Dodajemy czekoladę - mieszamy; czynność powtarzamy po dodaniu borówek. Ciasto wykładamy do kokilek nasmarowanych tłuszczem lub wyłożonych papilotkami do 2/3 wysokości. Pieczemy 18-20 minut w 190 stopniach. Możemy ozdobić muffinki. Ja użyłem roztopionej w kąpieli wodnej czekolady, migdałów i borówek, a dla bąbla kolorowej posypki. Szybko, pysznie i tematycznie
BaRepasBananowe muffinki z dodatkiem płatków owsianych. Wilgotne i bardzo aromatyczne. Szybkie do wykonania. Porcja na około 12 sztuk. 280 g mąki pszennej 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 duże dojrzałe banany 100 g cukru trzcinowego 1 jajko 70 ml mleka 70 g masła Masło rozpuścić i ostudzić. Wymieszać dokładnie z jajkiem, mlekiem
Bulliołyżeczce kremu cytrynowego. Następnie wylewamy resztę ciasta do foremek tak aby przykryć krem. Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Około 5 minut posypujemy muffinki skórką z cytryny i dalej pieczemy. Tuż przed podaniem posypujemy babeczki cukrem pudrem, smacznego! ***** First, we prepare the dough. We mix together dry ingredients (flour, baking powder) and mix wet together
Projekty ze smakiemzwykłym i mąką ziemniaczaną. Ser miksujemy z jajkami (można też wymieszać ręcznie) i aromatem pomarańczowym. Do masy serowej dodajemy suche składniki i mieszamy. Ciasteczka Oreo przepoławiamy. Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami i wkładamy ciasteczka suchą stroną do spodu. Masę serową przekładamy do papilotek i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 150 stopni. Pieczemy pół godziny, wyłączamy piekarnik i zostawiamy serniczki
Ciastkozercytemu pojawił się tutaj pierwszy przepis. Były to muffiny. Dzisiaj również na słodko, ale dużo zdrowiej. Ciasto czekoladowe bez grama dodatkowego cukru, bez mąki. Za to z bananami i daktylami. Przepis zobaczyłam już jakiś czas temu na duńskim blogu The Food Club . Ponieważ nie miałam dostępu do świeżych daktyli zmodyfikowałam przepis. Moje ciasto wyszło
Sto kolorów kuchnijęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Kasza manna na mleku z orientalnymi przyprawami Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka
Moja smaczna kuchniamałe kiełbaski z szynki Degustino (1 opakowanie-120g) 2 jajka 3-4 łyżki jogurtu lub śmietany 18% sól,pieprz 1 garść startego żółtego sera Do foremki na duże muffiny włożyć chleb tostowy tworząc koszyczek. Przygotować masę jajeczną. Jajka roztrzepać widelcem a następnie dodać jogurt. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Dodać starty ser żółty i wymieszać. Kiełbaski pokroić w grubsze
Monia miesza i gotujejestem w siódmym niebie. I tylko profilaktycznie w lustro nie zerkam, jak mam na głowie czepeczek ... Dzisiaj mam dla Was coś szybkiego, prostego, a jednocześnie pysznego i niezawodnego. Muffinki, oczywiście. U mnie w stylizacji świątecznej, ale ich neutralny, czekoladowy smak sprawdzi się przez całą zimę. C. zapragnął muffinek z kawałkami czekolady, ja chciałam, żeby ładniej wyglądały, więc dorobiłam im kremu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzepis właśnie na róże. Delikatnie, niezwykle kruche … no i wyglądają przepięknie! Idealne do popołudniowej kawki! Uwaga: uzależniają! Spróbujcie! A potem śmiało możecie dorobić jeszcze faworki ( TE! ) , oponki , pączkowe muffiny no i pączki wiedeńskie ! Jak szaleć to szaleć! SKŁADNIKI: ( ok. 30-35 szt ) * mąka pszenna – 300 g * jajko – 2 szt * żółtko – 2 szt * masło
Ostra na SłodkoMuffinki przyśpieszające metabolizm, bardzo przydatne nie tylko po świątecznym kulinarnym rozpasaniu ;) Wilgotne babeczki z oliwą, wędzonym łososiem, oliwkami i chili znakomicie uzupełnia słodko-kwaśny sos z malin i koziego sera. Najlepiej smakują małe kęsy rwane i maczane w ciepłym sosie. Czas przygotowania: 30 minut Porcje: 12 Składniki: 200 g mąki orkiszowej razowej
SzczyptaSmaQPina colada to nazwa popularnego drinka ze śmietanką kokosową i napojem ananasowym. Dzisiejsze muffinki, choć bez grama alkoholu w składzie, idealnie do tej nazwy pasują. :-) Dodatek mąki pszennej i mieszanki ziaren nadał im zdrowego charakteru. Przepis wyłącznie dla fanów ananasa. Przepis, który zmodyfikowałam pochodzi stąd: KLIK . Wyszło mi z niego 18 muffinek. 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pszennej
Szefowa kuchniwystygnięciu mięsa usunąć kości i pokroić.Dodać do odcedzonego wywaru i jeszcze gotować przez około 5 minut, ewentualnie doprawić solą i pieprzem.Wylać do salaterki lub foremek na mufinki i odstawić do lodówki aby stężała
Moje domowe kucharzenieswój własny, przepyszny, naturalny ekstrakt waniliowy? I to nawet trzy buteleczki w cenie jednej! Ja oszalałam na punkcie tego pomysłu. Bo przecież nie ma nic lepszego niż ciasteczka, muffinki czy puszysty topping z dodatkiem tego ekskluzywnego ekstraktu. Tym bardziej przygotowanego i doglądanego przez nas... Każdego dnia obserwujesz, jak płyn w buteleczce magicznie się zmienia, nabiera pięknej, bursztynowej barwy
Gotowanie to kochaniemieszamy łyżką, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. 2. Dodajemy resztę mąki, olej, sól, mieszamy i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. 3. Formę na muffinki natłuszczamy olejem i przekładamy ciasto do otworów, zapełniając je do około 2/3 wysokości. 4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut (zależne od piekarnika), do zarumienienia
Szefowa kuchniokrągły placek (jeśli bardzo się lepi można podsypać mąką, ale postarajmy się bez niej). Nakładamy czubatą łyżeczkę konfitury i dokładnie łączymy brzegi w jednym miejscu. Układamy na papilotkach od muffin łączeniem do dołu. Powtarzamy czynność z pozostałym ciastem. Papilotki układamy na dużej blasze od piekarnika. Pączki smarujemy za pomocą pędzelka białkiem, które zostało z ciasta. Zostawiamy w ciepłym miejscu
Poezja smaku