muffiny - 9030 przepisów (strona:397/602)

Serniczki bananowo-kokosowe 107

problemu można będzie wyjąć wypiek na talerzyk. Jeśli jednak nie macie takich, użyjcie jakichkolwiek, byle były to małe osobne foremki, a nie jedna łączona (jak na przykład ta do muffinów). Od biedy można będzie z nich wyjadać łyżką… Serniki wkładacie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczecie około 35-40 minut. Początkowo mocno wyrosną, potem opadną i się zarumienią

GRUBY WAŁEK
Wiosenne Babeczki - Kwiatuszki z Marshmallows 169

jajku (po każdym wbiciu miksujemy minimum minutę - w przeciwnym razie ciasto może się ściąć). N astępnie partiami ciągle miksując dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez ok. 20-25 minut (w zależności od wielkości babeczek) - do zrumienienia. Studzimy. Wierzch każdej

Słodka Strona
Owsiano-kukurydziane mufinki z borówkami 188

Muffinki piekę nader często, to dla mnie bardzo wygodna forma słodkości. Zrobienie ich to betka, przeważnie wystarczy suche składniki połączyć z mokrymi - i już. To, że siłą rzeczy są wysztukowane, sprawia, że  jestem w stanie zachować umiar, co absolutnie nie ma miejsca w przypadku ciast. I jeszcze jedno… najlepsze są tuż po upieczeniu, lekko przestudzone, ale jeszcze ciepłe. Szczególną

Roślinna - blog wegański
Śniadanie: zapiekane jajka 125

boczek pokrojony w plastry pomidor sól, pieprz dodatki : wedle uznania - u mnie były kurki, cebula i czosnek Do przygotowania śniadania użyłam kokilek, jednak wyjdzie ono też w formie na muffiny, również tej silikonowej. Do kokilek wkładamy plastry boczku tak, żeby jego końce zwisały poza naczynie. Na dno wkładamy pomidora, posypujemy go pokrojoną w kostkę cebulą i posiekanym drobno czosnkiem

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Czekoladowe koszyczki z musem czekoladowym z miętą: Marcowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 151

mnie truskawki Miseczki czekoladowe Czekoladę z masłem topimy w kąpieli wodnej. Studzimy, po czym zanurzamy w czekoladzie coś, co nada kształt naszemu koszyczkowi. Ja nałożyłam na silikonowe formy od muffinów (pomogłam sobie pędzelkiem), ale można w czekoladzie zanurzyć balonik (dokładnie go umyć wodą z płynem do naczyń!) lub jajko otoczone folią spożywczą. Po zanurzeniu czekolady odstawić na chwilę do lodówki

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Czekoladowe babeczki dyniowe 126

roztopioną gorzką czekoladę z masłem i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Cały czas miksując dodajemy mus z dyni i powoli, łyżka po łyżce wsypujemy suche składniki. Przelewamy do formy na muffinki i pieczemy około 25-35 minut w temperaturze 190 stopni, do suchego patyczka. Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Jedzmy polskie jabłka 132

lipca 2014 Sok z jabłek i marchewki - 23 września 2014 Misiankowa szarlotka z jabłkami - 17 września 2010 Krem z selera z jabłkami i serem Stilton - 17 listopada 2014 Maślankowe muffiny z jabłkiem - 7 listopada 2010 Crumble jabłkowe – szybki deser na ciepło - 28 stycznia 2014 Wigilijny barszcz z pieczonych buraków - 11 grudnia 2014 Proste ciasto jabłkowo-orzechowe - 4 lutego

Moja Delicja
Orzechowe mini serniczki jaglane :) 120

miękkości, aż wchłonie niemal cały płyn. Odstaw do przestudzenia. Następnie przełóż do malaksera, dodaj masło orzechowe, stewię i zmiksuj na gładziutką, bezgrudkową masę. Przełóż do silikonowych foremek na muffinki, na wierzchu ułóż pokrojone w kostkę truskawki i czekoladę. Piekarnik nagrzej w 200*C. Serniczki piecz w 160*C przez 15 minut. Gotowe :) Zajadaj ciepłe lub zimne

Zdrowie na języku :P
Muffiny mocno czekoladowe z wiśniami 136

Zapraszam na pyszne muffiny mocno czekoladowe z wiśniami .   Pyszne , delikatne , wilgotne , rozpływające się w ustach :)Przepis na te pyszności znalazłam w Poradniku domowym  , nie była bym sobą gdybym czegoś tam nie dodała :) oczywiści wiśnie które uwielbia moja rodzina :)   Składniki : 2 szklanki mąki  1/2 szklanki cukru  1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju

Sama słodycz i szczypta chili
Wegańskie CIASTO CZEKOLADOWE z orzechami 205

oryginale było 1,5 szklanki cukru (!) i zmniejszyłam ilość oleju na rzecz mleka. Zaczynamy od nagrzewania piekarnika (180-200 stopni), bo reszta robi się błyskawicznie. Jeśli chcemy zrobić muffinki, postępujemy wg zasady starej jak świat, czyli mieszamy porządnie osobno składniki suche i osobno mokre, a potem łączymy jedne z drugimi i mieszamy już niezbyt dokładnie, tylko do połączenia składników

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Babka adwokatowa z czekoladą 186

rozpuszczającą się w ustach czekoladą. Pół rozeszło się w mgnieniu oka a drugie pół wzięłam do pracy i wszystkim bardzo smakowała. Myślę, że z tego ciasta wyszłyby również wspaniałe muffinki. Bardzo polecam:) SKŁADNIKI: 250 g masła/margaryny (u mnie Kasia) 200 g cukru 1 czubata łyżka cukru z prawdziwą wanilią (lub 1 opakowanie cukru wanilinowego)  4 jajka

Kto ugości moich gości?
Zawijańce drożdżowe z dżemem czereśniowym 172

prostokąt o grubości około 3 cm. Całość smarujemy dżemem i zwijamy zaczynając od dłuższego boku. Powstały rulon kroimy na plastry o grubości 5 cm i układamy w formach na muffinki. Pieczemy 30 minut w temp 180.  Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Mini keksy kokosowe z figami 151

figowym syropem ....pycha! Uwielbiam piec  małe prostokątne ciasteczka  w różnych wariantach smakowych ,  odkąd sprawiłam sobie foremkę do pieczenia keksików. Moje keksikit o takie  prostokątne muffinki, czyli prostota w wykonaniu...... Zobacz również  tutaj Składniki / 6 małych keksików/ 1 szklanka wiórek kokosowych 5 fig suszonych 2 jaja 150 ml jogurtu naturalnego 2-3  łyżki miodu

Zakamarki mojej kuchni
muffiny mocno czekoladowe 130

suche składniki, w drugim mokre. Wlać mokre do suchych i wymieszać szybko widelcem, do połączenia składników (będą grudki!). Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wlać do nich ciasto, górę każdej muffinki dodatkowo posypać kawałkami czekolady. Piec około 20 minut w temperaturze 200°C. PORCJE: 12 sztuk

zabawa smakiem
Tort kokosowy 174

pieczemy 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy blachę i smarujemy ananasa masłem (to bardzo proste, bo masło szybko będzie się topiło). Masłem smarujemy także otwory w blaszce na muffinki. Wkładamy ananasa do otworów, delikatnie wpychamy do środka (tylko środek, podczas suszenia ananas się skurczy i sam wpadnie). Chowamy z powrotem do piekarnika zmniejszając temperaturę do 60°C. Suszymy ananasa przez

Poezja smaku