muffiny - 9030 przepisów (strona:392/602)

Muffinki jabłkowo-gruszkowe bezglutenowe light 67

Muffinki idealne dla spragnionych zdrowych łakoci. Brak mąki i cukru, obecność migdałów, wiórków kokosowych, jabłek, gruszek oraz cynamonu, wszystko to sprawia, że możemy je potraktować nie tylko jako przekąska, ale pełnowartościowe danie w formie zdrowych słodyczy. Ciasto konsystencją odbiega od tradycyjnych mącznych muffinek (jest bardziej rzadkie

Milion Smaków
Muffinki marchewkowe z korzenną nutą 56

słodkie przysmaki mogą być jednocześnie zdrowe i lekkie? Oczywiście - wystarczy dobrać odpowiednie składniki. Aromatyczne, marchewkowo-korzenne muffinki na pewno umilą Ci dzień w pracy jednocześnie zaspokajając zarówno głód, jak i ochotę na słodkie co nieco. Tradycyjną mąkę pszenną zastąpiłam tą pełnoziarnistą, a cukier biały - brązowym. Do tego starta marchewka, kawałki ananasa, mus jabłkowy, orzechy włoskie... Jeśli nie wyobrażacie sobie dobrego

Milion Smaków
Mini-tarty z pieczonymi buraczkami 74

naprawdę przepyszne. Buraczki mają tu wspaniały, nieco słodki smak za sprawą balsamiczno-miodowej glazury a połączenie z pleśniowym serem i francuskim ciastem jest genialne. Tarty pieczemy w formie na muffiny a po wyjęciu obracamy dołem do góry. Jedyny mankament to długi czas pieczenia buraczków ale to ze spokojem możecie zrobić dzień wcześniej

Milion Smaków
Muffiny jaglano-dyniowe 86

zdrowa i pożywna wersja klasycznych muffinów na bazie dyni. Mąkę pszenną zastąpiłam zdrową mąką jaglaną a cukier odrobiną miodu. Słodyczy tym muffinkom dodaje owsiana kruszonka - możecie też oczywiście przygotować je bez kruszonki, wówczas cukru nie będzie wcale

Milion Smaków
Babeczki marcepanowe 118

Dodajemy masło z mlekiem i nadal ubijamy. Całość mieszamy z suchymi składnikami na jednolitą, gładką masą. Dodajemy małe kawałeczki masy marcepanowe i mieszamy. Masę przekładamy do sylikonowych foremek na muffinki i pieczemy 18 – 20 min w rozgrzanym piekarniku do 175°C. Rada: babeczki  pieczemy w sylikonowych foremkach, ponieważ pod wpływem wysokiej temperatury wytapia się tłuszcz w którym na początku

Moniki Smakołyki
Ciasto z rabarbare, i kruszonką 115

Weekend się kończy... Co upiekliście dobrego na ten czas? Ja korzystam z dobrodziejstw mojego ogródka i wykarczowałam wczoraj wszystkie rosnące w nim krzaczki rabarbaru. Piekłam już ciasteczka, muffinki i ciasto z rabarbarem. A tym razem nadszedł czas na tartę. Wzmacniając wiosną nasz organizm, podnieśmy sobie poziom żelaza pysznym ciastem z rabarbarem. Ciasto z rabarbarem i kruszonką   Składniki

Lawendowe Niebo
Muffinki porzeczkowe 104

czerwone kulki pozostają daleko w cieniu. Sprawcą tego faktu jest zapewne ich kwaśny smak, który niejednemu nie chce przejść przez gardło. Postanowiłam jednak pokazać porzeczkę od dobrej strony - stąd muffinki nie dość że smaczne, to jeszcze bogate w witaminę C. Składniki suche 2,5 szklanki maki 0,5 szklanki cukru szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki

Kuchenne aromaty
Muffinki piernikowe 127

Zapachniało zimą i świętami. Zagościły w moim domu piernikowe muffiny, aromat przyprawy korzennej jest nieziemski, czuć go w całym domu... wiem, wiem powinnam odpędzać zimę zamiast ją przywoływac, ale cóż począć kiedy stęskniłam się za piernikowym smakiem. Przepis wyszkrobałam od  Dusi , wyszły pyszne.  Składniki 2 szkl mąki 0,5 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka kakao

Kuchenne aromaty
Muffinki z budyniem i rodzynkami 123

Uwielbiam piec muffinki szczególnie dla tego że nie wymagają dużego  nakładu pracy, są szybkie i smaczne. Przepis znalazłam TUTAJ w nieznacznym stopniu go urozmaiciłam poprzez dodanie mąki ziemniaczanej do budyniu oraz rodzynek. Ciasto 2 szklanki mąki 1 szklanka drobnego cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 rozpuszczonej kostki masła 2 jajka 1 szklanka mleka Nadzienie 1 budyń waniliowy mleko

Kuchenne aromaty
Tym razem kontuzjowane ale puszyste i chrupkie muffinki kakaowe z płatkami owsianymi, cynamonem, musli crunchy i ice coffee stra 135

dowolnie modyfikować o suszone owoce lub dżemy) - kolorowa posypka Suche składniki wymerdać w misce, a mokre w drugim naczyniu. Wszystko razem połączyć i delikatnie wymieszać. Nakładać do foremek na muffiny i posypać kolorowymi płatkami/kulkami. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni

upichcona
Czekoladowe muffiny 98

Corner by "jagodzianka" Delikatne i lekkie babeczki czekoladowe. Jeśli nie zjecie wszystkich, zamroźcie pozostałe. Można je dekorować różnymi kremami czy lukrami. Dekoracje z … Przeczytaj cały artykuł Post Czekoladowe muffiny pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Krem z chałwą 79

Blueberry Corner by "jagodzianka" Niedawno odkryłam krem z chałwą – rewelacja! Bardzo smaczny, delikatny krem. Świetny dodatek do tortów, babeczek, muffinów i innych ciast. … Przeczytaj cały artykuł Post Krem z chałwą pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Popovery (American popovers) 112

Blueberry Corner by "jagodzianka" Popovery, amerykańska wersja brytyjskich ”yorkshire puddings” to zrobione z ciasta naleśnikowego, bardzo lekkie muffiny. Piecze się je w specjalnej blasze … Przeczytaj cały artykuł Post Popovery (American popovers) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Muffinki podwójnie czekoladowe 157

Wszystko dla niego jest niesamowicie fascynujące! Trochę nas nie było, więc mamy całkiem sporo zaległych przepisów, które uparcie czekają na dodanie! I dziś możemy Was zaprosić na pyszne czekoladowe mufinki! Są wspaniałe, mocno czekoladowe i wilgotne! Przepis od  Lindy Lomelino - Call me cupcake! Polecamy :) Składniki: 300 g mąki, 80 g kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody

Plate of Joy
Blondynkowe Trio, czyli Niskokaloryczny Deser (Kawa, Advocat i Panna Cotta) 194

razem i pozostawiłam do wystygnięcia, co jakiś czas mieszając. Oczywiście pamiętamy aby nie przegotować żelatyny, gdyż wtedy straci swoje właściwości. Przestygniętą kawę z żelatyną przelałam do silikonowych foremek na muffinki, tak 1/3 wysokości. Wstawiłam do lodówki do stężenia. Jak kawa stężała zabrałam się za warstwę advocatową. Warstwa Advocatova: 130 ml likieru Advocat 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalałam kilkoma

Blondynka Gotuje