muffiny - 9030 przepisów (strona:370/602)

Karnawałowe menu - wegański tatar na bagietce 152

bloga, które również zdadzą egzamin w karnawale :) 1.  Wegańskie brownie  - wystarczy pokroić na kawałki i ładnie podać 2.  Różyczki z ciasta francuskiego i jabłek 3.  Muffinki cytrynowe z białą czekoladą 4.  Pizza na spodzie z tortilli 5.  Chipsy z jarmużu  6.  Spring rolls 7.  Faszerowane papryki 8.  Wegeburgery Pozostaje

two broke sisters
Babeczki makowe z kruszonką 150

białek Wykonanie  Przygotować formę do muffinek. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 2 -3 mm, szerokim kubkiem lub foremką do wycinania ciastek wycinać koła, umieszczać je formie na muffinki, wylepić dokładnie dno i boki, dociskając. Do środka nałożyć masy makowej, do wysokości babeczek. Kruszonka:   Przygotować kruszonkę: mąkę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Masło roztopić w małym rondelku

Kubki smaku
Ciasto z czereśniami palce lizać 199

Czereśnie w miseczce patrzyły na mnie błagalnym wzrokiem aby je wykorzystać do czegoś pysznego. Propozycji było wiele jednak ja nie mam czasu na wielkie pieczenia. Postanowiłam połączyć ciasto z muffin z bordowymi soczystymi owocami. Przyznam trochę pokombinowałam też z polewą, gdyż chciałam w pełni uzyskać czereśniowy smak lata. Powiem tylko jedno Pyszności. Zapraszam... Skala smaku 10/10 inny owoc np. jagoda

Kubki smaku
Herbaciane babeczki owsiane z owocami 135

być mocny! Zaparzoną, przestudzoną herbatę dodajemy do miski wraz z resztą płatków owsianych (3/4 szklanki). Całość dokładnie mieszamy. Masa powinna być gęsta. Masę wykładamy łyżką do przygotowanych papilotek na muffinki. Na wierzch każdej owsianej babeczki wykładamy mrożone jagody lekko wciskając je w ciasto. Tak przygotowane babeczki wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 35 minut

Słodkie okruszki
Makaronowe Muffiny z porzeczkami. 219

makaron nie rozpadł się. Makaron gotujemy, krócej, musi być bardziej twardy niż "aldente". 2.Makaron wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową, dokładnie odcedzając wodę i przekładamy do silikonowych foremek na muffiny.  3.W miseczce roztrzepujemy jajko z maślanką i roztopioną łyżką masła. Do masy dodajemy nasiona z laski wanilii, cukier a na koniec mąkę.Wszystko mieszamy do połączenia.  4.Na wierzch makaronu

Farmażony
17 jadalnych prezentów czyli zrób to sam 135

Oliwa z oliwek aromatyzowana czosnkiem, oregano i chili Pomarańczowa babka z czekoladą Przyprawa do sałatek Sól ziołowa Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Śliwkowe ciasto z rumowym cappuccino Korzenne muffinki z kaszy manny Prażone jabłka babci Małgosi Kompot z jabłek Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pasta z pieczonej

Moja smaczna kuchnia
Sosy Folwark - recenzja 156

mięsa.    Poniżej przedstawiam moje przykładowe przepisy z zastosowaniem sosów firmy Folwark . Z biegiem czasu będzie ich coraz więcej i więcej...   Parówki w puchatym cieście z mozzarellą Muffiny z porem i mozzarellą Serduszko z parówki i jajka

Di gotuje
Superfood na co dzień - Jamie Oliver / KONKURS 223

owsiane batoniki z nasionami, owocami i przyprawami! Są i pyszne wrapy, jogurty, placuszki, kilka propozycji na jajecznicę, tortilla z warzywami z patelni, sałatka z kurczakiem, komosą i mnóstwem warzyw, muffinki czy pomysły na fajne chlebki i kanapki! Wszystko wygląda cudownie i brzmi chyba jeszcze lepiej! Czy wspominaliśmy Wam już, że wszystkie zdjęcia dań są zrobione tylko i wyłącznie przez Jamiego

Plate of Joy
Muffinki piernikowe 199

Dziś pyszne muffinki piernikowe z nadzieniem z domowego dżemu i polewą z mlecznej czekolady :) Z podanych składników wyszło mi 9 dużych babeczek, piekłam je w papilotkach tulipanach – można je zrobić samodzielnie z kwadratów papieru do pieczenia. Składniki: 300 g mąki 50 g brązowego cukru 1,5 łyżeczki sody 3 łyżeczki przyprawy do piernika 100 g miodu 150 g masła

Ciastkozercy
Tymbaliki z musem z łososia, porem, żurawiną i kolendrą 115

płaską łyżkę żelatyny. Filet z łososia myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy solą i pieprzem i gotujemy na parze około 10-13 minut. Studzimy. Dno silikonowych foremek na muffinki wypełniamy pokrojoną żurawiną suszoną. Pokrywamy je warstwą musu porowego (2-3 łyżeczki). Odstawiamy w chłodne miejsce, aby masa stężała. Do blendera lub rozdrabniacza przekładamy kawałki ugotowanego łososia, dodajemy sok z cytryny

Kolorowy Przepisownik
Skrzat gotuje bez laktozy. Recenzja. 203

pichcić wraz ze swoimi pociechami w kuchennym zaciszu. Przepisy zawarte w książce ucieszą podniebienie nie jednego małego lub większego łasucha. Czyż można odmówić skosztowania takich przysmaków jak "Marchewkowe muffinki pani Zajęczycy" , "Keks z białek wujka Leona" , "Zapiekanki ryżowej węża Konrada" lub "Ptysiów pani Słowikowej". Z całą pewnością nie! Moja pociecha już wybrała kilka propozycji, które na pewno wspólnie przygotowujemy

Słodkie okruszki
Przepisy na Boże Narodzenie 561

Sernik z brzoskwiniami Sernik teściowej Sernik pomarańczowy Sernik orzechowo - kawowy Sernik czekośliwka, bez jajek Sernik gotowany z kokosem Sernik waniliowy z polewą Pierniki, pierniczki i ciasteczka: Piernik z powidłami Muffinki piernikowe Szybkie pierniczki Ule Orzeszki Orzechowe kuleczki Popękane ciasteczka piernikowe Popękane ciasteczka czekoladowe Ciasteczka pomarańczowe Torty: Miodownik z orzechami Tort orzechowy Tort keksowy Tort bananowy Tort z topinamburem i czekoladą

Domowa cukiernia Ewy
Serniczki z białą czekoladą i bakaliami 342

mąki pszennej 60g bakalii (u mnie po równo suszone morele, daktyle, rodzynki, kandyzowane wiśnie, orzechy włoskie i migdały) FROSTING 70ml śmietanki 30% 35g białej czekolady Wykonanie: SPÓD - formę na muffiny wyłożyć 9 papilotkami - herbatniki rozdrobnić na piasek, dodać zmielone orzechy, roztopione masło i cynamon, wymieszać, wyłożyć po około łyżeczce na dno papilotek, lekko ugnieść, aby utworzyć spód - papilotki schłodzić krótko

Smakołyki Bereniki
Christmas Mince Pie z Angli 131

wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkować i wylepić nim foremki w kształcie głębokich miseczek o średnicy 6 - 7 cm. Ja z braku takich foremek użyłam foremki na muffinki. Do foremek nałożyć farsz (nie do pełna) a następnie przykryć kółkiem z ciasta i skleić brzegi. Wierzch ciasta nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 190 o C przez około 20 minut

Mama Gotuje
Lista świątecznych przepisów – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 275

ciasta z żurawiną i jabłkiem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką

Karo in the Kitchen