łyżeczka cynamonu 185 ml mleka 110 g mąki pszennej Dodatkowo: cukier puder miód Przygotowanie: Do nagrzanego do 220 stopni C piekarnika wkładamy pustą foremkę na muffinki. Cukier i roztopione masło dzielimy na pół, jedną połówkę wkładamy na dużą patelnię i podgrzewamy, po czym dodajemy jabłka i dusimy je około 10 minut, aż staną się miękkie. Na koniec
Lili w kuchniWkładać do słoików bardzo gorącą masę. Zakręcać szczelnie i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w ciemnym miejscu. ----------- Podobne: Dżem z dyni i pigwy Konfitura z aronii, jabłek i pigwowców Muffiny z dynią i pigwowcami
Weekendy w domu i ogrodzieMożna je przechowywać w szczelnym pudełeczku przez tydzień. Ale kto by je chował? My zjedliśmy je w ciągu dwóch dni;-) Smacznego! Polecam inne pyszne ciasteczka: maślane waniliowo kakaowe ciasteczka muffiny czekoladowe z kawałkami czekolady rożki maślano serowe z jabłkami orkiszowo kakaowe z bakaliami czekoladowe kruche ciasteczka paluchy drożdżowe z czosnkiem i ziołami
potrawyregionalnePiekłam ciasteczka przez około 15 minut. Pachniało w całej kuchni ;-) Smacznego! Zapraszam do pieczenia innych ciasteczek: owsiane ciasteczka z jagodami goji muffiny czekoladowe z kawałkami czekolady czekoladowe kruche ciasteczka ciasteczka serowe z rabarbarem rożki maślano serowe z jabłkami paluchy drożdżowe z czosnkiem ziołami i parmezanem ciasteczka orkiszowo kakaowe owsiane czekoladowo orzechowe oponki serowe
potrawyregionalnetemperaturze 210 stopni przez około 12-15 minut. Można popruszyć ciasteczka cukrem pudrem. Smacznego! Polecam również inne ciasteczka: maślane kruche ciasteczka waniliowo kakaowe owsiane ciasteczka z jagodami goji muffiny czekoladowe z kawałkami czekolady rożki maślano serowe z jabłkami orkiszowo kakaowe z bakaliami serowe z rabarbarem czekoladowe kruche ciasteczka
potrawyregionalneroztopioną czekoladę. Ja posypałam jeszcze na wierzch wiórki kokosowe. Smacznego! Polecam przepisy dla lubiących podobne ciasta: MURZYNEK CIASTO CZEKOLADOWE ZE ŚLIWKAMI CIASTO CZEKOLADOWE Z MIGDAŁAMI BEZ MĄKI MUFFINY CZEKOLADOWE Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY CIASTO CZEKOLADOWE Z MASĄ MIGDAŁOWO DAKTYLOWĄ
potrawyregionalneDżemu jest dużo (oczywiście możecie zmienić proporcje) i łatwo przywiera do garnka pod wpływem ciężaru. Przypalone kawałki będą brzydko wyglądać w jasnym dżemie. ---------- Podobne: Dżem z mirabelek i jabłek Muffiny z dynią i pigwowcami Pieczona dynia z sosem śliwkowym
Weekendy w domu i ogrodzieświeże zioła do przybrania. Przygotowanie: Z pieczywa wyciąć krążki przy pomocy rantu cukierniczego lub szklanki, każdy kawałek posmarować roztopionym masłem z obydwu stron, włożyć do metalowej formy na muffiny formując koszyczek. Piec w 200 stopniach kilka minut (do zrumienienia). Serek wymieszać z majonezem, sokiem z cytryny, cebulą, ogórkiem i przyprawami. Dodać mięso ryby rozdrobnione widelcem (bez ości
SzczyptaSmaQCoś szybkiego do zrobienia ....i mało sprzątania,tylko dwie miski i łyżka....mufinki są naprawdę proste i szybkie do wykonania..polecam. 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 160 g cukru 30 g cukru kokosowego 1 łyżeczka mielonego imbiru 2 jajka 20 dkg kwaśnej śmietany 1/2 szkl. oleju 1 łyżka miodu 2-3 gruszki pokrojone w kostkę W jednej
Moje domowe kucharzenieTakie pączusie to fajne rozwiązanie dla osób mających mało czasu, robi się je ekspresowo, szybciej niż muffinki. Ale uwaga- znikają również ekspresowo. W tłuszczu bardzo rosną, nakładałam ciasto łyżką i nie polecam robić większych bo w środku mogą być surowe. Dobrze czuć w nich pomarańczową skórkę i fajnie smakują z sera nie mielonego, wtedy dobrze czuć serowe grudki. Składniki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCoraz bardziej zaczynam lubić muffinki, choć kiedyś za nimi nie przepadałam. Niezależnie od smaku i rodzaju są doskonałym wyjściem awaryjnym na wypadek niespodziewanych gości. Wystarczy tylko wszystkie składniki wymieszać i upiec. W 20 minut mamy więc pyszny deser lub podwieczorek. Te z jabłkami zjedliśmy jeszcze ciepłe, takie są najsmaczniejsze. Składniki na 18 sztuk: 340 g mąki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaśmietanki kremówki 1 opakowanie śnieżki 2 łyżki wiórek z różowej czekolady Masło stopić i wystudzić. Składniki ciasta wymieszać rózgą, nie za długo, tylko do połączenie składników. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C przez około 20 minut, sprawdzając patyczkiem czy są upieczone. Wystudzić i w każdej wydrążyć środek
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawlać do suchych i krótko wymieszać rózgą lub mikserem. Na końcu wlać gorącą kawę (odcedzoną z fusów), zmiksować tylko do połączenia składników. Masa powinna być dość rzadka. Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem. Piec w 170*C około 15 minut. Wystudzić. Połamaną czekoladę i mleko umieścić w miseczce i rozpuścić nad parą. Za pomocą pędzelka posmarować babeczki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMuffinki. Wypiek idealny- ekspresowy, ponadczasowy, dający tysiące możliwości. Do muffinek możemy wrzucić to, na co tylko mamy ochotę. Nie raz ratują nam życie w wypadku niespodziewanych gości, bo ich zrobienie zajmuje zaledwie pół godziny. Znikają równie szybko- jedna blaszka na jedno posiedzenie. Latem obowiązkowo z owocami. Nie wiem, jak mogłam ich nie lubić. Składniki na 12 sztuk: składniki suche
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Płaską foremkę do małych ciasteczek wysmarować masłem i wysypać mąką (można też piec w formie na muffinki lub upiec biszkopt w całości i wykroić kółka). Nałożyć niewielką ilość ciasta i piec w 180*C około 10 minut. Sok zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia