mieszamy w oddzielnej misce mieszamy: miód, jajka, maślankę, olejek do suchych składników dodajemy mokre i wszystko mieszamy przekładamy ciasto do silikonowych papilotek na muffinki pieczemy w temp. 170 stopni przez około 25 minut (pilnujemy żeby góra się nie spaliła) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćkostkę daktyle, proszek do pieczenia i mieszamy w oddzielnej misce mieszamy jajka, maślankę łączymy obie masy przekładamy ciasto do formy wyłożonej silikonowymi papilotkami na muffinki pieczemy około 25 minut w temperaturze 170 stopni SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdawna nie ćwiczyłam tak swojej silnej woli. Takie oczyszczanie można stosować maksymalnie 3 dni. Ja pozostanę przy jednym;p nie dam rady więcej. Takie muffinki przygotowałam dla mojej mamy do pracy ;) Składniki (12 muffinek): 3 jajka 1 banan 1 szklanka otrębów pszennych firmy Kupiec 0,5 szklanki otrębów owsianych firmy Kupiec 2 łyżeczki proszku
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwięcej czasu na śniadanie bez presji że zaraz muszę wychodzić, po standardowych czynnościach takich jak ćwiczenia, pranie, sprzątanie, wybieram się na weekend do domu, już mam przygotowane muffinki jako zdrową niespodziankę dla mojej mamy ;) za to na śniadanie (przy tak niewielu składnikach którymi dysponowałam) zdecydowałam się ciasto z mikrofali, które można przygotować również w piekarniku, pyszny
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdodajemy pozostałe składniki (poza rodzynkami i orzechami) i wszystko dokładnie blendujemy na jednolitą masę na koniec dodajemy rodzynki i pokrojone orzechy, mieszamy przekładamy ciasto do silikonowych papilotek na muffinki pieczemy około 30 minut w temp. 170 stopni SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćbudyniu waniliowego bez dodatku cukru 3 łyżki sera białego Emilka fruktoza wg. smaku Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na babeczki mieszamy przekładamy ciasto do KONIECZNIE silikonowych papilotek na muffinki, układamy je na talerz, następnie do mikrofalówki "pieczemy" w mikrofali przez około 4 minut (każda mikrofalówka jest inna dlatego trzeba kontrolować sytuację;)) w tym czasie w 1/4 szklanki mleka rozpuszczamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPlanowałam zrobić muffinki z kaszą, ale niestety piekarnik jakim dysponuję na wynajętym mieszkaniu jest do bani i nie udało mi się ich dopiec, dlatego dla uratowania sytuacji zdecydowałam się przygotować z powstałego ciasta grubaśne placki, które w smaku wyszły mniam! ;) Składniki (na około 19 placków): 100g kaszy jęczmiennej lub jaglanej 100-150g wędzonej piersi z kurczaka 3-4 jajka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSteviGold Sposób przygotowania: Fasolę przepłukujemy starannie wodą, a następnie blendujemy na puree miksujemy ze sobą wszystkie składniki (poza bananem) banana kroimy w kostkę wykładamy na blaszkę silikonowe papilotki na muffinki nakładamy do każdej po łyżce ciasta, następnie po kilka kostek banana, a na to znów łyżkę ciasta pieczemy w temp. 180 stopni przez około 30-40 minut studzimy przy uchylonych
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjogurt, mieszamy na jednolitą masę odstawiamy na kilka minut, aż masa spęcznieje przekładamy ciasto do silikonowych foremek (ja użyłam takich do mini tart, możecie też spróbować z foremkami na muffinki, wtedy wyjdzie wam więcej bułek) pieczemy w temp. 180 stopni, do suchego patyczka, nie podam wam konkretnego czasu bo mój gazowy piekarnik rządzi się swoimi prawami kiedy lekko wystygną wyciągamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjogurt, mieszamy na jednolitą masę odstawiamy na kilka minut, aż masa spęcznieje przekładamy ciasto do silikonowych foremek (ja użyłam takich do mini tart, możecie też spróbować z foremkami na muffinki, wtedy wyjdzie wam więcej bułek), wierzch posypujemy sezamem pieczemy w temp. 180 stopni, do suchego patyczka, nie podam wam konkretnego czasu bo mój gazowy piekarnik rządzi się swoimi prawami kiedy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmleko, mieszamy na jednolitą masę odstawiamy na kilka minut, aż masa spęcznieje przekładamy ciasto do silikonowych foremek (ja użyłam takich do mini tart, możecie też spróbować z foremkami na muffinki, wtedy wyjdzie wam więcej bułek) cienka warstwa na spodzie foremek pieczemy w temp. 180 stopni, do suchego patyczka, nie podam wam konkretnego czasu bo mój gazowy piekarnik rządzi się swoimi
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćcroissanty 1 czubata łyżka konfitury z płatków róż (nasza! mniej więcej tyle róż co cukru i sok z cytryny dla utrzymania koloru) Piekarnik nagrzewamy do 165 stopni. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Ciasto wyjmujemy z opakowania, smarujemy brzegi masłem i zawijamy je, żeby powstał kwadrat. Rozwałkujemy, tak aby boki mocno przylegały. Kroimy na pięć pasków grubości około trzech centymetrów
les mirabelleschciałoby się zjeść ;) Część z tych przepisów na pewno wykonam osobiście bo dania prezentują się niezwykle apetycznie. Jako że nagrody były trzy sponsor postanowił przyznać je następująco: 1.Akrobatka- Muffinki czekoladowe z M&Ms - Zestaw 4 op ziarenek i gra Nos W nos 2. Beata Sałamacha- Wafle z ziarnami -zestaw 2 opakowań ziarenek i gra Znikające ciasteczka
Z Majeczką w kuchniCzas truskawek rozpoczął się. W poszukiwaniu nowych przepisów z tymi owocami natknęłam się na muffinki na stronie kuchniaprzepisy.blox.pl. Postanowiłam wypróbować ten przepis z truskawkami. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki maślanki (lub śmietany) 1/3 szklanki oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli skórka z otartej cytryny truskawki migdały w płatkach Jajka miksujemy
tojestpyszne.blogspot.comsoli, dodajemy jajka, wlewamy olej oraz maślankę i wszystkie składniki ze sobą łączymy łyżką (niezbyt dokładnie). Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem, na wierzchu babeczek układamy rabarbar. Muffiny pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 20-25 minut, po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem
Smakowite Dania