Śniadaniowe muffinki z jajkiem

Śniadaniowe muffinki z jajkiem

Śniadaniowe muffinki z jajkiem

Przepis na : śniadanie

Przepis na 6 Muffinków 3 płaty ciasta filo ok. 0,5 kg wędzonego boczku 6 jajek szczypiorek oliwa z oliwek do posmarowania blaszki i foremek sól, pieprz Boczek pociąć na cienkie długie plastry. Posmarować blaszkę oliwą (można najpierw wyłożyć ją folią aluminiową lub papierem do pieczenia). Boczek wyłożyć na blaszcze. Piec w ok. 200 stopniach Celsjusza do zarumienienia. Foremki na muffiny posmarować oliwą z oliwek. Każdy płat ciasto filo posmarować z obu stron wodą, złożyć 3 razy i przeciąć na pół. Tak przyg... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Konrad Gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.