muffiny - 9030 przepisów (strona:378/602)

MUFFINKI Z TRUSKAWKAMI 96

Muffinki każdy zna i nie trzeba o nich opowiadać.Najlepsze gdy pojawiają się niespodziewani goście. Składniki:   1 szkl mleka 2 szkl mąki 1 szkl cukru 1 łyżeczka pr do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki oleju 2 jajka ok 2 szkl pokrojonych truskawek Umyte i obrane z szypułek truskawki pokroić w kostkę. Do miski wsypać cukier,przesianą mąkę

Niespełnione zdolności kulinarne
MUFFINY ZE ŚLIWKAMI 126

pomocą różki (trzepaczki) lub łyżki. Do mokrych składników dodać sypkie składniki - wymieszać za pomocą różdżki (trzepaczki) lub łyżki. Nie używamy robota!   Pamiętajmy, żeby zrobić to nie dokładnie wtedy muffiny będą miękkie i dłużej zachowają świeżość. Do śliwek wsypujemy posypkę i obtaczamy śliwki. Do ciasta dodajemy śliwki wymieszane z posypką. Napełnić foremki do 3/4 wysokości. Piec 30 minut w temperaturze

Ciastka - domowe słodkości
korzenne muffinki z jabłkami 102

Ostatnio te muffinki pojechały na Street Art Festival w Chełmie Śląskim, gdzie razem z blogerkami: Bernadetą z Mój kulinarny pamiętnik , Ullą z Kuchni na wzgórzu i Marysią z Mancia w kuchni , wzięłyśmy udział w akcji charytatywnej. Ale nie tylko przy takiej akcji się przydadzą. Jest wrzesień i dla części z was, jak i dla mnie wrócił temat drugich śniadań

Eksperyment sobotni
Muffinki razowe z orzechami i marchewką (bez pszenicy, bez cukru) 125

Było ciasto marchewkowe, teraz pora na muffinki. Są rewelacyjne, słodziutkie choć nie zawierajaą cukru. Są sycące i zawierają mnóstwo cennych składników odżywczych, tak więc spokojnie mozna je zjeść na drugie śniadanie. Przy ich przygotowaniu postanowiłam dać stewii drugą szansę (bo stewia mi za bardzo nie smakuje) i dodałam trochę do ciasta. Nie odważyłam się posłodzić samą stewią - boję sie gorzkiego

pyszne zdrowości
Muffinki z jeżynami 138

szklanka cukru Składniki mokre: 2 żółtka 1 szklanka domowego  mleka kokosowego 1/2 szklanki oleju jeżyny Wymieszać składniki suche, potem mokre. Połączyć niezbyt dokładnie. Wlać ciasto do foremki na muffiny do 3/4 wysokości, do każdej muffinki włożyć jeżynę albo dwie. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach. *można użyć zwykłego mleka lub wody, jeśli mleko kokosowe to tylko domowe

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pyszne brownie w wersji fit 167

ciasto czekoladowe, zawiera bardzo ciekawy składnik, który zmienia jego konsystencje i nadaje mu ciekawy posmak, jest nim cukinia, która ostatnimi czasy jest bardzo często wykorzystywana jako dodatek do ciast, muffin i innych wypieków, dodatkowo dodałam do ciasta przyprawę korzenną, przez co bardziej zaczęło przypominać piernik niż brownie, ale bardzo lubię aromat cynamonu, imbiru, goździków, które oprócz tego, że wspaniale pachną

zdrowa vege kuchnia
Nasz pierwszy wspólny piknik z CODZISW.MENU 125

niekwestionowana królowa wegańskich i bezglutenowych smakowitości oraz współorganizatorka wydarzenia, Karolina z Vegeaddicted  - jej bezjajeczna beza podbiła moje serce, Monika z Lunchoteki ze swoimi pysznymi fatayer i cudownymi muffinami totalnie nas  zachwyciła , Małgosia z Karmelowy - dyniowe ciastka spod karmelowej ręki były tak pyszne, że żaden łasuch nie mógł im się oprzeć, Asia z W Kuchni Wieczorem - swoimi

Food Square
Cynamonowo-migdałowe muffinki z rodzynkami 160

pierwszy upiekłam muffiny w pełnym wymiarze fit. Jesień zbliża się wielkimi krokami, więc nie może zabraknąć cynamonu. Przedstawiam proste i bardzo smaczne muffinki. :) Składniki: 4 sztuki 1/2 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 1/2 szklanki mąki pszennej  2 łyżki cukru trzcinowego 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia  2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki rodzynek + mąka do obtoczenia 1/2 szklanki mleka kilka kropli

Truskawkowa Fiesta
Muffinki bananowe z czekoladą 177

przepyszne babeczki , które są ulubione u wszystkich odwiedzających mnie gości- Robi się je błyskawicznie i ze składników które zazwyczaj mamy w domu. Przepis ten przywiozłam z USA-naprawdę polecam MUFFINKI BANANOWE Z CZEKOLADĄ SKŁADNIKI: 225g-mąki pszennej 150g-cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 1 jajko 120 ml oleju 120 ml jogurtu naturalnego cukier waniliowy

Swojskie jedzonko
Muffinki na słono-z salami,mozzarellą i oliwkami 1777

pyszne muffinki tym razem na słono,świetne jako zakąska na imprezę ,lub po prostu jako bułeczka,pięknie pachną ziołami i jeszcze lepiej smakują-polecam serdecznie-Kasia Michoń Składniki: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 jajka pół szklanki oliwy z oliwek 2/3 szklanki jogurtu naturalnego 2 garście tartej mozzarelli  kilka plasterków szynki/salami (użyłam salami) 1 łyżeczka soli łyżeczka proszku

Swojskie jedzonko
Warzywne muffinki tylko 50 kcal 130

przekładamy do miski. Z warzyw odciskamy pozostałość wody. Dodajemy do kaszy.   Ser feta rozdrabiamy za pomocą ręki. Przekładamy jajka. Przyprawiamy. Około 1 łyżkę do formy silikonowej jak na muffiny. Pieczemy około 35-40 minut w temperaturze 190C

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Muffinki z bananami i czekoladą 143

połączenia składników. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do pozostałych składników i dokładnie mieszamy. Dodajemy banany, czekoladę oraz sok i skórkę z cytryny i delikatnie mieszamy. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości papilotek (wyszły mi 22 muffinki). Wierzch posypujemy odłożoną czekoladą. Pieczemy w 200 stopniach ok. 20 minut. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Sernik Teściowej 181

margin-bottom: 0.21cm; } Wczoraj prezentowałam przepyszne Orzechowe muffinki oraz Białą Pavlovą, dziś natomiast chciałam Wam zaproponować najlepszy sernik na świecie, który ja nazywam Sernikiem Teściowej, ponieważ przepis dostałam od mamy M. Powiem Wam w sekrecie, że ten sernik to uzależnienie, przez całe święta Bożego Narodzenia i Wielkanoc (system wymiany świątecznej, pierwszy rok to Wielkanoc u mnie a Boże Narodzenie

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sernik dyniowo-fistaszkowy 205

minut. Schłodzić przez całą noc w lodówce. Wierzch posmarować pozostałym masłem orzechowym i udekorować fistaszkami. Smacznego! PS. Na dwóch zdjęciach ponad to, możecie zobaczyć prześliczne kolczyki-muffiny, które otrzymałam jako nagrodę za wygraną w konkurcie na najlepsze muffinki. Dzisiejszy odcinek sponsorowany przez Festiwal Dyni

Przepysznik - BLW i nie tylko
Desery na Dzień Dziecka 153

będzie w ten dzień wesoło i pysznie! Ciasto Leśny mech   Rustykalna tarta z rabarbarem Wegańskie babeczki orzechowe   Pischinger kakaowo-daktylowy Kuleczki chałwowe Daktylowa nutella   Muffiny jabłkowo-bananowe   Crêpes Suzette Naleśniki gryczane Różowe naleśniki Naleśniki orkiszowe Zielone naleśniki (w wersji na słodko) Ciasto marchewkowe Rogaliki marchewkowe

Przepysznik - BLW i nie tylko