muffiny - 9030 przepisów (strona:407/602)

23. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 160

sercem wspieramy akcje charytatywne, wystawiamy na Allegro naszą ulubioną książkę kucharską: “ The Hummingbird Bakery Cookbook ”. -> PRZEJDŹ DO AUKCJI KLIKAJĄC TUTAJ Jest to pierwsza książka, z której muffiny i kapkejki zaczęły wychodzić nam perfekcyjnie :) Książkę (twarda oprawa, 144 strony, język angielski) kupiliśmy około rok temu, ale traktowaliśmy ją z należytym szacunkiem, dlatego też ślady użytkowania są minimalne :) Zachęcamy

W kuchni Katie
Babeczki marchewkowe z pomarańczą 153

dodajemy startą marchewkę i czekoladę. Ciasto dzielimy na dwie części.  Do jednej połowy wlewamy syrop pomarańczowy i 5 łyżek mąki. Dokładnie mieszamy. Obie masy wykładamy do foremek na muffiny wyłożonych papierowymi papilotkami. Pieczemy około 25 minut w 190`C. Idealna przekąska na drugie śniadanie! Smacznego

Słodkie Przyjemności
Best of the best recipes from 2012 131

Ciastka owsiane z czekoladą Ciasto czekoladowo-kawowe z cudownie czekoladową polewą Lekkie ciasto z wiśniami Bajecznie czekoladowe babeczki Świąteczne czekoladowe ciasteczka Ten sernik nigdy nie opadnie! Najprostszy chleb bananowy Muffiny czekoladowe z posypka twix Ciasto Milionera Pierogi z jagodami Kluski Leniwe Przy okazji, bardzo dziękuję za wszystkie Wasze komentarze! Dziękuję, że tak licznie odwiedzaliście mnie

Słodkie Przyjemności
Francuskie tosty z serem i orzechami 137

roztrzepujemy w miseczce, dodajemy mleko i łyżkę miodu. Ser mielimy, albo zgniatamy widelcem i dodajemy do mleka. Wszystko dokładnie mieszamy. Bagietkę kroimy na 1,5 cm kromki. Formę do muffin smarujemy masłem. Każdą kromkę maczamy w mleku i przekładamy do foremki. Wszystko zalewamy pozostałym jajkiem i posypujemy połamanymi orzechami.  Pieczemy 15 minut do zarumienienia się wierzchu. Podajemy ciepłe

Słodkie Przyjemności
Krem mleczny 245

wsypujemy mleko w proszku i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową masę wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie krem wykorzystujemy do przełożenia ciast, ciasteczek czy muffinów. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Detoks / Marchewkowe babeczki z karobem 87

następnie wsypujemy do płynnych składników. Czekoladę kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę ścieramy na małych oczkach. Całość dodajemy do reszty składników i mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do blaszek na muffiny wyłożonych papilotkami. Zwykło się mawiać, że formę napełniamy do 3/4 wysokości - ja napełniam do 4/5, wtedy babeczek mam mniej ale są 'dorodne' Babeczki wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika

Słodkie Przyjemności
Czekoladowa babka bez jajek 338

letniej wody łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo 2 łyżki cukru 2 łyżki mleka - dowolnego kokosowego, ryżowego, krowiego łyżka masła 2 łyżeczki kakao Sposób przygotowania: Przygotowanie tej babki przypomina robienie muffinów. Jest banalne. Na samym początku do miski wsypujemy obie mąki, kakao, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. W drugiej misce łączymy ekstrakt waniliowy, sok wiśniowy, olej, wodę. Mieszamy, następnie

Słodkie Przyjemności
Big chocolate cookie 80

campingi. Wszystko zazwyczaj się sprowadza do jednego (przynajmniej w moim wypadku) - do jedzenia :) Często w takich sytuacjach zastanawiam się co zrobić na takie okazje. Zazwyczaj są to jakieś muffiny, czasem 'suche' ciasta - takie bez kremów, a czasem właśnie różnego rodzaju ciastka - ponieważ łatwo je przewieźć, można je długo przechowywać no i co najważniejsze, zawsze wychodzą smaczne. Może skusicie się

Słodkie Przyjemności
Muffiny migdalowe z jablkiem i truskawkami czyli poWeekendowe Lakocie odc.72 139

schować głęboko do szafki, tylu było chętnych, że nawet jedna nie doczekała by do wieczornego obżarstwa   :) wilgotne, słodko kwaśne, bardzo smakowite :)  Przepis z "What Katie ate". Muffiny migdalowe z jablkiem i  truskawkami 185 g maki pszennej 65 g mielonych migdałów 130 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki mielonego cynamonu skórka starta

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wytrawne muffiny bolognese 221

pieczenia. Jajko rozbełtać z odrobiną soli i połączyć z przestygniętym sosem oraz 2 łyżkami oliwy, wymieszać z mąką i proszkiem. Dolać ok. 3/4 - 1 szkl. wody. Formę na muffiny wyłożyć papierowymi foremkami i nakładać drewnianą łyżką masę do foremek. Piec ok. 20 min w 180 stopniach.  Jedna muffinka ma ok. 110 kcal

Czarnawisienka
Muffiny owsiane z dżemem ananasowym 165

wysokości.  Wierzch posypać płatkami kokosu.  Piec 22-25 minut w nagrzanym do 190 stopni piekarniku na złoty kolor. Piekarnik włączyć odpowiednio wcześniej żeby przygotowane muffinki natychmiast włożyć do nagrzanego piekarnika

Ze smakiem i z pasją
Cupcakes 139

pisałam już, że uwielbiam pieczenie (I jedzenie) ciast, ciasteczek I wszystkich tego typu rzeczy? No a nigdy nie podjelam sie pieczenia cupcakesów. Muffiny tak. Na wszystkie sposoby. Ale dlaczego nie cupcakesy? Poprawiam się oto I zamieszczam moje pierwsze podejście. Na ciasto (10 sztuk) 3 jajka 1/3 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Kulinarna rozmowa
Coco au Miel 133

łyżeczki proszku do pieczenia 2 roztrzepane, spore jajka jedna i 1/4 szklanki mleka 1 i 1/4 łyżeczki miodu Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, wyłóż wgłębienia w formie na muffinki papilotkami lub natłuść, np. masłem. Podgrzej mleko z miodem, aby było gorące. Wsyp do miski wiórki, dodaj mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Wlej delikatnie ciepłe mleko i wymieszaj. Dodaj

Gotowanie to kochanie
Tartaletki z malinami z ogródka 121

łyżeczek cukru Przygotowanie: Zagnieć ciasto z podanych składników, zawiń je w folię aluminiową i odstaw do lodówki na przynajmniej 40 minut. Nagrzej piekarnik do 180 stopni , a formę na muffinki wyłóż papilotkami lub posmaruj masłem (najlepiej klarowanym) i wysyp mąką. Z ciasta wycinaj duże koła lub dziel na części, wylepiaj foremki ciastem, a resztę ucinaj nożykiem. Postaraj się, by ciasto

Gotowanie to kochanie
Rozpływający się w ustach, portugalski cynamonowy ryż na mleku 152

jest WYŁĄCZONY.  Ubitą z białek pianę połącz delikatnie z ryżem. Przełóż do miseczek i posyp cynamonem.  Bardzo dobrze schłodź przed podaniem. Smacznego! Paulina Popularne posty : Przed śniadaniem Muffinki marchewkowe na troski Zupa krem marchewkowa-lova Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Cuksy, cuksy i tarta czekoladowo-limonkowa Nigelli Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania

Gotowanie to kochanie