muffiny - 9030 przepisów (strona:373/602)

MUFFINKI NA MLEKU KOKOSOWYM 158

objawiły mi się we śnie ;) To był podstęp, nie było mowy, abym o nich zapomniała po przebudzeniu. No i tak zaczęło się moje poranne łasuchowanie. Zanim wyskoczyłam z piżamy, muffinki już były w piecu :) SKŁADNIKI: 1 1/2 szkl mąki 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 jajko 3/4 szkl mleczka kokosowego 1/3 szkl oleju 1 kopiasta łyżka

Kuchnia w opałach
40 śniadań na ciepło 1897

bitą śmietaną Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Jajko sadzone na grzance z bobem Kasza manna na mleku z jeżynowym musem Kasza manna na mleku z orientalnymi przyprawami Korzenne muffinki z kaszy manny Owsianka na mleku z bananem i malinami Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pieczone pierożki z ciasta

Moja smaczna kuchnia
Mini serniczki 121

Serek, cukier i jajka dokładnie miksujemy. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z mlekiem i dodajemy do masy serowej. Delikatnie mieszamy. Na końcu dodajemy aromat pomarańczowy. Masę przelewamy do silikonowych foremek na muffiny. Z przepisu wychodzi 16 serniczków. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 150st. Jeszcze ciepłe możemy posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą czekoladową

Gotowanie moimi oczami
Czekoladowe muffinki z dżemem wiśniowym 131

szkl jajka, 2 szt dżem wiśniowy, 12 łyżeczek Przygotowanie W osobnych naczyniach mieszamy składniki suche i mokre. Do składników suchych wlewamy składniki mokre i dokładnie mieszamy. Do foremek na muffiny wlewamy po jednej łyżce ciasta, na to po jednej łyżeczce dżemu i na wierzch kolejną łyżkę ciasta. Papilotki wypełniamy do 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180st przez około

Gotowanie moimi oczami
Pralinki Czekoladowe 199

obtoczyć w posiekanych orzechach, kokosie lub w ogóle pominąć posypkę. Kulki ponownie odkładałam na papier do pieczenia i wstawiłam do całkowitego zastygnięcia. Zastygnięte pralinki powkładałam w małe papilotki do muffinów firmy Tescoma . SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Drożdżówka z dynią i powidłami śliwkowymi 149

ciepłe, NIE gorące! ;) WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: Czary-gary w kuchni - Babka dyniowa   Moje Małe Czarowanie - Sernik dyniowy Szóste niebo - Bezowy torcik orzechowy z dyniowym kremem Moje domowe kucharzenie - Muffinki z dynia i polewą z białej czekolady Gotowanie jest łatwe - Tarta hokkaido   Lidia Wesołowska - Bułka z dynią Kulinarna Manius ia - Ciasto dyniowe z kremem mascarpone Życie zaczyna

Grunt to przepis!
PĄCZKI PIECZONE 181

wyrzutów, że jemy tłuste i kaloryczne. Nie wymagają wiele pracy, ponieważ odchodzi czas na ich smażenie. Naprawdę polecam. Z przepisu wyszło około 40 puszystych pączków. Użyłam papilotek jak do muffinów o średnicy 5 cm. Składniki: 100 g świeżych drożdży 200 ml ciepłego mleka 6 jajek 740 g mąki pszennej (do wypieków drożdżowych lub tortowej) plus 2 łyżki do rozczynu

potrawyregionalne
Muffinki z dynią i polewą z białej czekolady 133

W ten weekend tematem wspólnego pieczenia Ciasta na niedzielę są dyniowe wypieki ..szukałam przepisu, który by mnie zaciekawił..sporo wpadło mi w oko..i nie mogłam

Moje domowe kucharzenie
Miniserniczki z dynią 113

misce, dodać cukier, jajko, mannę, śmietanę i mielone orzechy - zmiksować do połączenia się składników. Do puree dodać przyprawy, dokładnie wymieszać. Połączyć z masą serową.  Przełożyć do formy na muffinki wyłożone podwójnie papilotkami. Upiec w 170'C przez 30 minut. * aby zrobić puree z dyni, należy dynię pokroić ze skórą na kawałki, usunąć pestki, dynię ułożyć na blasze wyłożonej papierem

Cakes By Kejt
mini babeczki z czekoladą i krówkami 111

Jakiś czas temu kupiłam urządzenie do wypieku muffinek, schowałam i zapomniałam o nim. Od dawna zastanawiałam się jak to jest, że muffinki sklepowe są pulchne i miękkie a te pieczone w domu bardziej suche i zbite. Dowiedziałam się przypadkiem, właśnie dzięki temu urządzeniu. Ciastka w nim pieczone są bardziej wilgotne a to jak przypuszczam za sprawą tego, że piekąc

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kukurydziano-dyniowe scones czyli ekspresowe bułeczki 149

się powstrzymać przed ich wykorzystaniem? :D Tak więc postanowiłam poszperać coś niecoś w internecie i  poszukać jakichś inspiracji... znajdowałam przepisy na różnorakie ciasta, muffinki, placuszki i inne cuda, aż w końcu... tak, to jest to! Dyniowe bułeczki - bez użycia drożdży i bez zakwasu. W wersji ekspresowej. To scones - okrągłe ,,ciastka" z mąki, masła, mleka i proszku do pieczenia

Kuchnia Ellie
Jabłkowe róże 128

paska ułożyć zimne plasterki jabłka, zakładając je na siebie, mogą one delikatnie wystawać poza ciasto. Pozostałą część paska nałożyć na jabłka. Paski zwinąć. Gotowe róże przełożyć do formy na muffinki, posmarowanej masłem. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 45 minut, w połowie pieczenia, róże przykryć folią aluminiową. Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Muffiny z musli i gruszką 151

Przepyszne muffiny o pięknym aromacie przypraw i bogactwem suszonych owoców i orzechów Składniki • 5 łyżek musli 50 % bakalii • 1 jogurt gruszkowy 150 ml • 1/2 szklanki kefiru • 100 g masła • 2 łyżki miodu • 5 łyżek cukru • 1 łyżeczka cukru waniliowego • 2 jajka • szczypta kardamonu • 1/2 łyżeczki cynamonu • 2 szklanki mąki • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej • 1-2 gruszki  Sposób przygotowania

W królestwie smaków Beaty
Ciasto „Cmentarz” 389

Halloweenowy wieczór ponosi nas wyobraźnia. Przebieramy się za straszydła, wycinamy dynie i świętujemy całą noc. Jemy wówczas straszne palce wiedźmy, przerażające oczy, czy muffinki ociekające krwią :) Czemu by nie zjeść fragmentu „cmentarza”? :) W tym roku proponujemy Wam bardzo ciekawie wyglądające ciasto o niebagatelnym smaku brownie. Gwarantujemy piorunujące wrażenie na wszystkich uczestnikach Hallowenowej imprezy :)  Inspiracje na to ciasto zaczerpnęłyśmy

Kolizje Smaków
A może muffinkę? 134

sobotę powstały aż 3 rodzaje tego przysmaku. Dziś podam przepis na mojego faworyta. troszeczkę go zmodyfikowałam gdyż jak dla mnie były za mało słodkie. Zapraszam więc na wielkie muffinowanie!!! Muffinki marchewkowe z cynamonem i imbirem ok 10-12 sztuk 35 minut Składniki szklanka mąki pszennej płaska łyżeczka sody czubata łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki cukru pół łyżeczki cynamonu

sierotka maRysia w kuchni