mogłam jej całej wlać do środka. Zastanawiałam się co mogę z nią zrobić by została smacznie wykorzystana. Wymyśliłam sobie babeczki cytrynowe. Wystarczyły dodatkowo tylko biszkopty. Do silikonowych foremek na muffinki wlałam masę - ale nie do końca, zostawiłam miejsce na biszkopt (ale nie wkładać biszkopów jeszcze). Włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180stopni na 10min. Dopiero po tym czasie do każdej foremki
W kuchni u Monikitakże dać mniej) i przykryć ten dżem ciastem. Foremek nie uzupełniać do końca. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190stopni na około 20-25min.. Uwaga!!! Poczekać aż muffinki przestygną, ponieważ dżem może wycieknąć podczas wyciągania z foremek, a jest bardzo gorący i można się poparzyć. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem. Smacznego
W kuchni u Monikiwyłożyć pierwszą warstwę ciasta, następnie łyżeczkę czekolady i przykryć ją warstwą ciasta. Nie uzupełniać po same brzegi foremek. Włożyć do nagrzanego piekarnika 190stopni i piec przez ok.20min. Małe muffinki piec ciut krócej. Czekoladę rozpuścić i posmarować wierzch muffinek, następnie posypać kuleczkami czekoladowymi. Smacznego
W kuchni u Monikicamembert, orzeszki ziemne smażone i solone FELIX (ok.50g), 8 suszonych pomidorów, ok.30-40szt. zielonych oliwek, pieprz. Przygotowanie: Z placków tortilli wyciąć koła - z jednego placka 4sztuki. Włożyć do blaszki na muffiny, formując miseczki. Zapiec w rozgrzanym piekarnku do 150stopni, około 12minut - do momentu aż będę twardsze, ale nie przypieczone. Pozostałości po wycięciu tortilli nie wyrzucać. Położyć na blaszkę i do piekarnika
W kuchni u Monikirazem - wymieszać. Mokre składniki na ciasto połączyć razem w osobnym pojemniku - dobrze roztrzepać widelcem. Suche składniki połączyć z mokrymi - mieszać do momentu, aż nie będzie grudek. Przygotować blaszkę na muffinki z papilotkami ( papierkami na babeczki). Na dno każdej papilotki nalać ciasto. Powkładać po dwie wiśnie. Wypełnić resztą ciasta papilotki. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec ok.25minut
W kuchni u Monikilową stołu !!! za wspaniały pomysł dziękuję autorce blogu Gzik i Pyry , dzięki niej ze moja niedziela była naprawdę udana:) a i starszemu pomocnikowi niejadkowi dzięki niekonwencjonalnej posypce z draży muffiny bardzo smakowały:) Składniki na 12 sztuk : 1 i 3/4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki najlepszej jakości kakao 3/4 szklanki cukru pudru 2 tabliczki
cucinareNawet jeśli nie mamy w domu specjalnych papilotek, bez problemu można je samodzielnie wykonać z papieru do pieczenia - wyciąć kwadraty, zgiąć wzdłuż przekątnych, włożyć w dołek w formie do muffin i docisnąć. Dzisiaj prezentuję pyszne połączenie kakaowego ciasta z naturalnym serkiem i śliwkami - węgierkami w nadzieniu.Śliwek u mnie pod dostatkiem, więc korzystam póki mogę. :D Muffinki są takie
Kuchnia Elliefrancuskie rozwinąć i pozbyć się papieru ze środka. Ciasto ponownie zwinąć. Podzielić na 12 krążków o szerokości 1-1,5 cm. Każdy krążek rozpłaszczyć i wyłożyć nim foremki na muffiny. Ciasto powinno być rozłożone na ściankach foremki jak najwyżej się da. Mąkę rozrobić w 150 ml mleka. Resztę mleka zagotować z laską cynamonu i sokiem z cytryny/skórką z cytryny
Weekendy w domu i ogrodziekilka dni pojawiają się babeczki marchewkowe. Są nawet ok. Nawet – bo brakowało mi w nich porcji wilgoci i dodatkowego smaku poza cynamonem. I tak urodził się przepis na te muffiny. Ustawcie piekarnik na 180⁰C, niech się powoli nagrzewa. Naszykujcie od razu 12 średnich papierowych lub silikonowych foremek na babeczki. Te rustykalne, które są tutaj na zdjęciach, zrobiłam
Karo in the Kitchencukrowym. Idealna do deserów bez pieczenia i gotowania. Utrzymuje kształt i świetnie nadaje się do dekoracji. Kremem maślanym na niej powstałym przełożycie i obłożycie tort pod masę cukrową, udekorujecie muffinki i cupcake’s. Francuskie mise en place w przygotowaniu bezy włoskiej jest kluczowym stwierdzeniem. Wszystko naszykowane, wszystko na miejscu. Organizacja w kuchni jest podstawą, szczególnie tam, gdzie przepis wymaga
Karo in the Kitchenostudzonej, rozpuszczonej czekolady dodać jajko i 2 łyżki jogurtu naturalnego. Dokładnie wymieszać. Dodać do sypkich składników i wymieszać do połączenia składników. Pod koniec dorzucić posiekaną śliwkę. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i wypełnić przygotowaną masą, Piec w piekarniku nagrzanym do 180C (termoobieg) przez ok 25-35 minut. Po upieczeniu studzić na kratce. Smacznego
CookYourselfwersji bez cukrowej lub z dodatkiem niewielkiej ilości miodu lub syropu z agawy, mus ten może posłużyć nam jako pyszny zamiennik dżemu lub jako pyszna baza do ciasteczek lub muffin dyniowych (przepisy wkrótce na blogu) Składniki : - 1 średnia dynia (ok 1 kg) - 4-5 jabłek - 4-5 łyżek nasion chia - 1-2 łyżki miodu (opcjonalnie) Przygotowanie
zdrowa vege kuchniapieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Korzenne muffinki z kaszy manny Owsianka na mleku z bananem i malinami Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka
Moja smaczna kuchniawiadomo, że wszystko z kruszonką smakuje lepiej. Zamiast niej można ciasto polać lukrem, lub zostawić bez niczego - idealnie nada się na piknik. Z tego samego ciasta można też przygotować muffinki, choć nawet duża blacha znika bardzo szybko. Jeśli chodzi o dodatki, ogranicza Was tylko wyobraźnia - ze wszystkim będzie smakowało bajecznie. Tym razem miałam do wykorzystania resztę truskawek i kilka moreli
Pożeraczka, czyli raz adobrze