muffiny - 9033 przepisów (strona:407/603)

Mufinki z truskawkami i kruszonką 161

mąki pszennej 100 g cukru 50 g masła 1,5 łyżeczki cynamonu [ u mnie cappuccino] Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C. Natłuścić albo wyłożyć papilotkami foremki do muffinów.Mąkę wymieszać z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia.W oddzielnej misce olej wymieszać z jajkiem i mlekiem. Dodać do suchych składników, dobrze wymieszać.Jagody wymieszać z odrobiną mąki. Dodać do ciasta(...)delikatnie wymieszać. Napełniać foremki pozostawiając miejsce na kruszonkę.Za pomocą widelca wymieszać cukier z mąką, masłem i cynamonem. Posypać po muffinów.Piec przez 20-25 minut

Moje domowe kucharzenie
Muffiny z karobem i nutellą! 177

Hej!  Z racji tego, że oddałam laptopa do serwisu na zdjęcia owsianeczki trzeba będzie chwilkę poczekać... Mam nadzieję, że uda mi się odzyskać go jeszcze

Emcia Pichci
Cookie Dough Cupcakes 210

Przepis na te babeczki znalazłam na stronie http://uheleny.com/?p=744 Pomysł mnie zainteresował. Zaczęłam szukać jeszcze innych propozycji na takie muffiny. Okazało się że są bardzo popularne na zagranicznych (szczególnie amerykańskich) blogach. Muffiny z ciasteczkową niespodzianką w środku to zdecydowanie miła odmiana od tradycyjnych babeczek. Masę ciasteczkową możemy wykorzystać nie tylko w babeczkach. Moją uwagę przykuło również brownie z cookie

Mania Gotowania
Światowy Dzień Pieczenia - Kokosowo-czekoladowe babeczki typu „cupcake” 187

proszku kakaowego             wiórki czekoladowe do dekoracji   Przygotowanie:   Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Blachę na 12 muffinów wyłożyć foremkami i odstawić na bok. W średniej wielkości misce ucierać margarynę i cukier do uzyskania lekkiej, puszystej masy. Dodać jaja, mieszając do uzyskania jednolitej masy. Dosypać mąkę i puder(...)kakaowy, dodać je do ciasta. Dodać krem kokosowy i wiórki kokosowe, wymieszać. Napełnić foremki do muffinów w dwóch trzecich objętości i piec w piekarniku przez 20-25 minut lub do momentu, aż ciasto nie będzie przylegać do wtykanego w nie patyczka do koktajli. Pozostawić babeczki do ostygnięcia w blasze na 5 minut, a następnie wyjąć i umieścić na kratce. Polewę

Mania Gotowania
Dietetyczne pączki z lukrem 224

proszku ½ łyżeczki aromatu cytrynowego Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 stopni. Jajka roztrzepujemy i ucieramy ze słodzikiem. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy na muffinki. Jak użyłam silikonowej. Pieczemy w temperaturze przez 15-20 minut. Przestudzone pączki nadziewamy marmoladą lub dżemem (ja użyłam truskawkowego dżemu light z Lidla). Przygotowujemy lukier. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jeśli

Mania Gotowania
Cupcakes różane z białą czekoladą 172

ubitych jajek wlewamy przestudzoną czekoladę, mieszamy na małych obrotach miksera. Maślankę łączymy z marmoladą różana. Następnie, cały czas miksując, dodajemy partiami na zmianę suche składniki i jogurt. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Gotowym ciastem napełniamy papilotki do ¾ wysokości. Jeśli chcemy babeczki nadziać marmoladą, to najpierw papilotki napełniamy do połowy, następnie nakładamy po łyżeczce marmolady. Nadzienie zakrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy około

Mania Gotowania
Tiramisu Cupcake 169

cukier i ponownie ucieramy. Jajka roztrzepujemy. Dodajemy do utartego masła jajka, mleko oraz likier i wszystko razem miksujemy.   Mokre składniki mieszamy z suchymi za pomocą łyżki. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy je ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Przygotowujemy krem.  W wersji z bitą śmietaną, zaczynamy

Mania Gotowania
Mini serniczki z frużeliną jagodową 211

można dodać mniej) 4 białka 4 żółtka   aromat waniliowy lub ekstrakt waniliowy Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni.  Przygotowujemy foremki na muffinki. Możemy użyć albo sztywnych foremek albo papilotki włożyć do formy na babeczki. Ciasteczka łączymy z masłem i wykładamy nimi dokładnie dno każdej foremki. Wkładamy do lodówki na około 30 minut

Mania Gotowania
Co zrobić z przejrzałych bananów - Foremki silikonowe Banquet Culinaria 180

już nie musicie tego robić(tzn. wyrzucać), bo jest smaczny sposób, aby te bananki wykorzystać, apetycznie takie banany nie wyglądają,ale jak je przetworzyć to sami się zdziwicie. Lubicie muffiny? Jasne, że tak głupie pytanie ;) każdy lubi. Dziś będzie przepis na bananowe muffiny, ale najpierw o małym kolorowym gadżecie, który bardzo Wam ułatwi stworzenie tych małych pysznych cudeniek:) Czytaj więcej

Farmażony
Jogurtowa Panna Cotta z musem truskawkowym 329

konsystencję. Przepis na 4 porcje. 200 ml jogurtu greckiego 100 ml śmietanki 30% 3 łyżeczki cukru pudru 1 łyżka żelatyny czekolada gorzka 4 kruche ciasteczka wielkości otworu formy na muffiny Mus truskawkowy: 10 dużych truskawek (mogą być mrożone) 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżeczka octu balsamicznego Wszystkie składniki przekładamy do blendera i dokładnie miksujemy, jeśli ktoś chce mus idealnie gładki(...)może przetrzeć go przez sitko, ale ja pominęłam ten etap. Przygotowanie Na dno formy na muffiny kładziemy kruche ciasteczka. Żelatynę zalewamy 2 łyżkami śmietany, zostawiamy ją aż napęcznieje. Pozostałą śmietanę zagotowujemy z 3 łyżeczkami cukru, dodajemy napęczniałą żelatynę i chwilkę gotujemy aż żelatyna się rozpuści, studzimy, następnie dodajemy jogurt grecki , mieszamy i przelewamy na kruche ciasteczka. Zostawiamy do stężenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Budyń z prawdziwą wanilią i sosem owocowym (słodzony stewią) 211

pozostałych 100ml dodajemy budyń w proszku, gdy mleko się zagotuje wlewamy rozpuszczony proszek i energicznie mieszamy. Przelewamy budyń do wypłukanych zimną wodą miseczek bądź foremek na muffinki (ja użyłam właśnie takich, silikonowych).  Pozostawiamy do ostygnięcia, następnie wkładamy na ok 30 min do lodówki. W tym czasie przygotowujemy sos owocowy.  Rozpuszczamy pastylki stewii w 100ml wody, następnie

Ze smakiem i z pasją
MUFFINY Z RICOTTĄ I CZEKOLADĄ 136

Uwielbiam stronę The Joy of Baking. Prowadzi ją małżeństwo o swojsko brzmiącym nazwisku: Jaworski. Stephanie piecze, a jej mąż operuje kamerą :). Ich strona odwiedzana jest przez

Przepisy Aleksandry
Babeczki z budyniem 191

przygotowujemy z 350 ml mleka i ewentualnie z cukrem. Odstawiamy do wystudzenia. Wystudzone masło łączymy z mlekiem i jajami. W osobnym naczyniu mieszamy składniki suche. "Niedbale" - jak przystało na muffinki - łączymy ze sobą składniki mokre i składniki suche. Do przygotowanych papilotek wlewamy ciasto - ok. 1 cm i nakładamy po łyżeczce budyniu i przykrywamy ponownie ciastem; do 3/4 wysokości papilotki. Pieczemy

Miksturownik