łyżki sosu czosnkowego FOLWARK http://folwark.com.pl/produkty/sos-czosnkowy-m/ 2 łyżki siekanego koperku Potrzebne: maszynka do minipączków (ps. równie dobrze można wedle tego przepisu zrobić gofry jak i tradycyjnie upiec muffiny 1. Składniki suche łaczymy, mieszamy. Składniki mokre miksujemy na gładką masę. Łączymy jedno z drugim i miksujemy razem jeszcze przez 2-3 minuty. 2. Maszynkę przecieramy pedzelkiem zanurzonym w oleju
Z Kuchni Do Kuchniserniczki przestygną wykładamy je na talerzyki (poprzez obrócenie każdej foremki). Posypujemy cukrem pudrem. Podajemy. * serniczki można również jeść bezpośrednio z foremek lub przygotować je np. w formie na muffinki (mniejsze serniczki) Smacznego * przepis i pomysł własny
Słodkie okruszkizimnego piekarnika. Piekarnik nastawić na 180 stopni i od momentu nagrzania piec 20-25 minut. Po upieczeniu wyjąć z formy i studzić na metalowej kratce. Ps. Mimo zastosowanych zmian muffinki są mięciutkie, puszyste i pyszne. Razem ze mną piekły: Bożena - Moje domowe kucharzenie Wiosenka - Eksplozja smaku Patrycja - Patison w kuchni Jola - Smak mojego domu Justyna - Gotowanie i pieczenie Dorota
Ala piecze i gotujewilgotności, a mieszanka brązowego cukru i cynamonu jesienny posmak. Przepis ze strony Smakołyki Bereniki(c click lick), nieznacznie zmodyfikowany( zwiekszyłam ilość składników, aby otrzymać 12 sztuk) Drożdżowe, zawijane muffiny z jabłkami i cynamonem Składniki na 12 bułeczek: ciasto 330g mąki pszennej 15g drożdży świeżych lub 4 g suchych 150 ml mleka 1 jajko 4 łyżki cukru 35g masła szczypta
Mia Cucina Sofietasię działo 2 dnia … a działo się dużo ojj działo! :D Odespałyśmy poniedziałkowe wojaże i zaraz po pysznym, włoskim śniadaniu w hotelu ( kurde, jakie były pyszne muffinki z borówkami, to łooo :D ) wyruszyłyśmy z stronę metra, by stamtąd odjechać w kierunku EXPO . Tak, tak to EXPO 2015 było celem drugiego dnia naszej wycieczki. Po kilkunastu minutach zajechałyśmy na miejsce
Ostra na Słodkoposypać cukrem.W stawić do piekarnika i piec przez około 18-22 minut do zrumienienia się babeczek (można delikatnie sprawdzić patyczkiem na środku, czy ciasto jest suche i upieczone). Upieczone muffiny wyjąć z formy, pozostawić do ostygnięcia.P rzechowywać pod przykryciem
Moje domowe kucharzeniedką masę. Łączymy z czekola dą i dokła dnie mieszamy drewnianą łyżką. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy łyżką. masę wykła damy do silikonowej formy na muffinki (po 1 pełnej łyżce), na to wykła d amy po 1/2 łyżeczki nutelli i przykrywamy pozostałą czekola dową masą. wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut
ChilliJemysmaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Studzimy, do wystudzonego makaronu dodajemy starty ser żółty i jajko. Mieszamy aż składniki dobrze się połączą ze sobą. Foremki na muffinki smarujemy olejem. Wkładamy makaron i formujemy gniazda. Zapiekamy w temp 150 stopni do zrumienienia makaronu ok 25 minut. Zostawiamy w formie do wystudzenia. Koszyczki podważamy lekko widelcem i wyjmujemy z foremki
Podróż w kulinariapasku ciasta francuskiego ok 6-7 plasterków, tak by jeden zachodził na drugi. Ciasto zwijamy w rulon formując z plastrów brzoskwini kwiat. Przekładamy do papilotki i formy na muffinki. Pieczemy ok 30 minut w temp. 190st C. Posypujemy cukrem pudrem. Jeżeli ktoś nie chce ze skórką, to owoce możemy wcześniej obrać
Kuchnia w czekoladzieoliwki w plasterki, pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki. Na końcu ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy i wycinamy z niego 15 jednakowych kwadratów. Wycięte kwadraty ciasta umieszczamy w formie na muffiny posmarowanej olejem, tworząc koszyczki a następnie w każdym koszyczku warstwowo układamy poszczególne składniki : pokrojoną wędlinę, ser camembert, oliwki oraz pomidorki koktajlowe, wierzch posypujemy startym serem. Koszyczki pieczemy koło 20 minut
Smakowite Danianieoczywiste ciasto. Znalazłam je w książce Saved by cake Marian Keyes, gdzie od razu wpadło mi w oko. Głównie dlatego, że banany kojarzą mi się z tradycyjnymi chlebkami, ewentualnie muffinami. Czasem jeszcze wrzucam je do koktajlów, albo dodaję do owocowych sorbetów, żeby były bardziej kremowe. Jest jeszcze znane wszystkim banoffee pie , któremu, choć niemożebnie wręcz słodki, nikt się oprzeć
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMuffinki kakaowo-orzechowe z powidłami śliwkowymi składniki: ciasto: - 1 1/2 szklanki mąki pszennej (typ 450) - 1/2 szklanki tartych orzechów włoskich Backmit - 3/4 szklanki cukru - 2 czubate łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka - 1 szklanka maślanki - 4 łyżki oleju arachidowego - mały cukier waniliowy dodatki: - 100g gorzkiej czekolady (1 tabliczka) - powidła węgierkowe - orzechy włoskie Kresto Forma: forma silikonowa
Kuchnia co dniaszklanki cukru, sok z jednej limonki, Lukier: białko z jednego jajka, cukier puder - tyle ile przyjmie białko, szczypta soli, sok z połowy limonki Sposób przygotowania: Ciasto na muffinki: W makutrze wymieszać ze sobą wszystkie sypkie składniki. Rozpuścić margarynę z miodem i odstawić do przestudzenia. W osobnym naczyniu roztrzepać jajko i mleko - połączyć z przestudzoną margaryną
Nie tylko w kuchnimlekiem, 3 łyżki pomarańczowego syropu, który pozostał z gotowania marchwi. Stopniowo dodajemy suche składniki, ciągle miksując do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Masę przekładamy do sylikonowych foremek na muffinki, a w środek każdego ciasta, pionowo wkładamy po jednej marchewce. Babeczki pieczemy ok. 20 min w 180°C do suchego patyczka. Smacznego
Moniki Smakołykiskładniki przelać do suchych i dokładnie wymieszać. Przygotować papilotki, do każdej nałożyć około 1 łyżki ciasta, nałożyć 3-4 winogrona, kolejną porcję ciasta, znowu winogrona i przykryć ciastem. Muffiny posypać cukrem waniliowym lub kokosowym. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut
Moje domowe kucharzenie