na ciasto 2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru

Kuchenne aromaty
Babeczki z migdałami i czekoladą 148

niedopieczone. Eksperymenty z ciastem jednak pokazały, że moje obawy są niesłuszne i pieczenie babeczek się uda. Buszując po różnych stronach natrafiłam na bloga www.hungryshots.com znalazłam tam przepis na muffinki z migdałami. Od razu pomysł mi się spodobał, gdyż mój synek uwielbia midgały i ja też. Wykonanie jest raczej mało pracochłonne, zresztą ja miałam pomocnika, więc przygotowanie ciasta poszło w ekspresowym

apetytnapieczenie
Buraczane mufinki na Dzień Mamy 143

stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Przygotować krem - za pomocą miksera (wolne obroty) lub trzepaczki utrzeć ser z cukrem. Za pomocą rękawa cukierniczego (ja wykorzystałam woreczek śniadaniowy, któremu obcięłam róg!) udekorować muffiny, a na wierzch kremu ułożyć świeże owoce, ja wykorzystałam maliny. Najlepiej smakuje następnego dnia. Co wy przygotowujecie dla Waszych mam w dniu ich święta

Szybko Tanio Smacznie
Pomarańczowe babeczki z makiem 156

ekstrakt waniliowy, skórkę z pomarańczy oraz mak i miksujemy znowu. Na koniec wsypujemy na przemian mąkę i kefir - mieszamy łyżką do połączenia składników. Papierowe papilotki wkładamy do blaszki na muffiny, nakładamy po 1,5 łyżki ciasta i pieczemy w 170 stopniach przez około 20 minut.  Babeczki są mięciutkie, delikatne, o lekkim cytrusowym zapachu

apetytnapieczenie
Jajeczne babeczki z indykiem 116

Alternatywy pół pomidora bazylia Kawałek piersi z indyka mielimy i dodajemy do niej resztę składników. Dokładnie mieszamy, przede wszystkim, aby dobrze rozmieszało się jajko. Wypełniamy masą silikonowe foremki na muffinki i wkładamy do parowaru na 15 minut. Skomentuj

MamaOskarka
Migdałowe muffinki z malinami 201

składników – nie dłużej. Masę przelewamy do formy na muffinki z 12-stoma otworami, wyłożonej papilotkami (gdy nie mamy papilotek, otwory należy wysmarować masłem i oprószyć mąką). Do każdej muffiny wkładamy cztery lub pięć malin i lekko dociskamy. Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy ok. 20-25 minut w 180°C (170°C z termoobiegiem). Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Najlepsze

Poezja smaku
Mufinki z jabłkami, migdałami i cynamonem 49

Aromatyczne, nie za słodkie, owocowe mufinki z migdałami stanowią pożywny posiłek zarówno jako drugie śniadanie jak i popołudniowy deser do kawy. Najlepiej smakują na ciepło. Przepis pochodzi z książki Nigelli Lawson "Kuchnia: Przepisy z serca domu

Milion Smaków