muffiny - 9030 przepisów (strona:333/602)

Babeczki z mąki kokosowej z imbirem 142

imbiru 3 łyżki cukru/słodzika 50 g rozpuszczonego oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie : Wszystkie składniki łączymy w jednolitą masę za pomocą blendera. Wkładamy do foremek do muffin. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
3 proste przepisy na zdrowe jedzenie 135

niedawna zdrowe jedzenie kojarzyło się ze sterylnością, brakiem smaku i monotonią. Obecnie można wybierać spośród szerokiej gamy przepisów na zdrowe jedzenie – smaczne, kolorowe, sycące i niewymagające specjalnych zdolności kulinarnych. Muffiny z brokułami Miękkie w środku i chrupiące na wierzchu, kuszą swoim smakiem. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a co najważniejsze – są proste i tanie. Składniki: 1 woreczek ryżu brązowego

codojedzenia
Limonkowe muffinki do kubka gorącego kakao 186

całe jajko, sok i sok wyciśnięty z 1 limonki (opcjonalnie można dodać skórkę startą z limonki). Następnie łączymy zawartość obu misek, mieszamy tylko do połączenia składników. Formę do pieczenia muffinów wykładamy papierowymi papilotkami i wypełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Muffinki pieczemy w nagrzanym piekarniku na środkowym poziomie. Czas pieczenia może być różny około 15-20 minut, dlatego stosujemy zasadę

Słodkie okruszki
Babeczki marmurki (różyczki)- dla leniwych 128

uwielbiają, ze względu na ich niebanalny kształt (ale nie tylko one, bo ekstra dekorują stół) Zresztą dzieciaki mają to do siebie że jakoś chętniej sięgają po takie malutkie muffiny niż po jakiś kawał ciasta   Babeczki marmurki (różyczki)- dla leniwych was last modified: Styczeń 30th, 2017 by arbuziaki Artykuł Babeczki marmurki (różyczki)- dla leniwych pochodzi z serwisu Arbuziaki.pl

Arbuziaki
Muffinki z kawałkami czekolady 105

Słodkie muffiny to idealny wypiek na każdą okazję. Pozwalają uwolnić wyobraźnię. Można tworzyć ich rozmaite wariacje: z dodatkami lub z ciekawymi zdobieniami. Są pełne smaku i niekłamanego uroku. Skusi się każdy :) Stanowią także piękną ozdobę stołu, szczególnie jeśli mają kolorowe papilotki. Moda na nie wciąż trwa... 0,5 kostki margaryny 2 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku

Krokusowy Dom
Szybkie i łatwe kubeczkowe ciasto jogurtowe 167

blachy Wam nie podam, miejcie po prostu na uwadze to, że ciasto podwaja swoją objętość podczas pieczenia, czyli po przełożeniu do formy powinno sięgać maksymalnie do 3/4 wysokości blachy (muffiny tez z tego wyjdą). Ciasto ze względu na zawartość jogurtu jest wilgotne i długo zachowuje świeżości*odpowiednio przechowywane, czyli zawinięte np. w papier do pieczenia. Nie kruszy się, nie łamie

greenscarf
BEZGLUTENOWY JADŁOSPIS NA CAŁY DZIEŃ?? POPROSZĘ!! ;) 139

Kolejny dzień.. ii co by tu zjeść.. ? Bardzo proszę - propozycja trzech posiłków - śniadanie, obiad i kolacja. Przepisy w pełni bezglutenowe, lekkie i przede wszystkim smaczne! :) ŚNIADANIE  MUFFINY Z JAJEK Coś dla znudzonych jajecznicą. Lekkie urozmaicenie. Przepis na jedną porcję.  2 jajka (jedno jajko na jedną foremkę) ulubione dodatki - u mnie były to --papryka, szynka, szczypiorek

BezglutenowaIzabela
MUFFINY CYTRYNOWE 170

drewnianej łyżki wymieszać.  Nie używamy robota!  Napełnić foremki do 3/4 wysokości. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada: Pamiętajmy o sukcesie udanych muffinów, którym jest niedokładne wymieszanie ciasta. Jeśli po wymieszaniu ciasta widać grudki to bardzo dobrze

Ciastka - domowe słodkości
Przedsmak roku akademickiego czyli pijane muffiny 203

odmierzam, wsypuje,dosypuje, dodaje, dolewam,wrzucam,ucieram,mieszam,miksuje. Chwila dla mnie i dla moich myśli. Odseparowana od życia ląduje w kuchni. Włączam piekarnik. Przedsmak roku akademickiego czyli pijane muffiny SKŁADNIKI: a) suche 2szklanki mąki 3/4szklanki cukru trzcinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia b)mokre 1jajko 1 niepełna szklanka maślanki 1/4 szklanki oleju łycha rumu(można użyć olejku o aromacie

U Fiolki
Muffiny z suszonymi morelami i orzechami laskowymi 100

sól. Wymieszać dokładnie ciasto i dodać morele i orzechy. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki i piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 220 st. Po ostygnięciu oprószyć muffiny przesianym cukrem pudrem. Smacznego

Zielona Kuchnia
Kakaowe muffinki bez jajek 131

czasami, że w domu brakuje jajek i/lub mleka, a wam niemiłosiernie chce się czegoś słodkiego? U mnie ostatnio jest to na porządku dziennym... Ale wtedy właśnie piekę te muffiny. Mięciutkie i wyrośnięte. Mleko w przepisie można śmiało zastąpić np. mlekiem sojowym czy ryżowym albo naparem z kawy. Składniki -1,5 szkl. mąki pszennej -1 szkl. brązowego cukru -2 łyżki kakao

Zielona Kuchnia
Pełnoziarniste ciasto z karobem i owocami 159

zresztą - bez cukru. Zachęciłam? ;) A wracając do głównego tematu dzisiejszego wpisu - pyszne ciasto z dodatkiem karobu, na które skusiłam się przez Agnieszkę z bloga Lifemanagerka . Jeszcze w lipcu pokazała muffiny z borówkami i musiałam koniecznie je upiec :) U mnie zamiast babeczek powstało ciasto z dodatkiem owoców sezonowych. Teraz idealnie będą się nadawały maliny, ja zrobiłam swoje z borówkami, porzeczkami, agrestem

FitKot
BABECZKI Z TUŃCZYKIEM I SEREM 173

Babeczki na obiad? Oczywiście, że TAK!👍 Nikt nie mówił, że muffiny mają być tylko na słodko i na deser😋 Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam podać z dodatkiem sałaty i pomidora😇 Śniadaniową propozycję babeczek białkowo-tłuszczowych znajdziecie  tutaj  👈 Składniki na 12 babeczek: -puszka tuńczyka w sosie własnym  -120 g mąki gryczanej  -1 jajo

Zdrowie i pysznie na talerzu
Drożdżowe babeczki z kruszonką 105

Babeczki drożdżowe ze słodką kruszonką i nadzieniem. Możemy je upiec z dowolnym dżemem, świeżymi owocami lub czekoladą. Upieczone w formie do muffin zyskają dodatkowo na wyglądzie :) U mnie babeczki nadziane dżemem jagodowym. Polecam! Przepis jak zwykle z  Moich Wypieków. Drożdżowe babeczki z kruszonką Składniki na 10 sztuk: 230g mąki pszennej 14 g świeżych drożdży 50g cukru 125ml mleka

Smak mojej kuchni
Szpinak, moja ulubiona wersja 112

więc warto o nim wspomnieć, zwłaszcza, że ciągle znajduje miejsce na warzywnych straganach. Jest bardzo wszechstronny w zastosowaniu, bo nie tylko jako samodzielne danie ale również skład jajecznicy, wytrawnych muffin czy farsz do lazanii, krokietów, czy pierogów. Dzisiaj moja ulubiona wersja na szybko. Składniki: 1 kg szpinaku ( po usunięciu łodyżek 70 dkg ) 4 jajka 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

Gosia gotuje